|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Upragniony dzidziuś!
Hej kochane
![]() Za rok po slubie w końcu chcemy się starać o dzidziusia! Czy moglybyscie polecić jakieś książki, jak sje przygotować do macierzyństwa, karmienia piersią itd. Jestem w temacie zielona, a poki co ciągle się przejmuje, że moje piersi 75B nie wykarmia dzidsiusia ![]() Jako nastolatka zachorowałam na anoreksję i boję się, że zablokowałam gruczoły, które wytwarzają mleko. ![]() Mam 26 lat Dziękuję!!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Upragniony dzidziuś!
No, tego na wizażu nie było jeszcze.
A wiesz, że wielkość piersi nie ma NIC wspólnego z produkcją mleka? Nie ma czegoś jak "zablokowałam gruczoły". Książki nie polecę, ale czytaj https://www.hafija.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jak wyżej, rozmiar nie ma nic do rzeczy. Ja z moim 70b karmiłam ponad rok, nie miałam z tym żadnych trudności, a mleka pod dostatkiem od samego początku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jak piersi po karmieniu? Wróciły do poprzedniego stanu czy jednak zostały troszkę większe?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A to dla ciebie najistotniejsze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o książki to polecam "po prostu piersią"- czytałam będąc w ciąży. O wielu rzeczach, trudnościach nie miałam pojęcia, ale myślę że m.in. dzięki tej książce bylam do tych początkowych trudności bardzo dobrze przygotowana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ginekolog zaleci Ci badania krwi - nie tylko morfologię ale też toksoplazmozę, różyczkę i szereg innych, w tym, najważniejsze - nalezy zrobić 2x badania na grupę krwi, żeby mieć ją potwierdzoną "papierkiem" ![]() Cytologia. Kwas foliowy - ja na 3 mce przed tzw. "koncepcją" czyli zapłodnieniem zaczęłam przyjmować femibion 0, zwolniłam tempo w pracy, odstawiłam kawę i alkohol. Z mojej strony - zacznijcie starać się ciut wcześniej, bo to nie jest wcale takie hop siup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=16f3531238fd68da6cbf927 d27ab87615ee124e4_5d5f1e7 2c6967;87062367]Przede wszystkim idź do ginekologa - najlepiej znajdź takiego u którego chcesz prowadzić ciążę.
Ginekolog zaleci Ci badania krwi - nie tylko morfologię ale też toksoplazmozę, różyczkę i szereg innych, w tym, najważniejsze - nalezy zrobić 2x badania na grupę krwi, żeby mieć ją potwierdzoną "papierkiem" ![]() Cytologia. Kwas foliowy - ja na 3 mce przed tzw. "koncepcją" czyli zapłodnieniem zaczęłam przyjmować femibion 0, zwolniłam tempo w pracy, odstawiłam kawę i alkohol. Z mojej strony - zacznijcie starać się ciut wcześniej, bo to nie jest wcale takie hop siup ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Rozmiar piersi nie ma nic do wykarmienia dziecka. Można mieć malutkie piersi i normalnie karmić. A 75b to wcale nie takie małe piersi, tylko całkiem przeciętne. Jakoś ludzkość jeszcze nie wyginęła i od tysięcy lat kobiety karmią swoje noworodki.
Książek do czytania jest sporo, nie tylko o karmieniu piersią czytaj. Np rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat, dziecko z bliska, książki Jaspera Juula, księga rodzicielstwa bliskości itd. O karmieniu piersią tak jak wyżej, blog hafija zwłaszcza wcześniejsze posty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.