|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
wyjazd a angielski
witam wszystkich chciałabym się Was poradzić chcę wybrać się we wrześniu na wakacje najprawdopodobniej do Turcji
ale to będzie moja pierwsza tak daleka podróż a nie mówię perfekcyjnie po angielsku i w ogóle się obawiam czy dam rade tam funkcjonować chciałabym wykupić all inclusive to chyba by uprościło troszkę sytuacje? Pomóżcie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wyjazd a angielski
Na pewno uprości ;P
Powiedz jeszcze co znaczy, że nie perfekcyjnie? Podstawowe zwroty znasz? Weź słownik, ja tak rok temu się dogadywałam, czy czytałam menu w restauracji
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wyjazd a angielski
Hej,
specyfiką Turcji jest fakt, że dogadasz się tam praktycznie w każdym języku jeśli chodzi o zakupy Kiedy ja odwiedziałam ten piękny kraj, nie dość że rozmawiałam ze sprzedawcami po polsku (część u nas studiuje) to nawet płaciłam gdzieniegdzie złotówkami ![]() Generalnie all inclusive uprości jeśli chodzi o zamawianie drinków i chyba tylko o to. Ale powiedzmy sobei szczerze - znajomość języków w obcych przy podróżach jest zawsze mile widzana, ale jeśli jedziesz do kurortu to przy naprawdę podstawowym języku dogadasz się bez większych problemów. Na wszelki wypadek mini-słownik do torebki/telefonu i jazda. Życzę powodzenia i udanych wakacji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

ale to będzie moja pierwsza tak daleka podróż a nie mówię perfekcyjnie po angielsku i w ogóle się obawiam czy dam rade tam funkcjonować chciałabym wykupić all inclusive to chyba by uprościło troszkę sytuacje? Pomóżcie

Kiedy ja odwiedziałam ten piękny kraj, nie dość że rozmawiałam ze sprzedawcami po polsku (część u nas studiuje) to nawet płaciłam gdzieniegdzie złotówkami