|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
przepisy wyprowadzanie psów - warszawa
Hej Dziewczyny!
Orientujecie się może jakie są aktualne przepisy w Warszawie dotyczące wyprowadzania psów? Zaznaczam że mój nie należy żadnej z ras agresywnych ani też nie jest mieszańcem takiej rasy. Czy pies może biegać tylko w kagańcu bez smyczy czy smycz musi być a kaganiec ewentualnie dodatkowo jeśli pies jest agresywny?
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: przepisy wyprowadzanie psów - warszawa
Cytat:
![]() Nawet jesli "jakieś tam" przepisy są myślę ze i tak i tak wielu ich nie przestrzega-nawet jesli chodzi o sprzątanie po psach. Jeśli chcesz robić wszystko przepisowo to jeśli pies jest na smyczy to nei musi mieć kagańca,kiedy chcesz spuścić psa zeby sobie pobiegał wybieraj miejsca "bezludne" tylko w sumie od Ciebie zależy czy psu załozysz kaganiec czy nie? przeciez jeśli nawet podejdzie do was straz miejska czy policja i nie zdążysz psa złapać,ale piesek podbiegnie z machajacym ogonkiem i śmiejacym sie pyskiem,bez warczenia i obszczekania to nie powinni nic mówić,jesli jednak nie ufasz swojemu psu do końca to jesli go spuszczasz nakładaj kaganiec ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
na pewno nie jest tak,że pies machnie ogonem i się nie czepiają,bo takie mają przepisy,że muszą,
ja mam małego psa,zdaje co roku egzaminy,chodzi na zajęcia i pokazy, a i tak nie mam gdzie go puszczać,ani szkolić, no i jak tak puściłam, to straż nas zatrzymała,niby nas obserwowali i objechali tak by do nas dojechać,tylko dla tego dostałam pouczenie,bo pies kynoterapeutyczny,zresztą często współpracujemy z miastem,służbami na piknikach i pokazach, no i w tym czasie wołałam ją i widzieli,że się mnie słucha,ludzi wokoło nie było, ale jednak taki skwer, do tego widzieli jak reaguje i że jest usłuchana i nie agresywna, bo inaczej wstawili by mandat, pytałam się o puszczanie psa,to niby można,gdy miejsce jest odludne,pies jest pod kontrolą i nie ma lasu obok,pies nie będzie miał możliwości płoszenia zwierząt, ale jeśli straż stwierdzi,że jednak stwarzał zagrożenie,że ktoś tam gdzieś idzie i że nie można,to wpiszą mandat, niestety psich wybiegów praktycznie nie ma, w lasach i na polach nie można, więc pozostają tylko miejsca odludne i patrzenie czy straż nie idzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak jest ! Dlatego i tak źle i tak niedobrze...wszystko zależy na jakiego straznika się trafi wrazie jakiejkolwiek kontroli...ja osobiście myślę że jak najdalej od takich i chodzę zpsem tam gdzie wiem że są bardzo małe szanse na to ze ktoś akurat będzie przechodził.
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja też staram się chodzić dalej od ludzi ale jednak przez kilka chodników i trawników muszę z nim przejść. I mimo że jest na smyczy słyszę komentarze "taki pies to w kagańcu powinien chodzić"
![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
W Warszawie musisz mieć psa albo w kagańcu albo na smyczy. W komunikacji miejskiej musi być jedno i drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A mnie warszawscy policjanci przekonywali, że i w kagańcu, i na smyczy.
A ja ich przekonywałam, że prawa nie znają... Bo nie znają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.