|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Jesc w pracy? A moze nie jesc?
Oto jest pytanie :P
Zaczelam niedawno prace jako kelnerka w pizzerii. No i 2 tyg. przed rozpoczeciem pracy zaczelam tez diete - w sumie nie jest to prawdziwa dieta, ale raczej przykazania co jesc i czego unikac. Pracuje zazwyczaj od 18.30 do okolic 23, dlatego kolacje staram sie jesc okolo 18, zeby nie byc glodna i zeby nie jest w pracy. Bo w pracy mozemy jesc za darmo pizze, ale jemy ja tylko wtedy gdy juz skonczylismy prace i mozemy isc do domu. Ale nie o pizze tutaj chodzi. Chodzi o to, czy jesc cokolwiek w pracy czy lepiej zjesc wiecej o 18? Bo juz sama nie wiem jak to rozegrac. |
|
|
|
|
#2 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: Jesc w pracy? A moze nie jesc?
w Twoim przypadku najlepiej by było zjeść ostatni posiłek ok. 20-20:30... tylko nie pizzę.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
możesz jeść kolacje białkową nawet pół godziny przed snem, jedz normalny, duży posiłek o tej 18, a potem kolacje po pracy
|
|
|
#5 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Przed wyjściem wypasione kanapki, jajecznicę z pieczywem, jakiś porządny omlet, czy pełnoziarnisty naleśnik, jakaś konkrentna sałatka.
A po przyjściu zjedz wieśniaka, czy rybkę i będzie OK.
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ej, a ja tu czegoś nie rozumiem - zapytałaś w tytule tematu "czy jeść w pracy"? No to odpowiadamy - jeść
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje od 22 do 5-6rano czesto jako jedyna kelnerka(jestem tez od 20 w pracy zeby przygotowac wszystko) i mam czas zjesc...
jak podasz wszystko ludziom to skoczyc na zaplecze ugryzc kanapke kilka razy w ciagu 10-15min nie zaszkodzi. nikt nie mowi ze trzeba siedziec i jesc kanapke 10min. ale wyjsc ugrysc 2 razy i spr czy moze ktos czegos chce..chyba nie jest problemem? ;> aczkolwiek rozni sa pracodawcy.
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też pracuje jako kelnerka i czesto mam zmiany od 16 do 24 czyli 8 godzin.
Przed praca sie najadam normalnie obiadem czy cos ale nikt nie wytrzyma tylu godzin bez jedzenia, z tym ze my nie mozemy nic podjadac na zapleczu, mamy tylko przerwe na 'papierosa' z 10 min okolo godz.21 kazdy wtedy chwyta co moze chleb, jakies frytki itp. najgorsze ze jestem juz wtedy tak głodna ze nie umiem sie powstrzymac, powinnam moze ze soba jakies serki wiejskie przynosic, czy kanapki? W domu jestem ok 1 w nocy i wtedy staram sie juz białkowo tylko. Mam problem wielki z tymi godzinami, rok temu bylam na wizazowej diecie bardzo ladnie wtedy schudlam, nie bylam glodna, chodzilam na cwiczenia. Ale tu w anglii niestety znowu przybylo mi ok 4kg ktore od dzisiaj zrzucam, zapisałam sie na siłownię i wysłałam CV w poszukiwaniu normalnej pracy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.