|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwny problem
cześć dziwczyny
![]() Mam tak problem : jestem nieśmiała i ogólnie małomówna szczególnie przy osobach nowo poznanych i takich które dopiero lepiej poznaję no i właśnie ok 3 miesiące temu poznałam fajnego chłopaka spotykamy się ale włśnie przez ten mój głupi problem źle się czuję bywa ze zapada między nami niezręczna cisza a ja nie wiem co mam powiedzieć. W swoim życiu trafiłam na ludzi przez których przestałam tak poprostu ufać ludzią poprostu jestem ostrożna przy zawieraniu nowych znajomości i właśnie przez to nie mogę się przez kimś tak zwyczajnie otworzyć . Jak poznaję nową osobę to nie wiem o czym mam z nią rozmawiać zadko kiedy zaczynam nowy temat . Wiem można rozmawiać o zainteresowaniach muzyce tylko że niebardzo wiem o czym mam rozmawiać z tym chłopakiem o którym pisałam wyżej wiem czym się interesuje ... Bardzo chciałabym to zmienić tylko niebardzo wiem jak . bardzo proszę o pomoc i przepraszam za moją chaotyczną wypowiedz ale poprostu nie wiem jak to mam wytłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwny problem
Trzy miesiące i do tej pory boisz się z nim rozmawiac na jakikolwiek temat? yyy... musisz się przełamac i tyle, z wiekiem to przechodzi
![]() jak dla mnie moglas poszukać odpowiedzi na forum a nie od razu zakładać nowy temat bo Twój problem jest trochę wydumany... tyle:-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a może po prostu trzeba trochę wyluzować i nie zastanawiać się ciągle w trakcie spotkanie "hmmm co tu by powiedzieć??"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiem, że ciężko powiedzieć sobie 'będzie co będzie' jeśli chodzi o kogoś na kim zaczyna nam zależyć, ale moim zdaniem powinnaś właśnie wyluzować i spróbować poczuć się dobrze w jego towarzystwie. Bez żadnego udawania, wymyślania na siłę tematów. Może poprostu nie jest też 'tą' osobą, ja często mam tak, że z niektórymi ludźmi poprostu nie mam o czym gadać, nie nadajemy na tych samych falach...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
psycholog a nie wizaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
powiem ci, że ostatnio spotykałam się z maksymalnie zamkniętym w sobie facetem i zawsze kiedy się przede mną jakoś otwierał, odbierałam to jako wielki prezent i komplement w jednym. gdy ktoś mało mówi, a nagle się przed nami uzewnętrznia, to doceniamy to dużo bardziej, to naprawdę coś niezwykłego i myślę, że twojemu chłopakowi też zrobi się cieplutko na sercu, kiedy powiesz mu o czymś osobistym
![]() nie musi to być od razu wielkie wyznanie, ale jak stworzysz odpowiednią atmosferę, to możecie sobie szczerze pogadać. a to też zbliża. co do tych bardziej luźnych rozmów - pogadajcie o filmie, który ostatnio widzieliście, zapytaj o zespół, który usłyszałaś w radio, o artykuł w gazecie, o głupi program w tv, ludzi, z którymi stałaś na przystanku, psie sąsiadki, poradź się go o coś, poproś o pomoc, dopytaj, jest pełno rzeczy i przybywa ich na bieżąco, bo dzieją się po prostu dookoła nas
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kobieto jestes tylko o rok ode mnie młodsza! nie wierze że boisz się rozmawiac z chlopakiem po 3 miesiącach znajomości:-/ ja też czasem tak mam że z niektórymi choćbym chciała to nie ma tematu do rozmowy i jakoś się tym nie przejmuje. Nie musisz mu od razu opowiadać historii swojego życia ale gadaj o tzw glupotach dnia codziennego przecież taka rozmową chyba Cię nie zrani...
a tak w ogole studiujesz, pracujesz? bo ciekawi mnie jak dajesz sobie radę w kontaktach z obcymi ludźmi na codzien których napewno widzisz na oczy pierwszy i czasem ostatni raz bo skoro po trzech miesiącach Ty masz problem ze zwykłą rozmową to nie jest z Tobą dobrze, niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mi nieśmiałość przyszła z wiekiem, z kierunkiem skończonych studiów i wreszcie z pracą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A mam takie pytanie czy z koleżankami też ciężko ci się rozmawia?Przecież rozmowa na zwykłe tematy dnia codziennego nikogo nie zrani...Też jestem nieśmiała ale w porównaniu do Ciebie strasznie wygadana...Nie jednego już przegadałam...Powinnaś postarać się otworzyć...Nie bój się
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a przestań ;p bo ja też miałam taką głupią barierę, ale gadaj o wszystkim, musisz się otworzyć
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Autorko! Ja Cię rozumiem. Mam bardzo podobnie, może miałam, bo obecnie walcze z tym. Mam 22 lata, za sobą dwa związki, ostatni roczny i nawet przez ten rok czasu, za kazdym razem jak byłam z ukochanym bałam się niezręczej ciszy, a jak owa zapadała tak się denerwowałam ze nie byłam wstanie żadnego tematu wymyśleć. Ciągły stres o to że nie ma wspólnych tematów.
Na dzień dzisiejszy powiem, ze to chyba oznaka że to nie to. Wiem ze to brzmi banalnie, ale taka prawda. Mam obecnie "faceta"(nie chce go jeszcze tak nazywać) z którym sie spotykam i problem nei istnieje! Nigdy bym wcześniej nei sądziła że mogę się spotykać z chłopakiem z którym nie bedzie mi się zamykała buzia na kłódkę, i będę mogła prowadzić rozmowy jak z przyaciółką, bez stresu czy będzie temat czy nie. Nawet jeśli zapada cisza, to nie jest to cisza nieręczna, tylko taka o, naturalna ![]() Uwierz mi.....jesli nie potrafisz z kims romawiać bo się stresujesz że zapada cisza, to moim zdaniem nie ma sensu na siłe ciągnąć znajomosći. Nawet jeśli Ci się wydaje że mędzy Wami jest chemia, czy Bóg wie co. Jeśli nei potrafisz się przy drugiej osobie zrelaksować to nie wróży dobrze, a wiem że to sprawa całkowitego relaksowania i bycia naturalną. pozdrawiam Ci i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Rozmawiaj o byle czym, o tym co ci przyjdzie do głowy, a zobaczysz, że będzie się fajnie i gładko rozmawiało !
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Miałam tak kiedyś jak ty, ale jak poznalam wtedy swojego tezeta nie mialam już takiego problemu. Jakos z samo siebie bylo o czym rozmawiac
![]() Potem poszłam na studia. Poznalam wielu ludzi i problem zniknąl. Za bardzo sie nakrecasz i stresujesz tym, że zapadnie niezreczna cisza.Nawet jesli to co??? Wyluzuj i ciesz sie towarzystwem ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
cieszę się ze chociaż niektóre z was mnie rozumieją
![]() mam nadzieję że z czasem ten problem zniknie lub poprostu trafię na osobę z którą będę mogła swobodnie porozmawiać o wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ojj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.