Zaręczyny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 22:41   #1
olimpia92
Przyczajenie

Zaręczyny

Witam was Wszystkie serdecznie

Razem z moim chłopakiem (jesteśmy razem prawi 2 lata) planujemy się zaręczyć, właśnie w 2 rocznice. Mamy po 19 lat ja jeszcze mam rok szkoły technicznej on idzie do policji.
Chciałabym, żebyście wyraziły swoją opinię na ten temat, czy to nie za wcześnie?

Od razu mówię, że nie jestem w ciąży żeby nie było.
Ślub chcielibyśmy za jakieś ok 2 lata.

(nie dawno zostaliśmy zaproszeni na wesele do mojej dalekiej kuzynki, i przez przypadek się wygadali ze są ze sobą 4 lata a od 2,5 maja zarezerwowana sale. czyli zaręczyny były po 1,5 raku i to nas jakoś coraz bardziej przekonuje do podjęcia tej decyzji.)

A jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Z góry wszystkim dziękuję.

Edytowane przez olimpia92
Czas edycji: 2011-06-28 o 22:43 Powód: niedopisanie kluczowej kwestii
olimpia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 23:23   #2
kinia860
Zakorzenienie

Dot.: Zaręczyny

Skoro pytasz na forum czy to nie za wczesniej to znaczy ,ze tak za wczesnie.

Moje zdanie jest takie,ja w twoim wieku bylam jeszcze na garnuszku rodzicow ,zaczynalam studia dzienne ,a praca dorywcza byla na wlasne wydatki,wiec przez mysl mi nie przeszlo zareczanie sie i planowanie slubu i potem bawienie sie w malzenstwo kosztem rodzicow.

A wesele kuzynki nie moze was przekonywac do podjecia tej decyzji,dziecinne to ,mam wrazenie ,ze tu chodzi o ta kuzynke ona wychodzi za maz to ty gorsza byc nie mozesz .
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 23:31   #3
olimpia92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Skoro pytasz na forum czy to nie za wczesniej to znaczy ,ze tak za wczesnie.

Moje zdanie jest takie,ja w twoim wieku bylam jeszcze na garnuszku rodzicow ,zaczynalam studia dzienne ,a praca dorywcza byla na wlasne wydatki,wiec przez mysl mi nie przeszlo zareczanie sie i planowanie slubu i potem bawienie sie w malzenstwo kosztem rodzicow.

A wesele kuzynki nie moze was przekonywac do podjecia tej decyzji,dziecinne to ,mam wrazenie ,ze tu chodzi o ta kuzynke ona wychodzi za maz to ty gorsza byc nie mozesz .
Po pierwsze nikt nie będzie się bawił w małżeństwo kosztem rodziców bo będzie miało prace przynajmniej jedno z nas. A plany ze ślubem za 2 lata mogą ulec zmianie na razie liczą się zaręczyny-dla nas zaręczyny to nie od razu plany ślubu. Na ślub jeszcze czas.
Po 2 w czasie naszego związku były już 3 śluby w mojej rodzinie i 2 w jego więc jak by było tak jak napisałaś to byłabym już dawno po zaręczynach.
Stary 2011-06-29, 07:06   #4
justynka1989
Raczkowanie

Ja osobiście uważam, że za wcześnie może by tylko dlatego, że masz wątpliwości. Ja zaręczyłam się z Narzeczonym po ponad 3,5 roku razem, rozmawialiśmy dużo o zaręczynach w końcu ja mu przestałam zrzędzic, i mi się oświadczył. My salę mieliśmy zamawia bez zaręczyn, ale w końcu jesteśmy po i jeszcze nie zamówiona, bo ciągle nie jesteśmy jej pewni(sali), z resztą założyłam nawet wątek rezerwacja sali, a zaręczyny. Jeśli chodzi o Was to można się zaręczy nawet po pół roku - jak kto czuje, cho osobiście uważam, że po pół roku nie zna się jesszcze do końca tej drugiej strony, tym bardziej jeśli wcześniej przed związkiem się wzajemnie nie znało - to nie aluzja do Ciebie, bo nie wiem jak u Ciebie było. Więc jeśli czujecie, że to jest to - to zaręczajcie się. Ale ja mimo wszytsko nie chciałabym tak jak Ty, że razem to planujecie, niespodzianka jest znacznie milsza. A co do Waszego wieku, puki co mój Narzeczony tylko ma pracę, ja od wtorku jak zdam licencjat tez zaczynam szukac. Z resztą zaręczyny to nie ślub, że trzeba już by w 100% samodzielnym.

Edytowane przez justynka1989
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:23
justynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:30   #5
(kicia)
Zakorzenienie

Ja Ci powiem tak. Gdy mój TŻ mi się oświadczył nie miałam nawet 18 lat. Byliśmy razem dwa lata. On właśnie zdał maturę ja miałam zdawać za rok i oboje wiedzieliśmy że ze ślubem musimy poczekać. W dniu ślubu będziemy 4lata już zareczeni ale pobieramy wtedy kiedy wiemy że damy radę. Same zareczyny nie muszą odrazu oznaczać że musicie planować ślub. My niby od razu jakoś upodobaliśmy sobie masz 2012ale dopiero teraz zdecydowaliśmy się na ślub rzeczywiście w tym roku.

Skoro masz wątpliwości to może nie zaręczajcie się. Zresztą wg mnie nie powinno planować się zaręczyn. To powinno być spontaniczne itp ale to tylko moje zdanie bo raczej jestem w tych kwestiach tradycjonalistką
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:35   #6
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia92 Pokaż wiadomość
Po pierwsze nikt nie będzie się bawił w małżeństwo kosztem rodziców bo będzie miało prace przynajmniej jedno z nas. A plany ze ślubem za 2 lata mogą ulec zmianie na razie liczą się zaręczyny-dla nas zaręczyny to nie od razu plany ślubu. Na ślub jeszcze czas.
Po 2 w czasie naszego związku były już 3 śluby w mojej rodzinie i 2 w jego więc jak by było tak jak napisałaś to byłabym już dawno po zaręczynach.
I za jedną pensję będziecie w stanie się utrzymać? Zaręczyny zaręczynami, ale trzeba też myśleć o tym co będzie później.
A skoro się zastanawiasz czy nie za wcześnie to tak jak tu ktoś już napisał - za wcześnie.
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:03   #7
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

nie piszę tego ponieważ myślę że to za wcześnie na zaręczyny ale dlatego że mijacie się z celem
po co się zaręczać skoro zaręczyny nie są dla was punktem zwrotnym w życiu od którego zaczynacie planować ślub? dla mnie to się mija z celem bo co?? bo będę się mogła pierścionkiem pochwalić?? żal
i to samo napisałabym ci jakbyś miała 25 lat

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 08:04   #8
michachacha
Wtajemniczenie

Ja nie jestem zwolenniczką szybkich zaręczyn i ślubu, ale oczywiście nikogo za to nie skarcę.
Jedno będzie miało prace, ale czy uda się za jedną pensje wam wyżyć? Co masz zamiar robić po technikum? Jeżeli dalej się uczyć no to kto ma zamiar za to płacić? Skoro nie planujecie teraz ślubu to po co się tak szybko zaręczać? Żeby tylko nosić pierścionek na palcu? Zaręczyny nie dają żadnej gwarancji że do ślubu dojdzie(oczywiście życzę wszystkiego dobrego).
Jestem w Twoim wieku i ani myślę o zaręczynach chociaż jestem z moim TŻ ponad 2 lata. Ja wolę poczekać aż całkowicie odetnę się od rodziców. Jak na razie dają pieniądze na moje studia, a nie możliwe jest to abym w trakcie studiów pracowała. Nawet gdyby mój TŻ tylko pracował to ciągle bym się bała, że na coś nam w danym miesiącu nie starcza i wyliczałabym tylko pieniądze. Wolę poczekać aż skończę studia, znajdę pracę, TŻ również, aż będę pewna, że utrzymam się sama i nie będę musiała latać do rodziców żeby mi dołożyli do czegoś.
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:15   #9
aga512152
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
nie piszę tego ponieważ myślę że to za wcześnie na zaręczyny ale dlatego że mijacie się z celem
po co się zaręczać skoro zaręczyny nie są dla was punktem zwrotnym w życiu od którego zaczynacie planować ślub? dla mnie to się mija z celem bo co?? bo będę się mogła pierścionkiem pochwalić?? żal
i to samo napisałabym ci jakbyś miała 25 lat
podpiszę się pod tymi słowami
w moim rodzinnym mieście też panuje "moda na zaręczyny" a potem płacz i zgrzytanie zębów bo im nie wyszło. Ja bym się nie spieszyła Na wszystko przyjdzie czas, a nie podejmniecie decyzję pod przyjściem jakichś emocji, ja bym poczekała aż skończysz szkołę..
Stary 2011-06-29, 09:28   #10
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A ja uwazam, ze jesli bedzie was stac na utrzymanie samodzielne to nie jest za wczesnie sama jestem zareczona, slubu jeszcze nie planuje i nie jest to zwiazane z tym, zeby sie chwalic pierscionkiem slub zaczniemy planowac jak bedziemy mieli swoje gniazdko poniewaz nie chcemy byc na garnuszku rodzicow

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 09:44   #11
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
A ja uwazam, ze jesli bedzie was stac na utrzymanie samodzielne to nie jest za wczesnie sama jestem zareczona, slubu jeszcze nie planuje i nie jest to zwiazane z tym, zeby sie chwalic pierscionkiem slub zaczniemy planowac jak bedziemy mieli swoje gniazdko poniewaz nie chcemy byc na garnuszku rodzicow
oo dokładnie tak samo jak ja i mój TŻ tylko że my już planujemy ślub bo mamy własne mieszkanie umeblowane samochód TŻ pracuje ja za jakiś czas też zacznę pracować...

Stary 2011-06-29, 09:51   #12
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
oo dokładnie tak samo jak ja i mój TŻ tylko że my już planujemy ślub bo mamy własne mieszkanie umeblowane samochód TŻ pracuje ja za jakiś czas też zacznę pracować...
To super my tez pracujemy. Moj narzeczony ma umowe na stale, ja o prace, samochod jest tylko mieszkania do szczescia potrzeba bedzie mieszkanie - bedzie slub a w sierpniu 7 rocznica bycia razem

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-06-29, 10:59   #13
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
no i co ci daje to, że jesteś zaręczona a nawet nie planujesz ślubu?
Stary 2011-06-29, 11:07   #14
olimpia92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość

Bo tak jak dla mnie dla niej również zaręczyny to nie od razu ślub. Wiadomo, że on się kiedyś odbędzie ale przecież fajnie jest sobie pobyć w narzeczeństwie. A nie tak, że zaręczyny i na zaręczynach już rodzice mawiają sprawy wesela bez sensu...
Stary 2011-06-29, 11:11   #15
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak jak dla mnie dla niej również zaręczyny to nie od razu ślub. Wiadomo, że on się kiedyś odbędzie ale przecież fajnie jest sobie pobyć w narzeczeństwie. A nie tak, że zaręczyny i na zaręczynach już rodzice mawiają sprawy wesela bez sensu...

Wiesz co, może jednak Ty się jeszcze nie zaręczaj, dziecinko...
Stary 2011-06-29, 11:12   #16
olimpia92
Przyczajenie

Cytat:

Nie wiem co się tak wszystkie uparłyście na to samodzielne utrzymanie...przecież my się tylko zaręczamy a nie w ślub się pakujemy, żeby były nam potrzebne pieniądze...
Stary 2011-06-29, 11:15   #17
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli Ty chcesz się zaręczyć, bo chcesz pobyć trochę w narzeczeństwie? Bo innego argumentu w Twojej wypowiedzi nie znalazłam. To nie te czasy żeby na zaręczynach od razu omawiać ślub.

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

też tak myślę.
Stary 2011-06-29, 11:15   #18
olimpia92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

Przecież każdy może mieć swoje zdanie. Choć byśmy mieli nie wiadomo ile lat (oczywiście bez przesady) to oboje jesteśmy zdania, że trzeba sobie pożyć w spokoju w narzeczeństwie. Bo jak by nie patrzeć stan narzeczeństwa różni się od od po prostu bycia razem.

Edytowane przez olimpia92
Czas edycji: 2011-06-29 o 11:17
Stary 2011-06-29, 11:33   #19
(kicia)
Zakorzenienie

a gdzie jest napisane że stan narzeczeński musi być krótki... ja nie wiedziałam że mój TŻ mi się oświadczy ale wedziałam że na ślub jest za wcześnie przez finanse... to co miałam mu powiedzieć "nie kochanie wróć z pierścionkiem jak nazbieramy kase na wesele" i co z tego że już 3 lata jesteśmy zaręczeni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 11:37   #20
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież każdy może mieć swoje zdanie. Choć byśmy mieli nie wiadomo ile lat (oczywiście bez przesady) to oboje jesteśmy zdania, że trzeba sobie pożyć w spokoju w narzeczeństwie. Bo jak by nie patrzeć stan narzeczeństwa różni się od od po prostu bycia razem.
No to pytam się już od paru postów czym się różni dla Ciebie? Tym że nosisz pierścionek? Nawet nie umiesz odp...

Cytat:
a gdzie jest napisane że stan narzeczeński musi być krótki... ja nie wiedziałam że mój TŻ mi się oświadczy ale wedziałam że na ślub jest za wcześnie przez finanse... to co miałam mu powiedzieć "nie kochanie wróć z pierścionkiem jak nazbieramy kase na wesele" i co z tego że już 3 lata jesteśmy zaręczeni.
Zawsze można powiedzieć nie, nie teraz nie trzeba rzucać takimi głupimi tekstami.
Zaręczyny niczego nie zmieniają moim zdaniem.
Stary 2011-06-29, 11:38   #21
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny etap zwiazku, krok do przodu, pokazanie swiatu, ze to nie jest "zabawa", a powazny, stabilny zwiazek i mezczyzna, z ktorym chce spedzic zycie?

Gdzie jest napisane, ze zareczyny to od razu slub? Rozni ludzie, rozne opinie, rozne wychowanie to, ze ktos robi inaczej niz ty, nie znaczy, ze gorzej

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-06-29, 11:54   #22
justynka1989
Raczkowanie

Ja również tak jak autorka uważam, że zaręczyny to nie od razu ślub. U mnie jest inaczej, bo jesteśmy zaręczeni od 2 tygodni i planujemy ślub, ale osobiście uważam, że zaręczyny i pobycie troszkę w okresie narzeczeństwa, bez konkretnych dat ślubu, planów jest ok. To że się zaręczają to znaczy wg mnie, że myślą o ślubie, wiedzą, że chcą ze sobą spędzi życie, ale nie musi to oznacza od razu wyznaczania daty ślubu. I też uważam, że zaręczyny wiele zmieniają. Sami dla siebie czujemy się ważniejsi, do czegoś się zoobowiązaliśmy 0- Tż pytając mnie czy zostanę jego żoną, a ja odpowiedzając tak. To nie jeszt takie hop siu, jak móicie, że to nic nie zmienia. Zmienia związek staje się dojrzalszy, poważniejszy, rodzice tez mogą brac wtedy w zupełnosci na poważnie. My dopóki się nie zaręczyliśmy, to rodzice jak mówiliś,my o ślubie myśleli, że tak, za kilka lat. Nie myśleli, że my o naszej przyszłości wspólnej mówimy tak na zupełnie poważnie, mimo, że zawsze pokazywaliśmy jak się kochamy, nigdy się nie rozstawaliśmy i jesteśmy ze sobą ponad 3,5 roku razem.
Stary 2011-06-29, 12:08   #23
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny etap zwiazku, krok do przodu, pokazanie swiatu, ze to nie jest "zabawa", a powazny, stabilny zwiazek i mezczyzna, z ktorym chce spedzic zycie?

Gdzie jest napisane, ze zareczyny to od razu slub? Rozni ludzie, rozne opinie, rozne wychowanie to, ze ktos robi inaczej niz ty, nie znaczy, ze gorzej
Cytat:
Napisane przez justynka1989 Pokaż wiadomość
Ja również tak jak autorka uważam, że zaręczyny to nie od razu ślub. U mnie jest inaczej, bo jesteśmy zaręczeni od 2 tygodni i planujemy ślub, ale osobiście uważam, że zaręczyny i pobycie troszkę w okresie narzeczeństwa, bez konkretnych dat ślubu, planów jest ok. To że się zaręczają to znaczy wg mnie, że myślą o ślubie, wiedzą, że chcą ze sobą spędzi życie, ale nie musi to oznacza od razu wyznaczania daty ślubu. I też uważam, że zaręczyny wiele zmieniają. Sami dla siebie czujemy się ważniejsi, do czegoś się zoobowiązaliśmy 0- Tż pytając mnie czy zostanę jego żoną, a ja odpowiedzając tak. To nie jeszt takie hop siu, jak móicie, że to nic nie zmienia. Zmienia związek staje się dojrzalszy, poważniejszy, rodzice tez mogą brac wtedy w zupełnosci na poważnie. My dopóki się nie zaręczyliśmy, to rodzice jak mówiliś,my o ślubie myśleli, że tak, za kilka lat. Nie myśleli, że my o naszej przyszłości wspólnej mówimy tak na zupełnie poważnie, mimo, że zawsze pokazywaliśmy jak się kochamy, nigdy się nie rozstawaliśmy i jesteśmy ze sobą ponad 3,5 roku razem.
Zaręczyny nie udowadniają tego że ktoś dojrzalszy i doroślejszy. Nie trzeba udowadniać komuś tego, że poważnie się traktujemy. Ważne że my czujemy do siebie szacunek. Jakby mi dziecko w wieku 18 czy tam 19 lat powiedziało, że się zaręczyło to wcale nie potraktowała bym go poważnie raczej pomyślałabym o nim że jest bezmyślne i nie wie na co się porywa. Tyle teraz rozwodów, a i zaręczyny można zerwać więc pierścionek na ręce to żadne poczucie bezpieczeństwa.
Stary 2011-06-29, 12:11   #24
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja mowie za siebie, nie mam 19 lat jestem z narzeczonym na tyle dlugo, ze to byl odpowiedni krok i nic nikomu do tego

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-06-29, 12:11   #25
olimpia92
Przyczajenie

Cytat:
DOKŁADNIE, nareszcie mnie ktoś zrozumiał.
Stary 2011-06-29, 12:13   #26
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka1989 Pokaż wiadomość
Dokladnie! U mnie bylo tak, ze po zareczynach WSZYSTKO sie zmienilo! Dla nas to byla kwestia, mozna powiedziec formalna, ale dla rodziny to byla ogromna zmiana! Rodzice traktuja nas calkiem inaczej, do tej pory nie wierzyli, ze cos z tego bedzie!

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-06-29, 12:23   #27
justynka1989
Raczkowanie

Cytat:
Zaręczyny nie udowadniają tego że ktoś dojrzalszy i doroślejszy. Nie trzeba udowadniać komuś tego, że poważnie się traktujemy. Ważne że my czujemy do siebie szacunek. Jakby mi dziecko w wieku 18 czy tam 19 lat powiedziało, że się zaręczyło to wcale nie potraktowała bym go poważnie raczej pomyślałabym o nim że jest bezmyślne i nie wie na co się porywa. Tyle teraz rozwodów, a i zaręczyny można zerwać więc pierścionek na ręce to żadne poczucie bezpieczeństwa.
Po pierwsze ja osobiście nie mam 19 lat tylko 21, mój tż także. Nier uważam się za dziecko i wiem "na co się porywam". Zawsze marzyłam o mężu, domku. Uważam też, że razem można się wszystkoego dorabiac i, że np. studia nie są przeszkodą by brac ślub, jeżeli jestes w stanie sam je opłaci i godnie ży z drugą połówką. A my z tż nie mamy zamiaru czekac do 30 i wtedy bra ślubu, bo co wtedy będziemy dojrzalsi? Na pewno będziemy mądrzejsi o pewne doświadczenia, ale w wieku 30 lat też będziemy głuptasami patrząc na to co będz
iemy mieli za sobą w wieku 50 lat. Jakby patrze na doświadczenie życiowe i stawiac ludzi równo, że każdy 19-21 latek jest niedojrzały i jest dzieckiem to nigdy by nie był dobr moment na ślub. A to że są rozwody to co? Jak weźmiesz ślub w wieku 30 lat to masz mniejsze prawdopowdobieństwo, że się rozwiedzesz? Trwałośc związku, małżeństwa nie zależy od wieku tylko od ludzi!
Stary 2011-06-29, 12:32   #28
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-06-29, 12:50   #29
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się z tym zgadzam. My też od razu po zaręczynach nie rezerwowaliśmy sali, nie szukaliśmy zespołu. Też jestem zdania, że trzeba się nacieszyć stanem narzeczeństwa. W dniu ślubu będziemy trochę ponad 2 lata po zaręczynach i nie widzę w tym nic głupiego, ani dziwnego... Jeżeli ma się wobec siebie poważne zamiary, to na prawdę nie rozumiem co to zmienia, czy ktoś zaręczy się 2 lata przed ślubem czy pół roku.

Zresztą nie rozumiem, co to kogo obchodzi. My się zaręczylismy dla siebie, bo się kochamy i chcieliśmy tego. O ślubie rozmawialiśmy dużo wcześniej, zanim się zaręczyliśmy, ale konkretne plany przyszły trochę później, no i co to zmienia ?? Pierścionek noszę, bo po to mi go TŻ podarował, a nie po to, żeby schować do szuflady żeby nie było, że się zaręczyłam "dla błyskotki"

Niech każdy robi, jak chce. Dla mnie nie ma różnicy, czy ktoś na ślubnym kobiercu stanie parę miesięcy, czy 3 lata po zaręczynach. To jest sprawa między dwojgiem ludzi, a nie sprawa wszystkich wokół do komentowania.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 13:01   #30
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro Ty masz swoje zdanie na ten temat, to po jaką cholerę pytasz ludzi na forum o opinię?
Co to w ogóle za pomysł?
Albo chcesz się zaręczać, albo nie. Zrobisz teraz statystykę z odpowiedzi, jakie tu padły i na tej podstawie podejmiesz decyzję?

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:51
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości