|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Medycyna naturalna w leczeniu PCO? co o tym sądzicie?
We wcześniejszych wątkach pisałam o swoich problemach z miesiączkowaniem. Ginekolog stwierdził najprawdopodobniej zespół policystycznych jajników, jednak nie mógł tego potwierdzić bez dokładnych badań dopochwowych. Ustawił mi leczenie hormnalne na regulację cyklu (Novofem, Estrofem i Duphaston).
Dziś jednak zdarzyła się dziwna sytuacja. Poszłam do lekarza medycyny naturalnej, 'cudotwórcy', czytajacego chorby z oczu ![]() ![]() CO mnie dalej zadziwiło - lekarz patrzącna mnie mówił co jest nie tak z moimi jajnikami, pecherzyki na lewym jajniku, PCO - to jego diagnozy bez badań! Wiedział także ze je duzo słodyczy - co okazało sie ze mi bardzo szkodzi i musze je odstawić ;( Podsumowując: zabronił brania lekó hormonalnych i kazał brac swoje - ziołowe na regulacje cyklu. Jednak ja nie wiem co robić?! Czy moge tak całkowicie zaufać medycynie naturalnej?! Co wybrać? Z jeden strony leki ginekologiczne które niszczą mój organizm a z drugiej ziolowe ale czy skuteczne? Co wybrac zeby potem tego nie zalować? zeby skutki nie były negatywne, kiedy juz bedzie za późno by cokolwiek zmieiac... POMóżCIE!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Medycyna maturalna w leczeniu PCO??? co o tym sądzicie??????
Medycyna naturalna i klasyczna moze istniec obok siebie jednak nie moze byc sytuacji kiedy cudotworca zabrania przyjmowania lekow tradycyjnych.
te dwie medycyny powinny sie wzajemnie wspierac a nie walczyc. czy cudotworca wezmie na siebie odpowiedzialnosc za twoje leczenie? Przede wszytskim medycyna klasyczna i dodatkowo naturalna po konsultacji z 2 stronami, w koncu ziola moga negatywnie wplywac na leki klasyczne . Nie ufam udziom ktorzy daja 100% gwarancje szczegolnie w tak nieprzewidywalnych sprawach jak organizm ludzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Medycyna maturalna w leczeniu PCO??? co o tym sądzicie??????
Podpisuje sie pod tym, co napisala Paula.
Ojciec mojej Mamy byl bioenergoterapeuta, mialam z nim ograniczony kontakt ale pamietam ze jego glowna zasada - jak i lekarza - bylo 'po pierwsze nie szkodzic'. Uzupelnial ale nie zastepowal terapie tradycyjna. Taki specjalista nie wezmie na siebie odpowiedzialnosci za Twoje zdrowie, nie powinnas odstawiac lekow przepisanych przez lekarza medycyny /specjalisci medycyny naturalnej badz alternatywnej wykszatlcenia medycznego najczesciej nie maja!!!/, mozesz jego terapie traktowac jako uzpulenienie ale nie substytucje tego, co lekarz Ci zalecil. Mozesz sie "przejechac" na terapii naturalnej jako podstawowej. Edytowane przez nekome Czas edycji: 2006-11-25 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Medycyna naturalna w leczeniu PCO??? co o tym sądzicie??????
Ja byłam skorzystać z usług specjalisty od medycyny chińskiej, głównie dlatego się na to skusiłam, że nic innego nie pomagało. Ale po posłuchaniu rad pani Szkurłatowskiej mi po prostu zaczęło się polepszać - stopniowo bo stopniowo, ale była poprawa, także coś w tym jednak musi być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
podbijam temat!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Crazy turtle lady
|
Hop hop - czy może jest ktoś, komu się udało wyleczyć pcos naturalnie ?
Szukam informacji na necie, znalazłam 2 filmiki o naturalnych metodach leczenia ale jestem ciekawa czy jakaś Wizażanka ich próbowała i mogła się podzielić wrażeniami ?
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mi się udało wyleczyć PCOS naturalnie. Od 15 lat, czyli od pierwszej miesiączki miałam nieregularne okresy (nawet po 6 miesięcy przerwy). Lekarze mnie lekceważyli i przepisywali pigułki antykoncepcyjne. Endokrynolog dla odmiany luteinę, która przestała kompletnie działać po roku stosowania. Zaczęłam więc szukać naturalnych metod i znalazłam! Od 5 miesięcy miesiączkuję regularnie, a test na owulację wyszedł pozytywny. Nie byłam jeszcze u ginekologa, ale nie widzę takiej potrzeby (oczywiście nie w związku z pcos, na profilaktyczną wizytę wybiorę się za parę miesięcy). Generalnie u mnie pomogła suplementacja witaminą D głównie, ale też jodem (w formie nieorganicznej i nieradioaktywnej!) i innymi witaminami i minerałami. Informacje, które zdobyłam w trakcie poszukiwania metody leczenia dla siebie, postanowiłam opisać na swoim blogu. Tutaj link do artykułu http://www.naturalnieprzezzycie.pl/w...przyczyny-pcos Chętnie odpowiem na Wasze pytania ![]() Pozdrawiam, Magdalena |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja chyba nie ufam medycynie naturalnej, nie zawsze się ona sprawdza. Chce jak najszybciej zajść w ciąże, dużo czytam i znalazłam w sieci <...>,pobudza owulację i poprawia jakość komórek jajowych dlatego jest doskonały dla kobiet planujących ciążę. Co również ważne sami lekarze ginekolodzy polecają ten suplement. Ktoś z was stosował?
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2017-02-09 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.