|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak orgazmów przez wstyd do... cellulitu!
Witam,
mam problem związany z brakiem akceptacji swoich dolnych partii ciała, co objawia się dość nieprzyjemnie. Nie znoszę swoich ud i pośladków. Pupa może i ma ładny kształt, ale jest duża i pokryta widocznym cellulitem, podobnie jak uda (które są ogromne i dodatkowo dość obwisłe). Ze swoją partnerką jestem pół roku, jest to osoba, z która przeżyłam swój pierwszy raz. Nie mogę do tej pory odblokować się, aby czuć się komfortowo przy niej nago (Ona ma idealne ciało i piękną skórę). Gdy już jestem bez ubrań, staram się stać albo przodem do Niej, albo stanąć tak, by jak najmniej widziała. Zapewnia mnie, że mnie kocha i pokochała taką, jaka jestem, i że jestem dla niej najpiękniejszą kobietą na świecie. Wierzę, że tak jest, jednak nadal mnie coś blokuje i wstydzę się stanąć bez ubrań. W seksie jest to rozwinięte do tego stopnia, że przez nie akceptację siebie nie mam w ogóle orgazmów, nie potrafię skupić się na samej rozkoszy, gdyż moje myśli ciągle krążą wokół tego, jak wyglądam. Jak mam zaradzić sobie z tym problemem? Polecany jest mi psycholog, jednakże chciałabym, aby to była ostatnia deska ratunku. Czy któraś z Was miała podobny problem i uporała się z nim? Bardzo potrzebuję Waszej pomocy, z góry dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brak orgazmów przez wstyd do... cellulitu!
Zapewne większość kobiet ma kompleksy. To co dla Ciebie jest niedoskonałością, inni mogą tego wcale nie zauważać. Twoja partnerka jest z Tobą, kocha Cię i zapewnia, że jesteś dla niej najpiękniejsza na świecie.
Abyś poczuła się lepiej, proponuję balsam anty-cellulitowy, oraz ćwiczenia - rower, stepper. ![]()
![]() |
#3 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Twojej partnerce na pewno zależy na Tobie. I na pewno już dość dobrze widziała Twoje ciało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ćwiczę i używam różnych balsamów, ale nic nie dają. To nie sprawia, że czuję się lepiej, bo wiem, że nadal brzydko wyglądam.
Tak, to o czymś świadczy, że nadal chce to robić, ale ostatnio czuje się źle i niepewnie, bo uważa, że nie potrafi mi zapewnić poczucia bezpieczeństwa, akceptacji samej siebie. Czyli problem przechodzi ze mnie również na nią. A tego bym nie chciała! Edytowane przez carmelNUT Czas edycji: 2011-06-28 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To używasz złych balsamów i źle ćwiczysz.
Przejrzyj KWC, te 15-to złotowe specyfiki z samych szczytów listy to nie farsa, spróbuj z Eveline'm. Bieganko + hektolitry minerałki, nie jedz po 18-tej. To jest naprawdę do zrobienia, w tym roku nie wyszło mi tak spektakularnie ![]() Da się. A poza tym sam fakt dbania o siebie podniesie Ci samoocenę, zobaczysz. Zmiany w takich obszarach szybko widać, każdy centymetr będzie motywacją i poprawą humoru.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tu raczej chodzi o zahamowania w psychice, to, że mój wygląd by się poprawił, myślenie zostanie- zawsze będę mówiła, że coś jest nie tak i będę się krępowała. To bardzo głęboko zakorzenione poczucie niższości, jeżeli chodzi o wygląd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Każda kobieta zawsze powie, że jest z nią coś nie tak i gdzieś coś nie gra.
Podstawą jest zdać sobie sprawę, że niektóre wady widzisz tylko i wyłącznie TY. Przeczytaj "Nowe szaty cesarza" Andersena ![]() Jeśli czujesz się dobrze i wyglądasz, jakbyś się czuła, to dokładnie tak Cię odbiorą. Sprawdzone, można się przyzwyczaić ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje, że Twoja partnerka i tak wie jak wyglądasz i że masz ten cellulit czy obwisłe uda i nadal Cię akceptuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie ma ludzi idealnych. Autorko, a czy Ty zwracasz uwage na niedoskonalosci swojej partnerki?
Musisz zmienic swoje myslenie i wtrakcie intymych zblizen skupic sie na tym jak bardzo jej pragniesz i jak cudownie sie czujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
O matko.... sama się zadręczasz, zamiast skupić na najważniejszym. Ćwicz i tyle, a nie użalaj się, skoro twojej...dziewczynie to nie przeszkadza.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Miałam podobny problem po szybkiej utracie wagi i kosmetyczka poleciła mi MNS Roller to taka rolka z igiełkami, pozbyłam się cellulitu i rozstępów naprawdę szybko! A wydałam tylko 69zł. Na internecie można znaleźć zdjęcia przed i po zastosowaniu i cały opis.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie zwracam uwagi u Niej na żadne niedoskonałości, kocham je razem z Nią. Niestety nie potrafię odwrócić toku myślenia, a raczej przyswoić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Twoja partnerka zapewne też patrzy na Ciebie przez różowe okulary. Skoro jest z Tobą, to znaczy, że jesteś dla niej piękna. Jeżeli jej komplementy i akceptacja Cię nie przekonują, może rzeczywiście warto skorzystać z porady psychologa.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
poza psychologiem - kosmetyki Ziai
![]()
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wiem, że nie, nie wiem czemu go użyłam
![]() Wystarczy chcieć. Obecnie używam kosmetyków antycellulitowych Eveline, z Ziaji mam cała resztę, do twarzy, ciała, stóp itd ![]() Edytowane przez carmelNUT Czas edycji: 2011-06-28 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Eveline nigdy mi tak NAPRAWDĘ nie pomogło (mówię ogólnie o różnych kosmetykach). Ziaja jest dobra, polska, tania, nie testowana na zwierzętach i REWELACYJNA.
Poza tym ucz się akceptować siebie. Na pewno dla swojej partnerki jesteś boginią ![]()
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Zresztą, tu problem jest w głowie raczej, niż w ciele... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Na niejedzenie po 18:00 nie zwróciłam większej uwagi, ponieważ o zdrowym odżywianiu wiem naprawdę dużo, więc w mity nie wierzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.