|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
40tc, pomocy! :(
Witam was!
Mam ogromny problem. Jestem w 40tc, 18 lipca mam zaplanowany termin porodu. Dzisiaj miałam ostatnią wizytę kontrolną u ginekologa. Miałam dość nieprzyjemne badanie (sprawdzał mi rozwarcie szyjki), lekarz powiedział że mogę delikatnie plamić ale mnie po 5h pojawiły się na wkładce skrzepy krwi. Wyglądają tak samo jak skrzepy przy okresie, ukrwione, ciemne, sporawe... Co mam robić? Czy to normalne, czy mam iść na KTG? Pomóżcie mi, nie wiem co robić. Jestem pierworódką i chyba zaczynam panikować ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 40tc, pomocy! :(
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dokładnie nie ma na co czekać dzwoń do gin,
albo jedź na IP a nie tracisz czas na wizaż
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Takie krwawienie, chyba nie jest normalne, jedź do szpitala tak jak radzą dziewczyny!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam takiego krwawienia jak pojechalam do szpitala rodzic. Polozna sprawdzila mi rozwarcie i jak wstalam z lozka to zostala na nim krwawa plama, nie jakas ogromna ale zywa krew wiec sie przerazilam troche ale myslalam, ze przejdzie. Za jakis czas poszlam do toalety i wypadl mi skrzep grubosci kciuka i dalej krwawilam. Zawolalam wtedy polozna i jej powiedzialam co sie dzieje i powiedziala, ze po badaniu tak sie zdarza. Ale u ciebie sytuacja troche inna bo jeszcze nie rodzisz wiec nie wiem czy to normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziewczyna tuli już maleństwo
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja tak miałam jak mi czop wypadł. Nie żadem śluz tylko krew ciemna i gęsta.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja takie krwawienie miałam w trakcie porodu, tzn. dokładnie w trakcie skurczy rozwierających. Poszłabym na izbę przyjęć na miejscu autorki
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja po wizycie u ginekologa też krwawiłam ale to w wyniku jego niedelikatności.
Tak czy owak autorka już na pewno jest mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Miałam dokładnie to samo
![]() ![]() Po wizycie u gina , pojechałam do szpitala na ktg i po badaniu poszłam do toalety , zaczełam troszke krwawic i pojawiły sie ku memu przerażeniu takie własnie skrzepy , skutek tego był taki że zostałam juz w szpitalu na prawie tydzien na patologii ![]() ![]() ogólnie nic mi nie było , oprócz stresu że mnie tam trzymają .. wyszłam po paru dniach , wyluzowałam i pewnego poranka odeszły mi wody , zjadłam śniadanie i pojechałam rodzic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.