|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Strach przed byłym
Witajcie
![]() Jakiś czas temu zerwałam z moim chłopakiem. Byłam z nim około 3 lat. Super sobie z tym poradziłam, jestem z siebie dumna ,że tak szybko doszłam do siebie No ,ale jest rzecz która mi bardzo ciąży. Otóż on był moim najlepszym przyjacielem ,zwierzałam mu się z wielu rzeczy ,tak jak on mi. Ja w życiu nie powiedziałabym nikomu tego co on mi mówił ,ale boje się ,że niestety bez wzajemności. Ostatnimi czasy bardzo się zmienił i najzwyczajniej w świecie strasznie martwie się o to ,że wygada ludziom to co mu mówiłam ,to co widział u mnie w domu. Wie najdrobniejsze szczegóły dotyczące mnie czy mojej rodziny ,nawet różne śmieszne, głupie rzeczy ,ale czasami też bardzo dyskretne sprawy...gdyby mnie obgadywał ,trudno, ale najbardziej boje się ,że zacznie wyjawiać te rzeczy które mówiłam mu o mojej rodzinie. Nie mówie tu o jakiś konfliktach ,tylko czasami zdarzały się jakieś śmieszne sytuacje ,ale ,że tak powiem, nie do opowiedzenia wszystkim...ale mu mówiłam ,on robił to samo. Czasami sam coś usłyszał. Teraz wiem ,że to nie było dobre. Nie mam narazie podstaw do tego ,żeby być pewna ,że coś powiedział, ale po prostu się boję. Nigdy nie wybaczyłabym sobie tego ,że sprawy moich bliskich wyciekły przeze mnie do szerszego grona ,mam o to do siebie żal, ale w życiu bym nie pomyślała ,że aż tak się zmieni. Mam potężną nadzieję ,że zachowa to dla siebie. Wiem ,że nie mam na niego wpływu, ale bardzo mnie to dręczy...
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Strach przed byłym
no cóż poradzisz,decydując się na powiedzenie komuś czegokolwiek, zawsze podejmujesz ryzyko, że może to wygadać.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
jakby co to zawsze możesz kłamać, wypierać się i stwierdzić, że chłopak opowiada bzdury, żeby się zemścić za zerwanie
Aczkolwiek to mało szlachetna metoda
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem dlaczego mówiłaś swojemu facetowi o sytuacjach, które mogłyby być upokarzające dla kogoś z Twoich bliskich...
To, że był dla Ciebie kimś ważnym w ogóle Cię nie usprawiedliwia. Znasz powiedzenie: "Kto broi, ten się boi" ?
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Może nie upokarzające ,ale zabawne, znów na tyle ,że poufne. Ja też wiem o jego rodzinie straaasznie dużo. Bardzo możliwe ,że tego co mu mówiłam już nie pamięta.
Najzwyczajniej w świecie mieliśmy doskonałe relacje i mówiliśmy sobie wszystko. Owszem ,popełniłam błąd, ale nie miałam bladego pojęcia ,że on aż tak się zmieni. Gdyby był taki jak kiedyś ,nie miałabym żadnych obaw. Po pijaku, dla chęci "bycia fajnym" może powiedzieć.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
No ok, ale nie rozumiem, co my mamy Ci poradzić?
Przecież żadna z nas nie zapewni Cię, że Twój ex będzie milczeć jak grób.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu nie potrafię sobie z tym poradzić i tyle...
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że nie potrafisz sobie z tym poradzić, ale powiedz, w jaki sposób my mamy Tobie pomóc?
Musisz uzbroić się w cierpliwość i wierzyć, że pomimo wszystko, Twój były nie wygada nikomu żadnych Waszych tajemnic. Naważyłaś piwa, teraz musisz je wypić.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No tak, niby innej rady nie ma...nie zamknę mu buzi ,może mówić co mu się podoba tak na prawde.
Napisałam ,bo wiele razy podnosiłyście mnie na duchu
|
|
|
#10 |
|
Regulator reniferów
|
Wydaje mi się, że panikujesz.
Też tak miałam po rozstaniu. Ale okazało się, że w świat szły kompletne bzdury i mało kto uwierzył
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ,chcę żeby na mojej panice się zakończyło...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Aczkolwiek to mało szlachetna metoda