|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kocie Alergiczki
Witam, od 4 dni ratuje bezdomnego kota, zamieszkał na moim podwórku. Jest bardzo miły, mruczy, przytula się itp. Teraz wożę go do weterynarza na zastrzyki. Niestety wyszło mi na testach że mam alergię na kota. Tylko, że gdy przychodzę w odwiedziny do koleżanki, która ma kota (podwórkowego) nigdy nie kicham. Za to kiedy przyjdę do innej (ma kota domowego który nigdzie nie wychodzi), kicham strasznie, szczególnie latem. Mam więc do Was takie pytanie... czy jest jakaś szansa żeby ten kot u mnie zamieszkał? Czy u alergików objawia się alergia, przy kotach podwórkowych? Kota na dworze dotykam: nie mam wysypki, nie kicham, nie swędzą mnie oczy. Oczywiście kot byłby wypuszczany na dwór, na razie mieszka w szopie
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocie Alergiczki
zaobserwuj jak zareaguje Twój organizm na obecność nowego lokatora.
jeśli pojawi się jakaś reakcja idź do lekarza - może wprowadzi jakieś leki na alergię, może odczulanie? ale istnieje też opcja, że trzeba będzie znaleźć dla kociaka nowy dom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A ja bym się zainteresowała najpierw czy to kocur czy kotka
![]() Jestem obecnie posiadaczką dwóch kotów, obu płci. Jako alergik na wszystko co możliwe oczywiście na koty również jestem uczulona ![]() ![]() Musisz sprawdzić na sobie, ja koty mam praktycznie od zawsze i jestem do nich tak przywiązana, że wolę sobie odmówić tulenia się z nimi niż... pozbyć się ich ![]() W sytuacjach kryzysowych piję wapno, objawy ustępują ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie każdy kot wytwarza tą samą ilość alergenów.
Możliwe, że podwórkowy kot Twojej koleżanki nie jest mocno alergenny. Pozbycie się dywanów lub częste ich odkurzanie (wraz z m.in. materacami i kocami) specjalnym sprzętem jest dobrym rozwiązaniem. Można też używać filtrów do odkurzaczy, które wychwytują bardzo niewielkie cząsteczki (kocie Fel d 1).
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam alergię na kocią sierść a jednocześnie posiadam kotkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja również mam alergię na kocią sierść i posiadam kotkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.