|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kulki na skarpetach po praniu
Siema dziewczyny. mam taki kurcze problem ze skarpetkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kulki na skarpetach po praniu
Nie wiem jak tego uniknąć, ale jak ubrania zaczynają się tak "mechacić" to można użyć takiej golarki do ubrań która usunie takie kuleczki, tylko nie wiem czy będzie Ci się chciało bawić w "golenie" skarpetek.
Można też coś takiego usunąć zwykłą maszynką do golenia ale nigdy sama w ten sposób nie usuwałam meszków, bo można zniszczyć tkaninę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie da się tego uniknąć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no wieem, ale denerwuje mnie to strasznie i w bucie się osadza. a teraz kupiłam takie co są mięciutkie w środku i bedą na bank się osadzać, także na wkładce do buta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ale ty przewrażliwiona jesteś.
Bawełniane i frotowe skarpety i z takiej tkaniny wyściółka buta zawsze się mechaci i to bardzo szybko, jak te kulki są większe to ta golarka już wyżej wymieniona pomaga ale może też uszkadzać tkaninę poprzez przecięcie jej. Nie przejmuj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to jest normalne że jak coś jest z materiału i sie ociera to się robia takie kulki bo włoski materiałus isę tak kulkują w pępku też Ci się osadza kulka bo włoski ścieraja materiał z którego jest wykonana bluzka i wsadzajac nogę do byuta w skarpecie też materiał o materiał trze i robia się kulki można je wygolić albo urwać ale nie da się zachamować naturalnych procesów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
spróbuj prać w niższej temperaturze wtedy jest większa szansa, że unikniesz "zmechaceń' albo przynajmniej je opóźnisz, ale wtedy musisz się liczyć z tym że skarpetki mogą się dobrze nie doprać
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
sa takie jakby kulki rzepowe wrzuca sie do pralki z praniem i one zbieraja meszki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.