|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do ubezpieczonych w KRUSie
Witam. Mam taki problem. Znalazłam kurs bezpłatny. Adresaci szkolenia to rolnicy lub domownicy rolnikow. Moi rodzice są w KRUSie , natomiast ja wcześniej byłam zarejestrowana w urzedzie pracy , a obecnie nigdzie nie jestem ubezpieczona. I Nie ucze sie juz. Potrzebne mi zaświadczenie ze jestem domownikiem rolnika. Tylko problem w tym czy wydadza mi...
Mieszakm z rodzicami, nie mam ukonczone 25r.ż. wiec jestem domownikiem rolnika? Czy musze być w KRUSie koniecznie? Słyszałam że jest coś takiego że do 25 r.ż. moge być przy rodzicach. Zależy mi na tym szkoleniu, wiec jeśli ktoś wie coś na ten temat , prosze o pomoc ![]() I jeszcze jedno ile sie czeka zeby ubezpieczyc sie w KRUSie? Chodzi mi o to że jakiś czas trzeba poczekac i oni dopiero uznaja ta osobe za ubezpieczona... cos takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do ubezpieczonych w KRUSie
Najlepiej idź do Twojego oddziału KRUS i dopytaj o szczegóły dotyczące twojej sytuacji. U mnie wyglądało to tak ,że mama musiała wypełnić formularz i po tygodniu już mogłam odebrać zaświadczenie ,że jestem ubezpieczona.Jeszcze studiuję ,więc musiałam dostarczyć ponadto zaświadczenie z uczelni. Jak domownika ustawa definiuje osobę , która ukończyła 16 lat i pozostaje w wspólnym gospodarstwie domowym, więc myślę,że wystarczy ,że któreś z rodziców zgłosi cię jako domownika.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.