|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
No to sie dowiedzialam jak bosko zarabiam :(
Bez sensu bedzie ten watek, ale gorycz we mnie wezbrala i ulac goryczy musze
![]() Przez przypadek zupelnie dowiedzialm sie, jak stoja zarobki w mojej firmie. Ktos, z kim rozmawialam, zalozyl, ze wiem, i szczegolami swobodnie operowal. Osoba skadinad wiarygodna w temacie i nie mam podstaw sadzic, zeby koloryzowala. Zarzadzam cala administracja ![]() Jestem w tej firmie od samego poczatku jej istnienia w PL. Mam o kilka dobrych lat dluzszy staz pracy od swoich kolegow i kolezanek z dzialow operacyjnych. Mam wyzsze wyksztalcenie, biegle mowie w obcym jezyku, moje stanowisko jest (ponoc) kierownicze, choc w zasadzie "obrabiam" przynajmniej trzy stanowiska nizsze przy okazji i w ramach potrzeb. Normalnie od portiera do project managera. Ze jestem potrzebna i duzo wnosze w codziennosc firmy - o tym swiadczy chocby fakt, ze zaplanowanie urlopu i 'zabezpieczenie' wszystkiego na okres nieobecnosci zajmuje mi z dwa tygodnie wczesniej. Przy dobrych wiatrach. Strasznie mi sie smutno zrobilo, ze w porownaniu do pozostalych tak kiepsko jestem finansowo "doceniana". Lubie moja prace, nie jestem typem zawistnicy i sekutnicy, nie badam hobbystycznie na codzien, kto ile ma i nie zazdraszaczam, ze tak duzo. Ale dzien mi to popsulo jakby ![]() Swoja droga, ciekawe, ze w PL taka niezdrowa tajemnica owiane sa widelki placowe, raporty, wynagrodzenia na stanowiskach. Czulabym sie lepiej i mniej sfermentowana, gdybym od tych kilku lat wiedziala, ze zarabiam polowe tego, co wiekszosc wspolpracownikow. W UK na ten przyklad, nigdy nawet bym nie wyslala aplikacji na stanowisko, gdzie nie byloby od poczatku jasnosci co do siana ![]() Oj, smutno.
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: No to sie dowiedzialam jak bosko zarabiam :(
A nie można z dyrektorem/kierownikiem pogodać o kwestiach finansowych ? Powiedz to wszystko co nam czyli : "Zarzadzam cala administracja
![]() Jestem w tej firmie od samego poczatku jej istnienia w PL. Mam o kilka dobrych lat dluzszy staz pracy od swoich kolegow i kolezanek z dzialow operacyjnych. Mam wyzsze wyksztalcenie, biegle mowie w obcym jezyku, moje stanowisko jest (ponoc) kierownicze, choc w zasadzie "obrabiam" przynajmniej trzy stanowiska nizsze przy okazji i w ramach potrzeb. Normalnie od portiera do project managera. Ze jestem potrzebna i duzo wnosze w codziennosc firmy - o tym swiadczy chocby fakt, ze zaplanowanie urlopu i 'zabezpieczenie' wszystkiego na okres nieobecnosci zajmuje mi z dwa tygodnie wczesniej. Przy dobrych wiatrach." i zaproponuj podwyżkę ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czemu nie wnosisz co roku o podwyzke ?
U mnie podpisujemy na samym poczatku umowe , gdzie nie mozemy rozmawiac o zarobkach i podawac ile co i jak ![]() Dziwna ta Twoja firma i dziwne wyliczanie zarobkow ![]() ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2011-07-06 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
idź po podwyżkę
albo.... idź do konkurencji ![]() moj TŻ zarabiał (według mnie) bardzo mało jak na jego stanowisko, dostał propozycję pracy dla konkurencji gdzie na "dzień dobry" dostał pensję 3 x wyższą od tej którą miał w starej firmie. Zaryzykował- poszedł do dyrektora z napisanym wymówieniem i... dyrektor poprosił o dzień do namysłu co z tym fantem zrobić, po czym po 3 godzinach zaprosil TŻa na rozmowę i zaproponował mu.... pensję dokładnie taką samą jak u konkurencji ![]() możliwe że u ciebie będzie podobnie...przy czym pamiętaj o jednym- jeśli do tej pory cię nie doceniali finansowo, a raptem zgodza się podnieść ci pobory x-razy to coś jest nie hallo...ja bym sobie wtedy poszukała innej firmy, bo widać, ze dopóki sama nie wydrzesz to nie dostaniesz ani złotówki podwyżki ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Moee - u mnie jest b. scisle okreslony system promocji i podwyzek.
Co roku jest tzw. inflacyjna - kilka procent od podstawy. Inne wchodza w gre tylko w przypadku awansu - a ja nie awansuje, bo w swoim dziale juz jestem na szczycie (no - na pagorku wsrod nizin ![]() To jest wielka korporacja i rozmowa z przelozonym nt. podwyzki konczy sie zwykle enigmatycznym - takie sa procedury. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Tylko, ze w miedzynarodowych korporacjach to nie przechodzi -kazdy trybik w miesiac mozna zastapic innym, tanszym trybikiem - jakby co. Chocby nie wiem jak ten trybik byl istotny i nie wiem jak efektywnie zapierniczal.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja tam walcze z nimi co roku - pukam jakby sie palilo, wyrzucaja drzwiami , wracam oknem, jeden mowi nie , ide do drugiego ![]() ![]() Porozgladnij sie w kolo, idz na kilka rozmow , zobacz co ci zaproponuje konkurencja . Jezeli faktycznie masz tak ze Cie zastopowali i za chwile stazysci beda wiecej od Ciebie zarabiac to nawet sie nie zastanawiaj . ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście mam na myśli probę zostanie 'trybikiem w innej machinie" poszukaj ofert, a nóż się cos ciekawego znajdzie...a jesli nie to przeceiż pracę masz, więc "na gwałt" łapac byle czego nie musisz jak dla mnie lepiej zaryzykować i zostać istotnym i efektywnie zapierniczającym trybikiem w nowej machinie, niż siedzieć i gnuśnieć w starej...no ale ja to w ogóle się do pracodawców nie umiem przywiązać (znaczy jestem przywiązana dopóki nie dostanę lepszej oferty ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Próbowałaś już walczyć o podwyżkę z zerowym skutkiem, że jesteś tak pesymistycznie nastawiona?
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A może to stanowisko i ogólnie ten dział jest słabiej opłacany?
Tak często bywa np w wydawnictwie moja koleżanka zarabia najmniej w redakcji, natomiast druga mimo,że pracuje krócej ma w marketingu 2 razy więcej. Niestety pracodawcy raczej nie biorą pod uwagę ilość wykonywanej pracy, ale zysk jaki z niej płynie. Dwa razy o studiach pracowałam jako asystentka zarządu i zarabiałam najmniej w całej firmie a zasuwałam po godzinach, w weekendy ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-07-06 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przykład mojego TŻ, złożył wypowiedzenie i sam dyrektor generalny jak się o tym dowiedział dzwonił kilka razy przekonywał go, żeby zmienił decyzje, obiecując bardzo dogodne warunki. Dzwonił nawet pół roku po tym jak TŻ odszedł z tej pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kochane pocieszycielki
![]() Moze zmarnowalam szanse, bo 2 lata temu dostalam (!) prace u konkurencji, ale za tak nieduzo w sumie wyzsza kase, ze z sentymentu, lojalnosci i cholera wie czego zostalam u siebie - i nawet nie uzylam tamtej propozycji jako karty przetargowej o lepsze warunki na starych smieciach ![]() ![]() A pracuje w finansach - tzn. ja "robie" wszechstronny support, rowniez techniczny, dzialom operacyjnym. I ci moi absolwenci to mlodzi ksiegowi po prostu. Wiec mozliwe, ze z definicji jestem gorzej oplacana - ale zeby az o tyle? ![]() No bez jaj ![]() OK, SKORO TAK RADZICIE, TO ZBIORE SIE W SOBIE I POJDE. Choc u mnie ogolna spychologia panuje i nikt za nic sie stara nie odpowiadac - w tym za decyzje finansowe przede wszystkim ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj o ile gadanie o tym kto ile zarabia jest niesmaczne ![]() ![]() Nie czaj się ,tylko idz im powiedz, że mają dac mamonę, bo inaczej naslesz na nich wizażanki ![]() A tak serio, to idz, idz, i nie odpuszczaj, tak jak pisze moee, jak Cie będa zbywać to się nie daj i wróć oknem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.