|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kornwalia - klify i palmy :)
Witam
![]() w czerwcu planuję kilkudniowy wypad do tego malowniczego zakątka. Noclegi bookujemy najpewniej w Newquay, ale z mobilnością nie będzie problemu, bo bierzemy auto. Czy możecie podzielić się wrażeniami i radami co warto zobaczyć, zwiedzić, poznać? Chciałam wkleić kilka zdjęć, by ubarwić post, ale zbyt wiele mi się podoba ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kornwalia - klify i palmy :)
Land's End obowiązkowo! No i Minack Theater
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kornwalia?pamiętam dokładnie wszystko.to było w St.Ives.2 dni w hotel queens,kąpiele z zimnym i czystym atlantyku,gigantyczne codzienne przypływy,małże w sosie winnym w restaurant on shore,bloki karmelowe i przerośnięte mewy które potrafią ukraść loda przechodniowi,skałoczepy, wąskie alejki brukowane,niepozorne chatki oraz eden project gdzie w jednym miejscu groziła mi utrata przytomności i uduszenie.to chyba było gdzie sztucznie odtwarzali klimat indonezyjski(tropikalny)p amietam też chatkę z napisem jakby przetłumaczyć"jest ci gorąco?wejdz tutaj"oj działo sie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O proszę, ja też swego czasu byłam w St. Ives, spędziłam tam 3 miesiące wakacji jeszcze na studiach. Pracując oczywiście
![]() ![]() W kornwalii trzeba też spróbować ich regionalnych Cornish Pastie, to takie wielkie pieczone pierogi z różnym nadzieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.