|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Strój na poprawiny- koniecznie sukienka?
Za 2 tygodnie szykuje mi się wesele kuzynki. Sukienkę weselną już mam ( marszczona, błękitna) natomiast mam problem ze strojem na poprawiny, gdyż wszystkie sukienki które widziałam były albo zbyt strojne jak na poprawiny, albo zbyt skromne i takie bardziej na codzień. W dodatku musiałam jeszcze kupić kilka rzeczy i pojawił się u mnie problem z kasą, dlatego chciałam kombinować z tego co mam. Znalazłam moją bluzkę z 18 urodzin- szara, błyszcząca, ozdobiona kwiatami i koralikami na górze i troszkę po boku. Do tego chciałam dobrac jakąś spódniczkę( mam tą w szafie co na zdjęciu, ale zawsze może być inna) Mama mówi, że jak najbardziej taki strój pasuje, bo jednak ta bluzka nie jest taka "codzienna" ale zastanawiam się, czy na poprawiny wypada założyć bluzkę i spódniczkę ( nie bijcie, nigdy nie byłam) Dam Wam zdjęcie tej bluzki. Musiałam tylko zasłonić twarz bo minę zrobiłam przeokropną :P
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Strój na poprawiny- koniecznie sukienka?
Możesz, to raczej luźniejsze spotkanie przy resztkach z wesela
Nie miałam poprawin, jako takich, po prostu śniadanie w pensjonacie (gdzie nasi goście nocowali), jedzenie z wesela (głównie reszta zimnej płyty). Ludzie ubrali się po prostu wygodnie, ktoś tam był rozczochrany, ktoś w dresie. I ok.U kuzyna byłam na poprawinach w restauracji i też blichtru przesadnego nie było. Dziewczyny były w czarnych rurkach (takich bardziej eleganckich) , koszulach i żakietach, albo ołówkowych spódnicach, princeskach, panowie bez krawatów. Nikt nie wyskoczył w kiecce z tafty. Bez przesady, poprawiny to nie repeta wesela.
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
swoją twarz zamazałaś, a tej Pani obok to już nie trzeba?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że może być
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Nie miałam poprawin, jako takich, po prostu śniadanie w pensjonacie (gdzie nasi goście nocowali), jedzenie z wesela (głównie reszta zimnej płyty). Ludzie ubrali się po prostu wygodnie, ktoś tam był rozczochrany, ktoś w dresie. I ok.