|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mała waga ,czy to się zmieni?
Hej mam 15 lat ,urodziłam się wcześniakiem i ważyłam 1,40 kg.( nie wiem czy to ma związek z wagą w przyszłości).Odkąd pamiętam zawsze miałam niedowagę ,aż w koncu dzieciaki w szkole zaczęły mi dokuczać i dopytywać się czy mam anoreksje itp. Mam 160 cm i waże 39 kilo. Jem dużo ,ale nie bezwartościowych rzeczy, 5 posiłków dziennie .Niestety jestem też wielką miłośniczką fast foodów i słodyczy. Zastanawiam się czy moze być taka poprostu moja uroda i moge tak mieć cąły czas ,czy może jeszcze przytyje?
Nie ma wyjścia, muszę żyć.. Edytowane przez Aliseja Czas edycji: 2011-06-19 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mała waga ,czy to się zmieni?
Oj podejrzewam, że przytyjesz. Spokojnie, masz dopiero 15 lat. Organizm się zmienia, nasz tryb życia, metabolizm i kto wie co się wydarzy? Oczywiście życzę Ci jak najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Heh dzięki
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tym to się nie ma co przejmować, choć nie jest to proste. Głupi ludzie, którzy tylko patrzą komu dowalić są wszędzie, tego nie unikniesz
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Poza tym chyba lepiej mieć niedowagę niż nadwagę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Urodziłam się z idealną wagą ,a mimo to w twoim wieku również byłam "kościotrupem"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam niektóre swoje koleżanki z czasów gimnazjum, chudzinki jakich mało, dopiero "w okolicach" pierwszej klasy liceum zaczęły przybierać na wadze, tak że nie martw się wszystko przed Tobą. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jasne, że możesz przytyć. Ja też byłam szczuplutka w gimnazjum, a teraz muszę bardzo się pilnować, żeby nie przytyć.
Figurę dziedziczy się bo rodzicach/dziadkach więc przyjrzyj im się jacy oni są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Przytyjesz, nie przejmuj się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Poczekaj tak 3-5 lat i dalej jedz fast foody, ani się obejrzysz, a będziesz okrągła. ;d
Ja też zawsze byłam chudzina, a teraz widzę że to się zmienia, próbuję się zmusić do odstawienia niezdrowej i tuczacej żywności, ale ciężko tak zmienić przyzwyczajenia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Uzależnienie
|
Ja byłam chudzinką 42-43 kg i też dużo jadłam. Niestety metabolizm się zmienił a nawyki nie
![]() ![]() Teraz jesteś nastolatką to masz szybki metabolizm ale te piękne czasy gdy nie trzeba było patrzeć co się je kiedyś miną ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
najlepiej by bylo gdybys odstawila jednak fastfoody i slodycze bo teraz masz 15 lat i jestes chuda, ale juz niedlugo bedziesz chuda i miec celulit
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie przejmujcie się swoją wagą i wyglądem. Jesteście w takim wieku że wasze ciało się ciągle zmienia, rośniecie jeszcze i dlatego jesteście takie szczupłe. Poza tym teraz się może z was śmieją ale jeszcze Wam będą zazdrościć figury, tak więc nie przejmujcie się. Ważna jest urozmaicona dieta i to żeby dostarczyć organizmowi wszystkie niezbędne witaminy i minerały a z racji tego że rośniecie to potrzeba tego dużo. Słodycze i fast foody lepiej ograniczyć. Nie są one zdrowe, nie zawierają jakiś cennych witamin czy mikroelementów a są bardzo złym nawykiem żywieniowym więc im wcześniej je odstawicie tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Autorko,sądzę że jeszcze przytyjesz
![]() Ja też miałam przez dłuższy czas niedowagę, a teraz przydałoby się zrzucić trochę boczki ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To zalezy od organizmu - ja miałam i mam podobny problem jak Ty
![]() Jestem od Ciebie prawie dwa razy starsza, a w 9 m-cu ciązy waze 55 kg:/ Startowałam z 44 przy wzroscie 162. Jeli masz drobne kosteczki to marne szanse na bycie okragła kobietka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Czy miesiączkujesz regularnie?
Ważysz za mało moim zdaniem dlatego może problem tkwi w hormonach tarczyca, płciowe badałaś? Może ogólne badanie krwi i moczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w niektorym momencie w czasach licealnych zaczęłam chudnąć .. już waga wskazywała 39 kilo .. - po przeczytaniu ksiażki o chorobach sama odkryłam bo mi nikt nie powiedział, że to może być od tego ![]() Z niewiadomych przyczyn nagle też zaczęłam szybko tyć ale wyszło mi to na zdrowie ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Możesz iść kontrolnie do lekarza z prośbą, by dał Ci skierowanie na różnej maści badania - to byłby dobry krok nie tyle ze względu na niską wagę, ale także ogólnie - jesteś w wieku dojrzewania, warto się przebadać
![]() ![]() Natomiast jeśli w badaniach będzie wszystko w porządku to nie przejmuj się. Prawdopodobnie przytyjesz za 2 -3 lata. Jeśli nie to będziesz chudziutka, i co z tego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mialam niedawno robione badania ,krew moczi jeszcze jakies tam i były dobre wyniki a lekarz nib y powiedzial zeby sie nie przejmowac bo widocznie taka moja natura hmm juz sama nie wiem.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Myślę że Twoja figura się zmieni
![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez "dobrzy ludzie" wrozyli anemie, bezplodnosc, zanik miesni, nowotwora ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
... choć nie Westwood
|
Ja jako trzynastolatka ważyłam 44 kg przy 172 cm, jako dziecko byłam chudzielcem, i co tego? Jako 15 latka już miałam 20 kg więcej
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A mama jak wygląda ,babcia ?
Może dużej wagi nie nabierzesz ale figura się może zmienić ,ja od 18 lat ważę i mierzę tyle samo ale z wiekiem nabiera się kształtów.Tłuszcz gdzie indziej się rozkłada ![]() Moja córka ma 11 lat ,mierzy 150 i waży ledwie 30 kg, patyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Jeśli naprawdę zawsze taka byłaś, to może to być po prostu uroda. Chociaż warto zrobić sobie badania tarczycy.
Ja na przykład niezależnie co jem i ile jem ważę zawsze tyle samo, czyli 53kg przy wzroście 169cm, także dolna granica BMI... też myślałam że jestem chora, ale badania w normie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.