|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Niski poziom żelaza
Witam
Jak w tytule norma 11-17 Ja mam 11,4 Póki co lekarz kazał uzupełniać dietą no więc zaczęłam od wątróbki 2 razy w tygodniu plus innymi podrobami,ale znów przeczytałam,że nie mogę tyle wątróbki jest bo będę miała nadmiar witaminy A a to nie korzystne dla dziecka. Więc nie wiem co robić? Jem też brokuł,bruksele itd. Pije sok z buraka i granatu Ale nie wiem jak ten poziom żelaza mogę jeszcze podnieść W internecie dużo różnych informacji jakieś rady co jeść żeby podnieść poziom żelaza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niski poziom żelaza
Cytat:
Co do diety, to o wątróbce też słyszałam, że odradzana. Na pewno jedz buraki (do obiadu np. ćwikłe +soki) i czerwone mięso. Podobno jeszcze sok z pietruszki i jakieś napary z niej pomagają. Uszy do góry i nie martw się. Większość ciężarnych boryka się z tym problemem, który nie oznacza od razu czegoś strasznego. Po prosty zwiększa się objętość krwi i stopień jej rozcieńczenia + mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.Ja pewnie dla świętego spokoju oznaczyłabym sobie jeszcze poziom żelaza i ferrytyny - choć jeśli nie miałaś wcześniej anemii to pewnie nieistotne.
Pani Niedoskonała - mistrzyni w podejmowaniu prób zorganizowania swojego życia - oczywiście bezskutecznych. Edytowane przez Pani_Niedoskonala Czas edycji: 2020-01-21 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziękuję za rady Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Mi lekarz mówił żeby jeść indyka, królika i koniecznie przy tego typu posiłkach coś z witaminą C, bo ona ułatwia wchłanianie żelaza.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
I niestety dieta nie pomogła,żelazo znów spadło i dostałam leki mam nadzieję,że będzie po lekach ok i żelazo podskoczy.
Teraz dieta plus tabletki już tego tyle wszystkiego łykam no ale nie ma wyjścia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Po prosty zwiększa się objętość krwi i stopień jej rozcieńczenia + mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.