Pytanie dermatologiczne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 23:43   #1
patusia1230
Raczkowanie

GG do patusia1230

Pytanie dermatologiczne

Witam Nie wiem czy dobrze napisałam ale mam bardzo dla mnie ważne pytanie. Jeśli mam chorobę skóry (niezaraźliwą, genetyczną ale widoczną) to czy mogłabym zostać fryzjerką jeśli lekarz nie miałby przeciwskazań? (bo kartke mam jak zalatwic pytalam lekarza i powiedzial mi ze to nie przeszkadza w niczym tylko raczej dla mnie moze byc ciezko bo jest chemia). Zastanawiam sie tylko bo przykre by to bylo jakby skreslano mi kazdy zawod po kolei ze wzgledu na chorobe ktorej sie nie moge pozbyc a chcialam jakies kursy zaczac robic bo siedzenie na tylku mi nie odpowiada. Pozdrawiam
patusia1230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 09:31   #2
Agatau88
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie dermatologiczne

Cytat:
Napisane przez patusia1230 Pokaż wiadomość
Witam Nie wiem czy dobrze napisałam ale mam bardzo dla mnie ważne pytanie. Jeśli mam chorobę skóry (niezaraźliwą, genetyczną ale widoczną) to czy mogłabym zostać fryzjerką jeśli lekarz nie miałby przeciwskazań? (bo kartke mam jak zalatwic pytalam lekarza i powiedzial mi ze to nie przeszkadza w niczym tylko raczej dla mnie moze byc ciezko bo jest chemia). Zastanawiam sie tylko bo przykre by to bylo jakby skreslano mi kazdy zawod po kolei ze wzgledu na chorobe ktorej sie nie moge pozbyc a chcialam jakies kursy zaczac robic bo siedzenie na tylku mi nie odpowiada. Pozdrawiam
Przeciwwskazać lekarskich dla klientów nie ma.
Ale mogą być dla Ciebie-wlasnie praca z chemią, kosmetykami itd.
Zalezy jaka to jest choroba, niektore jak łuszczyca czy toczeń mogą źle reagować na chemię ale to Ty sama wiesz najlepiej jak masz kontakt z chemikaliami.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 10:29   #3
skimos
Zakorzenienie

no i kwestia jest jeszcze taka, że jednak niektórzy ludzie się brzydzą chorób innych, zwłaszcza jeśli ich nie znają. I czy by chcieli, żebyś im włosy robiła, jeśli masz też widoczną chorobę na dłoniach. Niektórzy nawet bielactwa się brzydzą

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 10:40   #4
emza
Rozeznanie

mówisz o łuszczycy? jest to choroba genetyczna, ale tez zaostrza sie pod wplywem czynnikow zewnetrznych <glownie detergentow> wiec jak dla mnie to zly pomysl, bo co pol roku bedziesz ladowac na oddziale z zaostrzeniem. chyba, ze chodzi o cos innego...

Licencjonowana Kosmetolog

Studia magisterskie:

1. Kosmetologia PUM
2. technologia chemiczna ZUT
emza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 13:41   #5
201604190949
Konto usunięte

Ja chciałam zrobić studium charakteryzatorskie i nie mogłam ze względu na atopowe.
Niestety, nie zostanę zawodowym żołnierzem ze względu na wadę serca, tak samo charakteryzatorką ze względu na chorobę skóry. Trzeba się z tym pogodzić i wybrać taki zawód, który nie pogorszy stanu skóry.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 16:51   #6
patusia1230
Raczkowanie

GG do patusia1230

no właśnie mam łuszczyce :/ i na dłoniach i twarzy i wszedzie indziej.. ehhh no i przerąbane bo do żadnej roboty mnie nie chcą nawet w Holandii mnie przekreślili bo kazali mi wpisać tę chorobę.. a ponoć tacy tolerancyjni ludzie ;/ no to chyba mi zostaja tylko wózki widłowe.. ;/ bo blacharstwo i lakiernictwo to też kursów nie zrobie bo znów chemia.. ale jakbym chciała to niby bym pracowała w tym bo tam chociaż nie dziwota z rękawiczkami być hehe no nic to dzieki wam

emza - ja nigdzie nie wyląduję z zaostrzeniem, gdyż mam je codziennie, nie smaruję bo mi to nie pomaga, nie chodzę do dermatologa bo w nich nie wierze odkąd mi sterydy poprzepisywali na twarz i teraz bez ( lorinden A ) na dwor nie wyjde bo mam wysiew na twarzy... a jak sie posmaruje to raz na pol roku dostaje posterydowego zapalenia skory cala twarz czerwona i obolala.. ale z dwojga zlego wole czerwone since i zmarszczki niz strupy heh (dodam jeszcze, ze to przez lekarzy mam to na calym ciele bo w 1995 roku jak mialam 4 latka dostalam plamke jak mnie kot drapnal a oni nie wiedzieli ze to luszczyca i mnie przeciwgrzybicznymi wysmarowali i rozniesli w ten sposob po calej skorze bo mnie podraznilo ) :/ mam w nosie medycyne sama lecze tak aby nie krwawilo a zaostrzenie i tak jest i to na calutkim ciele strupki i inne.. ehh

Ogólnie to wszystko co by mnie interesowalo przez skore odpada ;/ bo lubie makijaze robic, chcialabym sie nauczyc fryzjerstwa i takie tam.. a na poezji czy malowaniu nie zarobie bo specem nie jestem ani nie mam pomyslu jak sie rozniesc.. hip hopem tez nie zarobie hehe
Moze poleci mi ktos jakies kursy w ktorych skora nie gra roli ? ja bym sobie poczytala o takich zawodach i moze by mnie cos zainteresowalo : ) z góry wielkie dzieki

Edytowane przez patusia1230
Czas edycji: 2011-06-23 o 16:59
patusia1230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 17:38   #7
vespertine_
Zadomowienie

asystentka stomatologiczna? sa takie kursy a to ponoc dosc pozadany zawod.

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 22:08   #8
emza
Rozeznanie

hmm ja lekarzem nie jestem, koncze wlasnie kosmetologie na medycznej uczelni, mamy duzo zajec na oddziale dermatologii i ludzi z luszczyca jest full. z tego co mnie ucza ta nigdy luszczycy nie leczyc sterydami. wiem, ze dobrze sprawuja sie fototerapie czy fotochemioterapie. daje to na prawde fajny efekt, trzeba tylko znalesc sie pod opieka dobrego dermatologa, najlepiej wspolpracujacego z akademia medyczna. ja znam kilku, ale ze Szczecina...

Licencjonowana Kosmetolog

Studia magisterskie:

1. Kosmetologia PUM
2. technologia chemiczna ZUT
emza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości