Współlokatorzy - para ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 00:54   #1
vita9
Raczkowanie

Współlokatorzy - para ;)

W związku z tym, że od października będę studiować , powoli przeglądam oferty wynajmu pokoi.
Często spotykam się z ogłoszeniami, że para wynajmie pokój spokojnej studentce.
Znalazłam całkiem fajny pokój, w przystępnej cenie, ale przyznam, że jestem sceptycznie nastawiona na mieszkanie z parą - choć może niesłusznie?
A jakie są Wasze doświadczenia?

Zdaję sobie sprawę, że każdy człowiek jest inny, ale chciałabym podyskutować tak ogólnie, poznać Wasze opinie itd.

vita9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 00:56   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Współlokatorzy - para ;)

myślę że para lepsza, singiel lub singielka z bujnym życiem erotycznym mogą sprowadzać do domu różnych dziwnych znajomych
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 01:33   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Możesz trafić na rewelacyjnych singli, możesz trafić na parkę która będzie wykorzystywała nierówny układ sił w mieszkaniu, nie ma co gdybać. Ludzie są różni, pary są różne, to kompletny przypadek na kogo trafisz, niestety
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 01:37   #4
muszynianka
Zakorzenienie

a no też prawda gorzej gdy to będzie para typu kłócimy się, ostry seks, rozstajemy się, wracamy do siebie, tłuczemy talerze, kłócimy się, wracamy do siebie, ostry seks, nienawidzimy się, dzisiaj śpisz w korytarzu itp

wszystko się może zdarzyć
Stary 2011-06-22, 01:41   #5
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a no też prawda gorzej gdy to będzie para typu kłócimy się, ostry seks, rozstajemy się, wracamy do siebie, tłuczemy talerze, kłócimy się, wracamy do siebie, ostry seks, nienawidzimy się, dzisiaj śpisz w korytarzu itp

wszystko się może zdarzyć
No tak, ale możesz trafić na singli którzy się będą kłócić między sobą, na ostry seks przyprowadzać ludzi z imprez, tłuc talerze po pijaku w trakcie głośnych balang, spać w korytarzu zarzygani itp mówię - mieszkanie z obcymi ludźmi to straszny ryzyk-fizyk.

I wiem, że ze znajomymi często bywa nie lepiej
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 01:47   #6
muszynianka
Zakorzenienie

ja bym chyba wolała z obcymi. proste jasne zasady i od samego początku mogłabym być surowa. wiesz, przyjaciółkę nie tak łatwo mi okrzyczeć czy coś. zawsze "ze względu na przyjaźń i wzgląd na dawne czasy" odpuszczałabym itp
Stary 2011-06-22, 02:15   #7
black_cherryy
Przyczajenie

..

Edytowane przez black_cherryy
Czas edycji: 2011-08-04 o 00:22
black_cherryy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 04:23   #8
Pierwszomajowa
Przyczajenie

Ja mieszkam z parą w jednym pokoju w akademiku. Czasem jest wesoło, a czasem mam ochotę ich udusić.
Generalnie nie jest źle. Oboje są moimi przyjaciółmi i głupio mi po prostu kiedy się kłócą i oczekują, że stanę po którejś ze stron...
Pierwszomajowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 07:22   #9
makeupnotwar
Wtajemniczenie

my (para) mieszkaliśmy z dziewczyną (później wprowadziła się jeszcze jedna i jest nas 4). jest nam wszystkim razem tak dobrze, że to pierwsze mieszkanie od 4 lat od kiedy wynajmujemy, w którym zostajemy na 2 rok. no i dziewczyny nie narzekają (chyba ).

ale to jest mieszkanie, gdzie 4 osoby studiują i pracują i nie mają czasu na odpierdzielanie, bo są zwyczajnie zbyt zmęczone. to całkiem dobra opcja chyba

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 07:25   #10
platekrozy
Zakorzenienie

Sama nie wiem.Jedynie co w miarę mi przeszkadza to para ,która co noc uprawia sex,ale tak jak Muszynianka napisała,może być i singiel z bujnym życiem erotycznym więc właściwie para by mi nie przeszkadzała,przynajmnie j ze sobą uprawiają ten sex

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 11:18   #11
Martika_
Rozeznanie

Mieszkanie na studiach z kimkolwiek obarczone jest sporym ryzykiem. Nigdy nie wiesz na kogo trafisz i jakie ma ten człowiek zwyczaje. Nawet podczas "wstępnej" rozmowy nie da się wyczuć, bo z tego co zauważyłam, to każdy udaje spokojnego, bezproblemowego i do tego czyściocha Schody zaczynają się potem...
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 11:30   #12
skazana_na_bluesa
.

roznie moze byc... mozesz trafic na pare bardzo w porzadku, z ktorymi bedziesz sie swietnie dogadywac... albo beda sie wiecznie klocic i seksic niestety-nigdy nie mozesz miec pewnosci co do ludzi, jak beda sie zachowywac podczas wspolnego mieszkania
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 13:05   #13
himym
Zadomowienie

Może umów się z nimi,pogadaj i zobacz jacy są.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 15:35   #14
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez himym Pokaż wiadomość
Może umów się z nimi,pogadaj i zobacz jacy są.
To samo chcialam napisac, choc jednorazowe spotkanie nie da zbyt wiele, bo nie poznasz ich po tym, mozesz jedynie ocenic poprzez pierwsze wrazenie. Ja tez chyba wolalabym mieszkac z singlami, niz z para.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 16:17   #15
alice203
Raczkowanie

Ja mieszkałam z parą i nigdy więcej już... Akurat pomijając seks bo byli w tym cisi ale kłótnie, awantury do samego rana, zakłócanie ciszy nocnej, trzaskanie drzwiami, wyzywanie np. spier..., a na drugi dzień "kochanie podasz mi kubeczek", pakowanie walizek, a na drugi dzień ich rozpakowywanie, żałosne. Ludzie jacys niestabilni emocjonalnie. Niech sobie mieszkają razem, ale w kawalerce i niech siebie katują a nie innych. Pomijam już zostawianie po sobie syfu, brudne gacie i skarpety na podłodze w łazience, naczynia zaschnięte, brudne przez tydzień w kuchni leżały.
Wcześniej mieszkałam z dziewczynami, i z singielkami i nie. I jakoś lepiej było teraz już nigdy więcej z parą. Mam straszne złe doświadczenia.
alice203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 16:44   #16
crippled
Wtajemniczenie

Ja pomieszkuję z trzema facetami (jeden mój, prywatny ) i mieszka mi się całkiem nieźle.
Kompletnie nie przeszkadzają mi imprezy (choć sama nie biorę w nich udziału) i dziewczyny, które zostają na noc u naszych współlokatorów.
Nie wchodzimy sobie do pokoi, mamy swoją prywatność.

Jedyne co jest dla mnie trudne do zaakceptowania to fakt, że 3 facetów w domu równa się duży bałagan w kuchni. Stosy talerzy i kubeczków w zlewie, których nikomu nie chce się pozmywać
Stary 2011-06-22, 16:53   #17
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Ja pomieszkuję z trzema facetami (jeden mój, prywatny ) i mieszka mi się całkiem nieźle.
Kompletnie nie przeszkadzają mi imprezy (choć sama nie biorę w nich udziału) i dziewczyny, które zostają na noc u naszych współlokatorów.
Nie wchodzimy sobie do pokoi, mamy swoją prywatność.

Jedyne co jest dla mnie trudne do zaakceptowania to fakt, że 3 facetów w domu równa się duży bałagan w kuchni. Stosy talerzy i kubeczków w zlewie, których nikomu nie chce się pozmywać
Szczerze mówiąc, ja też wole mieszkać z facetami, aniżeli z dziewczynami: z facetami łatwiej się dogadać i nie robią głupich problemów z błahych spraw. Przynajmniej takie mam doświadczenia na koncie. Ale wiadomo, różni są ludzie i nieważne czy to dziewczyna, chłopak, para, singiel czy homoseksualista, wszędzie może się trafić człowiek nie do życia.
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 14:02   #18
himym
Zadomowienie

Ja mieszkałam z gejem i jednym singlem,zaczęłam od razu po ukończeniu liceum. Wspominam ten okres jako najlepszy w moim życiu.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 15:16   #19
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Mieszkalam przez 2 lata w akademiku, z czego rok z samymi facetami-do dwoch ciagle przychodzily dziewczyny....a poniewaz wiadomo, w akademiku ciezko o pusty pokoj pary te chodzily pod prysznic-taki za zaslonka, w ogolnodostepnej lazience

e milka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości