|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
studia na sggw 2010
Hej wszystkim! mam pytanie... czy ktoś z was może studiuje na SGGW w Warszawie? a właściwie to czy się tam ktoś z was wybiera w tym roku? Sama chciałabym tam startować na biologię lub dietetykę oczywiście dziennie... tylko nie wiem, czy się nie porywam z motyką na księżyc
jeszcze wyników matur nie było ale sądzę, że matura poszła mi całkiem przyzwoicie. Oprócz podstawowych przedmiotów, tzn polskiego, matematyki i języka (angielskiego) zdawałam biologię, z której myślę, że tak ok 60% będę miała... a czy ktoś z was się orientuje czy miałaby jakiekolwiek szanse z takim wynikiem? chciałabym też wiedzieć czy trudno jest się utrzymać na biologi i dietetyce?BARDZO PROSZĘ O INFORMACJE ![]() z góry baaaaardzo dziękuję
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: studia na sggw 2010
Kochana ja studiowałam na SGGW na wydziale rolnictwa i biologii właśnie rolnictwo
![]() Tylko ja byłam ostatnim rocznikiem który miał 8 lat podstwówki i był bez gimnazjum.A matura była tzw.stara.I musiałam zdawac egzamin wstepny na sggw. Powiem CI ze teraz z perspektywy juz inżyniera( magisterki nie chciałam robic) było trudno.Mnóstwo ścisłych przedmiotów( na biologii wiele tych samych co na rolnictwie) biochemia, chemia, fizyka , statystyka,botanika itd Duzo nauki, trudne egzaminy ale było warto
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
takiej odpowiedzi mi brakowało
DZIĘKUJĘ CI BRADZO a nie wiesz może jak może być z dietetyką? czy tam byłoby mi łatwiej się dostać i utrzymać na studiach?
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak jest teraz, ale za moich czasów (3 lata temu) to na te kierunki trzeba było mieć coś koło 80 % , teraz chyba progi sie obniżyły , ale mimo wszystko myślę, że 70 % z biologii, jeżeli chodzi o dzienne to minimum.
Nie wiem jak to jest na biologii, ale jeżeli chodzi o dietetykę, to ogólnie są to raczej lekkie studia, zazwyczaj brane jako drugi kierunek. Mało zajęć, za to duuuużo praktyk. Co roku w minimum dwóch miejscach . Minusem jest to, że są to tylko studia licencjackie |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana dietetyke i zywienie człowieka studiowała moja przyjaciółka.I tez miala kilka ciezkich przedmiotów ale było troszke łatwiej.I jej przedmioty były ciekawsze zwłaszcza ćwiczenia.Wtedy byly to studia inzynierskie ale nie wiem jak to jest teraz.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo mi zależy na tych studiach... zawsze interesowało mnie wszystko co związane z biologią, więc mam nadzieję, że dam sobie radę
matura z biologii w tym roko nie była zbyt prosta, ale myślę, że ok 70% bedę miała dziękuję wam kobietki za odpowiedź i pomoc. Właśnie na takim doradzeniu mi zależało ![]() Dziękuję wam kochane
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Odświeżam wątek! Czy znajdą się tu jakieś dziewczyny, które studiują na SGGW? Chciałabym brać udział w tegorocznej rekrutacji i poznać tą uczelnię bliżej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie! Jest tu ktoś z SGGW?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie ma
![]() Na co startujesz?
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam o ogrodnictwie
a ty?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
zootechnika albo ogrodnictwo albo dietetyka
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja na biologię chciałam n SGGW. Z biologii rozszerzonej 55% czyli tak srednio;/ ale zobaczymy... ktoś się może wybiera jeszcze?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
wystarczy 78% na chem ? ;> szukam wyjścia awaryjnego
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ale o jaki kierunek Ci chodzi? Bo na sggw to chyba chemii nie ma z tego co mi wiadomo
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie coś mi się pomyliło. A kierunki, które mnie interesują: dietetyka, biotech chem r 78% biol r 77% Jest jakaś szansa? ok znalazlam http://rekrutacja1st.sggw.pl/progi.php ale i tak nie wiem czy mogę mieć PEWNOŚĆ, że się dostanę
Edytowane przez tasik92 Czas edycji: 2011-07-01 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Nie no, z takimi wynikami powinnaś się dostać.
Zwłaszcza, że 1/4 konkurencji nam odpada przez matmę ![]() ![]() ![]() tutaj są jeszcze statystyki jak poszła matura z każdego przedmiotu http://www.cke.edu.pl/images/stories...ura/matura.pdf |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś niewiele jest tutaj osób , które wybierają się na sggw, hmm dziwne
![]() sggw, towaroznawstwo
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, pokazalibyście się, chcemy poznać konkurencję
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję SGGW albo WUM, a co wyjdzie to się zobaczy ; - )
Tasik, a weterynaria na SGGW? Tam patrzą na bio i chem, nie myślałaś o tym? ; > |
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tam powinnam (?) się dostać, na SGGW pewnie nie . Z tego powodu nie ubolewam, bo celowałam właśnie w UP.Przez 2 lata wet była moim priorytetem, a po maturach nabrałam przekonania, że nie mam szans i już zaczęłam godzić się z tą myślą. Coś mi się "umaniło" i wolę nie myśleć jaka byłaby moja reakcja na to, gdyby potem okazało się, że jednak mogłabym się dostać, gdybym się tylko zarejestrowała. Wczoraj na szczęście przeliczyłam punkty i SZANSA JEST z 2 albo 3 listy. Edytowane przez tasik92 Czas edycji: 2011-07-02 o 11:04 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem kolejna kandydatką na SGGW tyko że całkowicie inny kierunek....ja startuje na finanse i rachunkowosc ale z dostaniem sie tez przewiduje ciezko
![]() |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Spora grupka już się uzbierała. Wierzę że jednak wszystkie spotkamy się na kampusie w październiku, zadowolone i na kierunkach na jakich chcemy wylądować
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tez w to wierze a tak apropo nikt nie myslal o finansach i rachunkowosci?? tez bym chciala dowiedziec sie czy ten kierunek bedzie bardzo oblegany... no i jeszcze jedno..jesli juz uda sie wam dostac na SGGW to planujecie starac sie o akademik czy tez bedziecie szukac mieszkania?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
tez mam nadzieje ze dostaniemy sie na wymarzone kierunki
Najgorzej bedzie jednak z turami...kiedy ktos nie dostanie sie w pierwszej to ciagle oczekiwanie itd.. mam takie pytanie jesli juz dostaniecie sie na SGGW a nie mieszkacie w Warszawie bedziecie starac sie o akademik czy tez planujecie szukac mieszkania?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
withi_as grupka spora, ale moim zdaniem powinna być zdecydowanie większa.
Ale dobre i to . Nie ma innej opcji - w październiku kampus wita nas Zadowolone!. =)
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
ciezko mi cos dodawac tutaj posty...nie wiem dlaczego ale nie pokazuja sie na glownej stronie kiedy napisze
a malo to moze nas byc tylko tutaj a tak naprawde mozemy miec mega konkurencje... najgorzej jesli konkurencja bedzie lepsza od nas ;( |
|
|
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oczekujmy znowu że na wizażu jest tych osób aż tak duuużo. Tzn podejrzewam, że trochę jest, ale po prostu nie trafiły na ten wątek.
Oj kampus jest cudowny <3 I pocieszające jest to, że wszystko jest generalnie w jednym miejscu zlokalizowane, a nie rozrzucone po całej Warszawie
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
PIerwsza rekrutacja jest już w sobotę, dostaniemy wyniki i przynajmniej będziemy zorientowane co i jak
Najgorzej jest czekać widze ze tu sa osoby tak samo zniecierpliwione jak i ja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

jeszcze wyników matur nie było ale sądzę, że matura poszła mi całkiem przyzwoicie. Oprócz podstawowych przedmiotów, tzn polskiego, matematyki i języka (angielskiego) zdawałam biologię, z której myślę, że tak ok 60% będę miała... a czy ktoś z was się orientuje czy miałaby jakiekolwiek szanse z takim wynikiem? chciałabym też wiedzieć czy trudno jest się utrzymać na biologi i dietetyce?

dziękuję wam kobietki za odpowiedź i pomoc. Właśnie na takim doradzeniu mi zależało 

i już zaczęłam godzić się z tą myślą.
a malo to moze nas byc tylko tutaj