Pomocy!! - prosze... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-27, 19:11   #1
editka
Przyczajenie

Pomocy!! - prosze...

Witam wszystkich!! Mam wielki problem z włosami i nie mam się do kogo z nim zwrócić... ;( 2 lata temu byłam jeszcze "szczęśliwą posiadaczką" zdrowych, grubych, lśniących włosów - aż pewnego dnia zachciało mi się zostać blondynką ;( a co się z tym wiąże - musiałam rozjaśnić włosy - zaznaczam że mój naturalny to jasny szatyn - a skoro mam dosyć ciemny naturalny kolor to często je musiałam rozjaśniać żeby nie było odrostów - i się dorobiłam a raczej straciłam chyba ponad 50% włosów a co gorsze to ze nie umiem ich "odzyskać" czyli przywrócic do stanu pierwotnego stosowałam już różne preparaty - od Loxonu po Dercos Vichy (2 opakowania), i jedyne co mi pozostało to tylko chyba płakać i żałować - ale to juz nic nie zmieni - prosze - napiszcie,że są jakieś szanse by odrosły - bo ja już straciłam wiare - co mam zrobić?? jakie preparaty/zabiegi stosować?? Cena nie gra roli - bo w końcu włosy się ma tylko jedne... i nie chodzi mi już o to by były lśniące te co mam teraz jeszcze tylko moim głównym celem jest to aby odrosły!! Prosze - doradźcie - bo ja już trace wiare... Pozdrawiam ;*
editka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 19:14   #2
k-n
Wtajemniczenie

Dot.: Pomocy!! - prosze...

Poszukaj w archiwum - temat ten przewijał się wielokrotnie na forach.
k-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 19:23   #3
editka
Przyczajenie

Próbowałam szukać ale tam są inne tematy związane z wypadaniem włosów a raczej na innym podłożu a tutaj ewidentnie ja zawiniłam... i nie umiem znaleść ale gdybyś mi podpowiedziała to byłabym Ci bardzo wdzieczna - pozdrawiam
Stary 2005-05-27, 19:40   #4
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka
Próbowałam szukać ale tam są inne tematy związane z wypadaniem włosów a raczej na innym podłożu a tutaj ewidentnie ja zawiniłam... i nie umiem znaleść ale gdybyś mi podpowiedziała to byłabym Ci bardzo wdzieczna - pozdrawiam
Hehe mam Ci napisać jak korzysta się z zaawansowanych funkcji wyszukiwarki?
k-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 20:10   #5
editka
Przyczajenie

Nie chodzi mi już o proces wypadania włosów, bo już dawno go powstrzymałam tylko o odrastanie tych które wypadły - i tutaj się problem z wyszukiwaniem pojawia...
Stary 2005-06-04, 16:44   #6
Szafirek20
Raczkowanie

No nie wiem...moze stosuj henne wax - podobno jest super przy np chemioterapii, wzmacnia włosy, ja sama stosowałam jakis czas temu - poza tym ma przyspieszac porost włosów. Ponadto polecam regularne picie herbatki ze skrzypu polnego - ja pije od 2 do 4 razy dziennie, przyspiesza wzrost wlosow, paznokci.....Ponadto masuj delikatnie głowe opuszkami palców co najmniej 1 raz w tygodniu ok. 10, 15 min. Musisz sie uzbroic w cierpliwosc, moja droga, ale bedzie ok. To chyba niemozliwe, żeby włosy juz miały nie odrosnac! pamietam, że po trwałej wypadały mi garsciami , potem z tyłu miałam kilkucentymetrowe odrosty, wreszcie powoli zrównały się z innymi i wzmocniły. A jakby juz nic nie pomagało, pojdz do np dermatologa (?). Poza tym sa badania na podstawie włosa na obecnosc pierwiastkow w organizmie. Moze to badanie wykaze, jakich Ci brakuje i po ich zastosowaniu sytuacja sie polepszy> Trzymam kicuki
Szafirek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 09:04   #7
Daggmarka
Raczkowanie

Dziękuje Ci bardzo Szafirek 20 - ja teraz mam nowe konto i dlatego pisze jako Daggmarka Bałam się ze po tym co zrobiłam moim włosom to mam przekopane a dopiero od tego roku zaczęłam inwestować w ich odbudowe i wiem ze na efekty trzeba będzie poczekać jak teoretycznie włos rośnie od 4-7 lat ale warto... Pozdrawiam...
- Nigdy Twoje nie było...."
Daggmarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-05, 09:42   #8
Marigold19
🦄

Ja polecam: masować lotionkami np. Inter Fragrances, do buzi Vitapil albo ten droższy Capillaire czy jak to się tam pisze (jakieś 60-80 zł, ale skoro napisałaś, że cena nie gra roli...). Henne też można używać chociaż na mnie osobiście specjalnie nie działa.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 10:47   #9
Daggmarka
Raczkowanie

A gdzie ten Inter Fragrances można dostać? Pozdrawiam...
Stary 2005-06-05, 11:15   #10
Marigold19
🦄

Apteka, drogerie natura albo wispol, sklep zielarski- ja od siebie polecam tez z czarną rzodkwią (śmierdzi niemiłosiernie) i taki z żeń-szeniem (już lepsiejszy zapach).

Stary 2005-06-05, 11:27   #11
Szafirek20
Raczkowanie

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1792002&id_f=11

Może na kafeterii znajdziesz też coś co Cię zainteresuje nie trać nadziei, będzie OK, pamiętaj, by dbać o włosy, dobrze się z nimi obchodzić - nie ściągac za mocno gumką, by nie iść spać z mokrymi - bo łuski włosów się otwierają....Może szampon ze skrzypu pomoże??? Są takie w przezroczystej buteleczce do nabycia w aptakach czy sklepach zielarskich. Myślę, że włosy z czasem staną się mocniejsze, aha! no i warto je podcinac co jakiś czas i nie próbuj nigdy zrobić z siebie blondynki ja sama mam zaledwie kilka pasemek blond (mam włosy można powiedziec, ciemny blond/jasny brąz), a te pasma sa po prostu wysuszone i łamliwe .

POZDROWIONKA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-05, 16:47   #12
Marigold19
🦄

Nie spać z mokrymi??? A ja tak zawsze robię :P Jakoś mi to nie szkodzi, ale skoro to źle to pewnie przestanę To już wogóle będę mieć cudne włosy hehe

Stary 2005-06-05, 18:44   #13
Daggmarka
Raczkowanie

Szafirek 20 - dziękuje Ci serdecznie!! Teraz non stop coś próbuje dla nich zrobić, ostatnio sobie szampon Neril Garniera kupiłam, i tabletki jakieś musze sobie kupić jutro i zobaczymy co bedzie - pozdrawiam
Stary 2005-06-05, 19:00   #14
jakajataka
Raczkowanie

czesc ja mam dokladnie ten sam problem, moze nie sa matujace, sa blyszczace, ale zniszczone, lamliwe, troche nawet porozdwajane i w ogole sie nie ukladaja:/ zalatwilam je sobie prostownica... a teraz probuje ja "rzucic" jak nalog tez juz probowalam pelno kosmetykow, najbardzej moge polecic lotion - subrina, bardzo wydajna i dosyc dobra odzywka do wlosow, chociaz tam pisze, ze po farbowaniu i roznych zabiegach, ale korzystam z niej i jest wszystko ok pozniej bardzo dobry jest jedwab do wlosow! mala buteleczka, ale wydajna, stosuje sie ja od polowy wlosow w dol, a na koncowki to jest rewelacyjna! przestalam uzywac jedwabiu i znowu mam takie koncowki;/ musze go kupic polecam rowniez serum - innovy i moze byc jeszcze odzywka do wlosow dove nawilzajaca z 1/4 mleczka nawilazajacego i z gotowych kosmetykow to wszystko jak dla mnie teraz przerzucam sie na nature!! bardzo dobre jest siemie lniane, 2 lyzki siemienia lnianego i szklanka wody, to razem gotujesz, az uzyskasz taki kleik jak kisiel pozniej nakladasz to na wlosy i suszysz normalnie i naprawde ladnie nawilza
dzisiaj na kafeterii wyczytalam o majonezie, co sie go naklada na wlosy i pdoobno super nawilza, nie wiem, napisze za jakies 2 h, bo teraz wlasnie siedze z tym czyms na glowie za godzinke zdejme i zanim wloski mi wyschna, to troche minie a ten majonez nakladasz na wlosy, owijasz folia, recznikiem i tak sobie z tym chodzisz max 3 h ! ale jak juz mowilam o efektach napisze pozniej, chociaz na kazde wlosy dziala co innego no i rezygnacja z suszarek i roznych tego typu rzeczach:/ i na sloncu rowniez tzreba wloski ochraniac
jakajataka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 19:49   #15
Marigold19
🦄

Ooo drugi błąd mi się przypomniał (chodzę spać z mokrymi i używam suszarki...)...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-06, 07:16   #16
Daggmarka
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź - ja już przestałam używać prostownicy bo tylko pogarszałam stan moich włosów ale niestety jestem jeszcze uzależniona od suszarki, ale staram się już też ograniczać do minimum czas suszenia włosów... A z tym siemiem lnianym to niezły pomysł - musze go wypróbować - bo z majonezem nie dam rady bo nie cierpie majonezu Pozdrawiam
Stary 2005-06-06, 12:31   #17
jakajataka
Raczkowanie

nie ma sprawy siemie jest do tego dobre, tzn. troche dziwnie sie naklada, bo to sie tak ciaaaagnie ale idzie przezyc, a ja wczoraj zrobilam z tym majonezem, pisalo, ze wlosy moga sie po tym nieukladac, wiec lepiej robic dzien przed jakims wyjsciem i faktycznie nie ukladaly sie za bardzo, ale mialam strasznie tluste u nasady, jak sie dzisiaj rano ubudzilam to jakby z mokra glowa na gorze :P ale umylam i jest juz super pewnie dlatego mialam takie tluste, poniewaz wczoraj, aby go splukalam i juz glowy nie mylam, ale faktycznie wloski sa takie jakby bardziej nawilzone, musze powtarzac ta kuracje, to efekty powinny byc super, majonez i siemie a co do tego, ze nie lubisz majonezu to co, jego sie nie je, tylko naklada na glowe, naklada folie i recznik, wiec przezyjesz, nawet nie bedziesz wiedziala, ze go tam masz:P
jakajataka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-06, 17:04   #18
Szafirek20
Raczkowanie

Nie ma za co życzę powodzenia dagmarko
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości