|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 081
|
Badania
Witam wszystkie Wiza¿anki!
![]() Mam nadziejê, ¿e nie zdublowa³am tematu. Do rzeczy... Problem dotyczy mojego T¿. Od pewnego czasu na ci±gle wzdêty brzuch, jest mu niedobrze i czuje skurcz w dolnej czê¶ci brzucha. Co jest niepokoj±ce tyje od 1-2 kg na tydzieñ, nie jedz±c jaki¶ niezdrowych rzeczy (s³odyczy w ogóle nie je). Ja jedz±c to samo co on nie tyje, a czasem nawet zrzuce, a moja przemiana materii jest kiepska... Tu pojawia siê moje pytanie. Narazie nie chce i¶æ do lekarza, uda³o mi siê wywalczyæ, ¿eby poszed³ na badania. Orientujecie siê jakie badania bêd± dobre, ¿eby wykryæ ewentualne nieprawid³owo¶ci? Jak narazie przychodzi mi na my¶l, tylko badanie na cukrzycê. Pozdrawiam, Kingula
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Dot.: Badania
Cytat:
powiekszyl mu sie brzuch? to moze byc wodobrzusze, ktore jest objawem wielku chorob chce nie chce do lekarza isc musi, chyba, ze marzy o wycieciu czegos
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Tak, z tego co widzê, wszystkie te kilogramy id± na brzuch. Tez uwa¿am, ¿e lekarz to najlepsze rozwi±zanie.
![]() |
![]() |
#4 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
nikt tutaj nie jest wrozka, bez lekarza sie nie obedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
dokladnie
ale moge stwierdzic na pewno, ze takie szybkie tycie w okolicy brzucha jest zdecydowanie alarmujace i wskazuje na stan chorobowy
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 116
|
a moze cierpi po prostu na zaparcia?? ja tak mialam, nawet nie zauwazalam jak np przez ponad 3 tygodnie sie nie wyproznialam. waga takiego zalegajacego w jelitach kalu moze osiagac ok 6 kg, wiec wpadalam w panike, ze "tyje" 2-3kg tygodniowo. oczywiscie powiekszenie widoczne tylko na brzuchu (normalnie zupelnie plaski,a wowczas jak u ciezarnej kobiety - bez przesady), a jestem typem tyjacym w biodrach.. bol wlasciwie nieprzerwany i tak jak mowisz, w dolnej czesci brzucha. moze on tez sie nie zorientowal, a od bardzo dawna "nic z niego nie wychodzi"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.