Brak orgazmów przez wstyd do... cellulitu! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 23:48   #1
carmelNUT
Raczkowanie

Brak orgazmów przez wstyd do... cellulitu!

Witam,
mam problem związany z brakiem akceptacji swoich dolnych partii ciała, co objawia się dość nieprzyjemnie. Nie znoszę swoich ud i pośladków. Pupa może i ma ładny kształt, ale jest duża i pokryta widocznym cellulitem, podobnie jak uda (które są ogromne i dodatkowo dość obwisłe). Ze swoją partnerką jestem pół roku, jest to osoba, z która przeżyłam swój pierwszy raz. Nie mogę do tej pory odblokować się, aby czuć się komfortowo przy niej nago (Ona ma idealne ciało i piękną skórę). Gdy już jestem bez ubrań, staram się stać albo przodem do Niej, albo stanąć tak, by jak najmniej widziała. Zapewnia mnie, że mnie kocha i pokochała taką, jaka jestem, i że jestem dla niej najpiękniejszą kobietą na świecie. Wierzę, że tak jest, jednak nadal mnie coś blokuje i wstydzę się stanąć bez ubrań. W seksie jest to rozwinięte do tego stopnia, że przez nie akceptację siebie nie mam w ogóle orgazmów, nie potrafię skupić się na samej rozkoszy, gdyż moje myśli ciągle krążą wokół tego, jak wyglądam.

Jak mam zaradzić sobie z tym problemem? Polecany jest mi psycholog, jednakże chciałabym, aby to była ostatnia deska ratunku. Czy któraś z Was miała podobny problem i uporała się z nim?

Bardzo potrzebuję Waszej pomocy,
z góry dziękuję!
carmelNUT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 00:00   #2
Torina
Raczkowanie

Dot.: Brak orgazmów przez wstyd do... cellulitu!

Zapewne większość kobiet ma kompleksy. To co dla Ciebie jest niedoskonałością, inni mogą tego wcale nie zauważać. Twoja partnerka jest z Tobą, kocha Cię i zapewnia, że jesteś dla niej najpiękniejsza na świecie.

Abyś poczuła się lepiej, proponuję balsam anty-cellulitowy, oraz ćwiczenia - rower, stepper.
Stary 2011-06-28, 00:03   #3
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez carmelNUT Pokaż wiadomość
Witam,
mam problem związany z brakiem akceptacji swoich dolnych partii ciała, co objawia się dość nieprzyjemnie. Nie znoszę swoich ud i pośladków. Pupa może i ma ładny kształt, ale jest duża i pokryta widocznym cellulitem, podobnie jak uda (które są ogromne i dodatkowo dość obwisłe). Ze swoją partnerką jestem pół roku, jest to osoba, z która przeżyłam swój pierwszy raz. Nie mogę do tej pory odblokować się, aby czuć się komfortowo przy niej nago (Ona ma idealne ciało i piękną skórę). Gdy już jestem bez ubrań, staram się stać albo przodem do Niej, albo stanąć tak, by jak najmniej widziała. Zapewnia mnie, że mnie kocha i pokochała taką, jaka jestem, i że jestem dla niej najpiękniejszą kobietą na świecie. Wierzę, że tak jest, jednak nadal mnie coś blokuje i wstydzę się stanąć bez ubrań. W seksie jest to rozwinięte do tego stopnia, że przez nie akceptację siebie nie mam w ogóle orgazmów, nie potrafię skupić się na samej rozkoszy, gdyż moje myśli ciągle krążą wokół tego, jak wyglądam.

Jak mam zaradzić sobie z tym problemem? Polecany jest mi psycholog, jednakże chciałabym, aby to była ostatnia deska ratunku. Czy któraś z Was miała podobny problem i uporała się z nim?

Bardzo potrzebuję Waszej pomocy,
z góry dziękuję!
Ja bym jednak polecała psychologa. Skoro podczas zbliżeń nie masz orgazmów, bo myślisz o własnym ciele, to problem jest naprawdę spory...

Twojej partnerce na pewno zależy na Tobie. I na pewno już dość dobrze widziała Twoje ciało A jednak nadal chce z Tobą być i nadal chce uprawiać z Tobą seks. To o czymś świadczy, prawda?
Stary 2011-06-28, 00:03   #4
carmelNUT
Raczkowanie

Ćwiczę i używam różnych balsamów, ale nic nie dają. To nie sprawia, że czuję się lepiej, bo wiem, że nadal brzydko wyglądam.

Tak, to o czymś świadczy, że nadal chce to robić, ale ostatnio czuje się źle i niepewnie, bo uważa, że nie potrafi mi zapewnić poczucia bezpieczeństwa, akceptacji samej siebie. Czyli problem przechodzi ze mnie również na nią. A tego bym nie chciała!

Edytowane przez carmelNUT
Czas edycji: 2011-06-28 o 00:05
Stary 2011-06-28, 00:35   #5
Kiki van Goth
Raczkowanie

To używasz złych balsamów i źle ćwiczysz.
Przejrzyj KWC, te 15-to złotowe specyfiki z samych szczytów listy to nie farsa, spróbuj z Eveline'm.
Bieganko + hektolitry minerałki, nie jedz po 18-tej. To jest naprawdę do zrobienia, w tym roku nie wyszło mi tak spektakularnie bo brak mi regularności, ale w zeszłym roku wygładziłam dupsko mistrzowsko.
Da się.
A poza tym sam fakt dbania o siebie podniesie Ci samoocenę, zobaczysz. Zmiany w takich obszarach szybko widać, każdy centymetr będzie motywacją i poprawą humoru.
Gdybym się uparł.
Kiki van Goth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 00:37   #6
carmelNUT
Raczkowanie

Tu raczej chodzi o zahamowania w psychice, to, że mój wygląd by się poprawił, myślenie zostanie- zawsze będę mówiła, że coś jest nie tak i będę się krępowała. To bardzo głęboko zakorzenione poczucie niższości, jeżeli chodzi o wygląd.
Stary 2011-06-28, 00:47   #7
Kiki van Goth
Raczkowanie

Każda kobieta zawsze powie, że jest z nią coś nie tak i gdzieś coś nie gra.
Podstawą jest zdać sobie sprawę, że niektóre wady widzisz tylko i wyłącznie TY.
Przeczytaj "Nowe szaty cesarza" Andersena dokładnie tak samo działa sugestia, którą sprzedajesz otoczeniu.
Jeśli czujesz się dobrze i wyglądasz, jakbyś się czuła, to dokładnie tak Cię odbiorą. Sprawdzone, można się przyzwyczaić
Gdybym się uparł.
Kiki van Goth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 08:46   #8
Weronikapr
Wtajemniczenie

Mi się wydaje, że Twoja partnerka i tak wie jak wyglądasz i że masz ten cellulit czy obwisłe uda i nadal Cię akceptuje
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 08:56   #9
Merys
Zakorzenienie

Nie ma ludzi idealnych. Autorko, a czy Ty zwracasz uwage na niedoskonalosci swojej partnerki?
Musisz zmienic swoje myslenie i wtrakcie intymych zblizen skupic sie na tym jak bardzo jej pragniesz i jak cudownie sie czujesz.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 10:55   #10
Hefrena
Raczkowanie

O matko.... sama się zadręczasz, zamiast skupić na najważniejszym. Ćwicz i tyle, a nie użalaj się, skoro twojej...dziewczynie to nie przeszkadza.
Stary 2011-06-28, 14:47   #11
Kombajnista
Przyczajenie

Miałam podobny problem po szybkiej utracie wagi i kosmetyczka poleciła mi MNS Roller to taka rolka z igiełkami, pozbyłam się cellulitu i rozstępów naprawdę szybko! A wydałam tylko 69zł. Na internecie można znaleźć zdjęcia przed i po zastosowaniu i cały opis.
Kombajnista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 17:14   #12
carmelNUT
Raczkowanie

Nie zwracam uwagi u Niej na żadne niedoskonałości, kocham je razem z Nią. Niestety nie potrafię odwrócić toku myślenia, a raczej przyswoić.
Stary 2011-06-28, 18:27   #13
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Twoja partnerka zapewne też patrzy na Ciebie przez różowe okulary. Skoro jest z Tobą, to znaczy, że jesteś dla niej piękna. Jeżeli jej komplementy i akceptacja Cię nie przekonują, może rzeczywiście warto skorzystać z porady psychologa.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 18:29   #14
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zwracam uwagi u Niej na żadne niedoskonałości, kocham je razem z Nią. Niestety nie potrafię odwrócić toku myślenia, a raczej przyswoić.
Takie slowo nie istnieje
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 19:19   #15
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Kiki van Goth Pokaż wiadomość
nie jedz po 18-tej.
zle, zle, zle. niejedzenie po 18 to MIT.

autorko, jesli to ma nawet wplyw na Twoja partnerke - idz do psychologa.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 21:45   #16
anka_bunio
Rozeznanie

poza psychologiem - kosmetyki Ziai Naprawdę działają!
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora.

Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy
anka_bunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 23:20   #17
carmelNUT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Takie slowo nie istnieje
Wiem, że nie, nie wiem czemu go użyłam
Wystarczy chcieć. Obecnie używam kosmetyków antycellulitowych Eveline, z Ziaji mam cała resztę, do twarzy, ciała, stóp itd

Edytowane przez carmelNUT
Czas edycji: 2011-06-28 o 23:23
Stary 2011-06-28, 23:35   #18
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Nie zwracam uwagi u Niej na żadne niedoskonałości, kocham je razem z Nią.
I ona tak samo

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 23:49   #19
anka_bunio
Rozeznanie

Eveline nigdy mi tak NAPRAWDĘ nie pomogło (mówię ogólnie o różnych kosmetykach). Ziaja jest dobra, polska, tania, nie testowana na zwierzętach i REWELACYJNA.
Poza tym ucz się akceptować siebie. Na pewno dla swojej partnerki jesteś boginią Kocha cię przecież.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora.

Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy
anka_bunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 13:57   #20
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
zle, zle, zle. niejedzenie po 18 to MIT.

autorko, jesli to ma nawet wplyw na Twoja partnerke - idz do psychologa.
Dobrze, ze ktoś zwrócił na to uwagę. Kiepska to rada, nie jeść po 18. Co to niby ma dać na cellulit Najwyżej mozna sobie spowolnić metabolizm...

Zresztą, tu problem jest w głowie raczej, niż w ciele...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 19:08   #21
carmelNUT
Raczkowanie

Na niejedzenie po 18:00 nie zwróciłam większej uwagi, ponieważ o zdrowym odżywianiu wiem naprawdę dużo, więc w mity nie wierzę Szukam tu raczej odpowiedzi na pytanie, jak poradzić sobie z psychiką w takich momentach, jak uwolnić głowę od natrętnych myśli o samej sobie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości