Badania - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-07-02, 22:06   #1
Kingulaaa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 081

Badania

Witam wszystkie Wiza¿anki!
Mam nadziejê, ¿e nie zdublowa³am tematu. Do rzeczy...

Problem dotyczy mojego T¿.
Od pewnego czasu na ci±gle wzdêty brzuch, jest mu niedobrze i czuje skurcz w dolnej czê¶ci brzucha. Co jest niepokoj±ce tyje od 1-2 kg na tydzieñ, nie jedz±c jaki¶ niezdrowych rzeczy (s³odyczy w ogóle nie je). Ja jedz±c to samo co on nie tyje, a czasem nawet zrzuce, a moja przemiana materii jest kiepska...
Tu pojawia siê moje pytanie. Narazie nie chce i¶æ do lekarza, uda³o mi siê wywalczyæ, ¿eby poszed³ na badania. Orientujecie siê jakie badania bêd± dobre, ¿eby wykryæ ewentualne nieprawid³owo¶ci? Jak narazie przychodzi mi na my¶l, tylko badanie na cukrzycê.

Pozdrawiam,
Kingula

razem od 09.03.2010 !

zarêczeni od 15.11.2012

¶lub 19.09.2015

Kocham i jestem kochana
Kingulaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-02, 23:34   #2
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195
Dot.: Badania

Cytat:
Napisane przez Kingulaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkie Wiza¿anki!
Mam nadziejê, ¿e nie zdublowa³am tematu. Do rzeczy...

Problem dotyczy mojego T¿.
Od pewnego czasu na ci±gle wzdêty brzuch, jest mu niedobrze i czuje skurcz w dolnej czê¶ci brzucha. Co jest niepokoj±ce tyje od 1-2 kg na tydzieñ, nie jedz±c jaki¶ niezdrowych rzeczy (s³odyczy w ogóle nie je). Ja jedz±c to samo co on nie tyje, a czasem nawet zrzuce, a moja przemiana materii jest kiepska...
Tu pojawia siê moje pytanie. Narazie nie chce i¶æ do lekarza, uda³o mi siê wywalczyæ, ¿eby poszed³ na badania. Orientujecie siê jakie badania bêd± dobre, ¿eby wykryæ ewentualne nieprawid³owo¶ci? Jak narazie przychodzi mi na my¶l, tylko badanie na cukrzycê.

Pozdrawiam,
Kingula
watroba, trzustka i do lekarza, bez dyskusji.
powiekszyl mu sie brzuch? to moze byc wodobrzusze, ktore jest objawem wielku chorob
chce nie chce do lekarza isc musi, chyba, ze marzy o wycieciu czegos
Stary 2011-07-02, 23:42   #3
Kingulaaa
Zadomowienie

Tak, z tego co widzê, wszystkie te kilogramy id± na brzuch. Tez uwa¿am, ¿e lekarz to najlepsze rozwi±zanie.

razem od 09.03.2010 !

zarêczeni od 15.11.2012

¶lub 19.09.2015

Kocham i jestem kochana
Stary 2011-07-03, 19:24   #4
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

nikt tutaj nie jest wrozka, bez lekarza sie nie obedzie.
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-03, 20:59   #5
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
nikt tutaj nie jest wrozka, bez lekarza sie nie obedzie.
dokladnie
ale moge stwierdzic na pewno, ze takie szybkie tycie w okolicy brzucha jest zdecydowanie alarmujace i wskazuje na stan chorobowy
Stary 2011-07-04, 23:25   #6
Ambassadeur
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 116

a moze cierpi po prostu na zaparcia?? ja tak mialam, nawet nie zauwazalam jak np przez ponad 3 tygodnie sie nie wyproznialam. waga takiego zalegajacego w jelitach kalu moze osiagac ok 6 kg, wiec wpadalam w panike, ze "tyje" 2-3kg tygodniowo. oczywiscie powiekszenie widoczne tylko na brzuchu (normalnie zupelnie plaski,a wowczas jak u ciezarnej kobiety - bez przesady), a jestem typem tyjacym w biodrach.. bol wlasciwie nieprzerwany i tak jak mowisz, w dolnej czesci brzucha. moze on tez sie nie zorientowal, a od bardzo dawna "nic z niego nie wychodzi"?
Ambassadeur jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-05, 17:37   #7
Kingulaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ambassadeur Poka¿ wiadomo¶æ
a moze cierpi po prostu na zaparcia?? ja tak mialam, nawet nie zauwazalam jak np przez ponad 3 tygodnie sie nie wyproznialam. waga takiego zalegajacego w jelitach kalu moze osiagac ok 6 kg, wiec wpadalam w panike, ze "tyje" 2-3kg tygodniowo. oczywiscie powiekszenie widoczne tylko na brzuchu (normalnie zupelnie plaski,a wowczas jak u ciezarnej kobiety - bez przesady), a jestem typem tyjacym w biodrach.. bol wlasciwie nieprzerwany i tak jak mowisz, w dolnej czesci brzucha. moze on tez sie nie zorientowal, a od bardzo dawna "nic z niego nie wychodzi"?
w³a¶nie z tym problemu nie ma, ale dziêki za u¶wiadomienie, bo nawet nie wiedzia³am, ¿e tak mo¿e byæ

razem od 09.03.2010 !

zarêczeni od 15.11.2012

¶lub 19.09.2015

Kocham i jestem kochana
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.