Mała waga ,czy to się zmieni? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 20:30   #1
Aliseja
Rozeznanie

Mała waga ,czy to się zmieni?

Hej mam 15 lat ,urodziłam się wcześniakiem i ważyłam 1,40 kg.( nie wiem czy to ma związek z wagą w przyszłości).Odkąd pamiętam zawsze miałam niedowagę ,aż w koncu dzieciaki w szkole zaczęły mi dokuczać i dopytywać się czy mam anoreksje itp. Mam 160 cm i waże 39 kilo. Jem dużo ,ale nie bezwartościowych rzeczy, 5 posiłków dziennie .Niestety jestem też wielką miłośniczką fast foodów i słodyczy. Zastanawiam się czy moze być taka poprostu moja uroda i moge tak mieć cąły czas ,czy może jeszcze przytyje?

Edytowane przez Aliseja
Czas edycji: 2011-06-19 o 20:31
Aliseja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 20:31   #2
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Mała waga ,czy to się zmieni?

Oj podejrzewam, że przytyjesz. Spokojnie, masz dopiero 15 lat. Organizm się zmienia, nasz tryb życia, metabolizm i kto wie co się wydarzy? Oczywiście życzę Ci jak najlepiej

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 20:38   #3
Aliseja
Rozeznanie

Heh dzięki ale najbardziej się we mnie gotuje ,że wszyscy w klasie mówią na mnie 'anoreksja ;/.
Stary 2011-06-19, 20:40   #4
Madia
Zakorzenienie

Tym to się nie ma co przejmować, choć nie jest to proste. Głupi ludzie, którzy tylko patrzą komu dowalić są wszędzie, tego nie unikniesz .

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Poza tym chyba lepiej mieć niedowagę niż nadwagę?

Stary 2011-06-19, 22:23   #5
Noa_
Zadomowienie

Urodziłam się z idealną wagą ,a mimo to w twoim wieku również byłam "kościotrupem" (dla mnie to słowo pisane w cudzysłowie nie ma negatywnego wydźwięku). Wszyscy się o mnie "martwili", nawet wychowawczyni - anoreksja, tarczyca, tasiemiec itd. Dostawałam zaproszenia do modelingu i klubów dla cheerleaderek:P.Koleżanki mówiły, żem chuda a przy okazji podpytywały co jeść, żeby schudnąć i mieć taki mały rozmiar. Po okresie dojrzewania moja przemiana materii zwolniła i udało mi się przytyć, tak więc bez obaw. W swojej obecnej wadze czuję się znacznie lepiej i bynajmniej nie chodzi tu on opinie innych. Te miałam zawsze gdzieś. Nauczycielce potrafiłam się"odgryźć"pokazując ,że moja waga mi się bardzo podoba. Taką zołzą byłam . Głowa do góry -jeśli jesteś zdrowa , to możesz się cieszyć szczuplutką sylwetką.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 22:55   #6
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
Urodziłam się z idealną wagą ,a mimo to w twoim wieku również byłam "kościotrupem" (dla mnie to słowo pisane w cudzysłowie nie ma negatywnego wydźwięku). Wszyscy się o mnie "martwili", nawet wychowawczyni - anoreksja, tarczyca, tasiemiec itd. Dostawałam zaproszenia do modelingu i klubów dla cheerleaderek:P.Koleżanki mówiły, żem chuda a przy okazji podpytywały co jeść, żeby schudnąć i mieć taki mały rozmiar. Po okresie dojrzewania moja przemiana materii zwolniła i udało mi się przytyć, tak więc bez obaw. W swojej obecnej wadze czuję się znacznie lepiej i bynajmniej nie chodzi tu on opinie innych. Te miałam zawsze gdzieś. Nauczycielce potrafiłam się"odgryźć"pokazując ,że moja waga mi się bardzo podoba. Taką zołzą byłam . Głowa do góry -jeśli jesteś zdrowa , to możesz się cieszyć szczuplutką sylwetką.
Całe stado tasiemców

Pamiętam niektóre swoje koleżanki z czasów gimnazjum, chudzinki jakich mało, dopiero "w okolicach" pierwszej klasy liceum zaczęły przybierać na wadze, tak że nie martw się wszystko przed Tobą.

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 23:22   #7
takaja13
Zakorzenienie

Nie przejmuj sie ja tez urodzilam sie malenka i zawsze bylam mega chuda tez mi to przeszkadzalo teraz mam 32 i juz mam dzieciaki i dalej jestem chuda bo waze 56 kilo przy 173 ale juz mnie to nie rusza,pozatym teraz ponoc ``wieszaki`` ( jak to wszyscy mowia ) to juz norma ,tak wiec uszy dogory i powtarzaj sobie,ze jestes piekna taka szczuplutka

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 23:55   #8
201604200942
Konto usunięte

Jasne, że możesz przytyć. Ja też byłam szczuplutka w gimnazjum, a teraz muszę bardzo się pilnować, żeby nie przytyć.
Figurę dziedziczy się bo rodzicach/dziadkach więc przyjrzyj im się jacy oni są
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 06:27   #9
olcia 810
Wtajemniczenie

Przytyjesz, nie przejmuj się Może spróbuj wykonywać jakieś ćwiczenia, żeby naprać troszeczke mięśni
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 06:40   #10
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Poczekaj tak 3-5 lat i dalej jedz fast foody, ani się obejrzysz, a będziesz okrągła. ;d
Ja też zawsze byłam chudzina, a teraz widzę że to się zmienia, próbuję się zmusić do odstawienia niezdrowej i tuczacej żywności, ale ciężko tak zmienić przyzwyczajenia..
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 07:38   #11
Antilia
Uzależnienie

Ja byłam chudzinką 42-43 kg i też dużo jadłam. Niestety metabolizm się zmienił a nawyki nie i takim sposobem nabrałam dodatkowych 10 kg

Teraz jesteś nastolatką to masz szybki metabolizm ale te piękne czasy gdy nie trzeba było patrzeć co się je kiedyś miną

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 08:16   #12
abiblabla
Zakorzenienie

najlepiej by bylo gdybys odstawila jednak fastfoody i slodycze bo teraz masz 15 lat i jestes chuda, ale juz niedlugo bedziesz chuda i miec celulit smutna rzeczywistosc, chyba ze jestes szczesciarą jeden na milion
Stary 2011-06-20, 08:38   #13
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Dziewczyny nie przejmujcie się swoją wagą i wyglądem. Jesteście w takim wieku że wasze ciało się ciągle zmienia, rośniecie jeszcze i dlatego jesteście takie szczupłe. Poza tym teraz się może z was śmieją ale jeszcze Wam będą zazdrościć figury, tak więc nie przejmujcie się. Ważna jest urozmaicona dieta i to żeby dostarczyć organizmowi wszystkie niezbędne witaminy i minerały a z racji tego że rośniecie to potrzeba tego dużo. Słodycze i fast foody lepiej ograniczyć. Nie są one zdrowe, nie zawierają jakiś cennych witamin czy mikroelementów a są bardzo złym nawykiem żywieniowym więc im wcześniej je odstawicie tym lepiej.
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 10:33   #14
wyszukiwarka
Zadomowienie

Autorko,sądzę że jeszcze przytyjesz
Ja też miałam przez dłuższy czas niedowagę, a teraz przydałoby się zrzucić trochę boczki
Stary 2011-06-20, 11:07   #15
lemoorka
Zakorzenienie

To zalezy od organizmu - ja miałam i mam podobny problem jak Ty

Jestem od Ciebie prawie dwa razy starsza, a w 9 m-cu ciązy waze 55 kg:/ Startowałam z 44 przy wzroscie 162.

Jeli masz drobne kosteczki to marne szanse na bycie okragła kobietka
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 12:41   #16
beasz26
Raczkowanie

Czy miesiączkujesz regularnie?
Ważysz za mało moim zdaniem dlatego może problem tkwi w hormonach tarczyca, płciowe badałaś? Może ogólne badanie krwi i moczu
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 12:59   #17
Szprycha174
Zakorzenienie

Hej Może faktycznie przy jakiejś wizycie u lakarza zapytaj o Twoją wagę - czy to jest normalne. Z Twoim wzrostem i wagą masz BMI 15,2 a to w tej skali wychudzenie. Ale jak się dobrze czujesz i dobrze jesz to może naprawdę taka Twoja natura
Stary 2011-06-20, 13:14   #18
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beasz26 Pokaż wiadomość
Czy miesiączkujesz regularnie?
Ważysz za mało moim zdaniem dlatego może problem tkwi w hormonach tarczyca, płciowe badałaś? Może ogólne badanie krwi i moczu
Obstawiam również, że autorka ma właśnie problem z tarczycą.

Ja w niektorym momencie w czasach licealnych zaczęłam chudnąć .. już waga wskazywała 39 kilo .. - po przeczytaniu ksiażki o chorobach sama odkryłam bo mi nikt nie powiedział, że to może być od tego

Z niewiadomych przyczyn nagle też zaczęłam szybko tyć ale wyszło mi to na zdrowie

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 13:37   #19
Martika_
Rozeznanie

Możesz iść kontrolnie do lekarza z prośbą, by dał Ci skierowanie na różnej maści badania - to byłby dobry krok nie tyle ze względu na niską wagę, ale także ogólnie - jesteś w wieku dojrzewania, warto się przebadać Poza tym możesz przez te fast-foody nabawić się niedoborów jakiś składników

Natomiast jeśli w badaniach będzie wszystko w porządku to nie przejmuj się. Prawdopodobnie przytyjesz za 2 -3 lata. Jeśli nie to będziesz chudziutka, i co z tego? Sama mam niezłą przemianę materii, choćbym nie wiem co jadła - nie tyję (albo tyję "symbolicznie"), ale lubię siebie taką jaką jestem, bo osobiście wolę być chuda niż gruba. Też irytują mnie czasami teksty niektórych w stylu "zjedz cos", "ty chyba nic nie jesz"... ale mam dość tłumaczenia, że ja jadam sporo, regularnie, wiec już nie reaguję
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 13:41   #20
Aliseja
Rozeznanie

Dziewczyny mialam niedawno robione badania ,krew moczi jeszcze jakies tam i były dobre wyniki a lekarz nib y powiedzial zeby sie nie przejmowac bo widocznie taka moja natura hmm juz sama nie wiem.
Stary 2011-06-20, 13:59   #21
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Myślę że Twoja figura się zmieni Ja dla odmiany mimo że byłam wcześniakiem i ważyłam 1,5 kilo to teraz zmagam się z krągłościami tu i ówdzie ( nie mówię tu o jakiejś wielkiej nadwadze, no ale tez ciut wystający brzuszek mnie drażni

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 14:15   #22
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
Dziewczyny mialam niedawno robione badania ,krew moczi jeszcze jakies tam i były dobre wyniki a lekarz nib y powiedzial zeby sie nie przejmowac bo widocznie taka moja natura hmm juz sama nie wiem.
Jezeli miałas robione badania niczym sie nie przejmuj

Mi tez "dobrzy ludzie" wrozyli anemie, bezplodnosc, zanik miesni, nowotwora A ja tylko jestem drobna- nawet stopki mam male
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 18:51   #23
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja jako trzynastolatka ważyłam 44 kg przy 172 cm, jako dziecko byłam chudzielcem, i co tego? Jako 15 latka już miałam 20 kg więcej

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 19:58   #24
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Myślę że Twoja figura się zmieni Ja dla odmiany mimo że byłam wcześniakiem i ważyłam 1,5 kilo to teraz zmagam się z krągłościami tu i ówdzie ( nie mówię tu o jakiejś wielkiej nadwadze, no ale tez ciut wystający brzuszek mnie drażni
O ja też. Zawsze taka szczupła, a tu widzę jakąś oponkę z którą zaczęłam ostro walczyć. Cóż, skończył się w-f i skończył się płaski brzuszek

Stary 2011-06-20, 20:24   #25
paula78
Zakorzenienie

A mama jak wygląda ,babcia ?

Może dużej wagi nie nabierzesz ale figura się może zmienić ,ja od 18 lat ważę i mierzę tyle samo ale z wiekiem nabiera się kształtów.Tłuszcz gdzie indziej się rozkłada

Moja córka ma 11 lat ,mierzy 150 i waży ledwie 30 kg, patyk a je za trzech wszystko i w każdych ilościach.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 11:43   #26
azure
Zadomowienie

GG do azure

Jeśli naprawdę zawsze taka byłaś, to może to być po prostu uroda. Chociaż warto zrobić sobie badania tarczycy.

Ja na przykład niezależnie co jem i ile jem ważę zawsze tyle samo, czyli 53kg przy wzroście 169cm, także dolna granica BMI... też myślałam że jestem chora, ale badania w normie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości