Brzydka cera od papierosów ( męski problem ) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 14:38   #1
mihau28
Przyczajenie

Angry

Brzydka cera od papierosów ( męski problem )

Witam wszystkich na forum. Postanowiłem założyć tu konto, aby zwrócić się do Was z ogromną prośbą.
Jeśli wybrałem nieodpowiedni dział, proszę o przeniesienie tematu i z góry przepraszam za kłopot.
Nie często tutaj chyba zaglądają faceci Ale chciałbym się Was poradzić drogie Panie, ponieważ problem mam.. Typowo kosmetyczny ?
Otóż od ponad czterech lat palę i niedawno zacząłem zauważać zmiany, zmiany na gorsze..
Moja cera wygląda nie najlepiej. Pobladłem strasznie i nie jest to niedobór promieni słonecznych, miejscami zaczęły się pojawiać pryszcze, a raczej taka drobna ' kaszka " z daleka wygląda to jak czerwone małe plamki.
Nie jestem pewien czy to kwestia tego że pale, czy może nieodpowiedniej diety, tudzież..
Czegokolwiek innego.
Zamierzam odstawić papierosy, jednak chciałbym zapytać co można zrobić tak poza tym, aby przywrócić twarzy dawny wygląd ?
Kremy, witaminy ? Jednak moje podstawowe pytanie, brzmi..
Czy po rzuceniu palenia moja cera będzie wyglądała choć trochę lepiej ? Jest na to szansa ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
mihau28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 15:31   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Brzydka cera od papierosów ( męski problem )

tak, po rzuceniu twoja cera odżyje. polecam. rzuciłam po kilku latach palenia wlasnie ze wzgledu na cere paznokcie i zęby i widzę ogromną różnicę po roku
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 15:36   #3
201605090949
Konto usunięte

Jeść więcej witamin, zwłaszcza witaminy C, przeciwutleniaczy czy składników przeciwutleniających enzymów (selen np.), używać kremów z filtrem, spożywać kwasy tłuszczowe omega 3, ale ogólnie i tak jak pisze Drabineczka, podstawa to rzucenie palenia.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 15:39   #4
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
tak, po rzuceniu twoja cera odżyje. polecam. rzuciłam po kilku latach palenia wlasnie ze wzgledu na cere paznokcie i zęby i widzę ogromną różnicę po roku
A tak konkretnie? Zmotywuj pliz.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 15:46   #5
201604181004
Konto usunięte

rzuciłam z desmoxanem
widziałam że moje zęby nie są śnieżnobiałe a władowałam w nie kupę zębów
cera była ziemista paznokcie żółkły a te palce w których zazwyczaj trzymałam papierosa to była tragedia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 19:13   #6
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też potwierdzam, że rzucenie dużo daje.
Ja paliłam paczkę dziennie. Nie palę już 3,5 roku i naprawdę różnica jest na plus.

Bardzo też to odczułam odnośnie sprawności fizycznej: jak jeszcze paliłam, chodziłam na basen. Pływanie było mega ciężkie. Po rzuceniu, zdecydowanie łatwiej mi się pływało, szybko zaczęła poprawiać się kondycja, brak zadyszki.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 19:44   #7
cleopadra
Wtajemniczenie

U mnie cera poprawila sie bo przestalam pic piwo.Moj Tezet nie cierpi piwa i teraz pije okazjonalnie raz na kilka miesiecy,i widze ze mam ladniejsza cere.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-02, 00:34   #8
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
U mnie cera poprawila sie bo przestalam pic piwo.Moj Tezet nie cierpi piwa i teraz pije okazjonalnie raz na kilka miesiecy,i widze ze mam ladniejsza cere.
Trochę to dziwne..bo akurat piwo w przeciwieństwie do papierosów posiada sporo witamin, które akurat cerze powinny służyć (z grupy B, z tego, co pamiętam) Linii na pewno nie posłuży bo full kalorii, ale cerze nie powinno zaszkodzić.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-02, 05:02   #9
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Trochę to dziwne..bo akurat piwo w przeciwieństwie do papierosów posiada sporo witamin, które akurat cerze powinny służyć (z grupy B, z tego, co pamiętam) Linii na pewno nie posłuży bo full kalorii, ale cerze nie powinno zaszkodzić.
Chyba, że pijemy jakieś smakowe syfy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-02, 14:01   #10
cleopadra
Wtajemniczenie

Zawsze bylam chuda,niestety z duzym biustem.Nie moge nosic obcislych spodnic.kiedys przeczytalam ze od piwa mozna utyc,to zaczelam popijac piwko,najpierw z sokiem,potem samo bez soku.Niestety nic nie utylam,tylko pogorszyla mi sie cera.moj tz to wrog piwa,jemu piwo smierdzi no to przestalam pic piwo a cera mi sie poprawila.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości