|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poronienie
Witam. Jakiś czas temu zaczęło dziać się ze mną coś dziwnego. Zauważyłam u siebie typowe objawy ciąży. Jednak nie zdążyłam tego sprawdzić. Kilka dni temu zaczęłam odczuwać silny ból i skurcze w podbrzuszu. Później zaczęło się krwawienie, które po jakiś trzech dniach stało się bardzo obfite. Trwało to kilka dni i stopniowo się zmniejszało. Później został już tylko lekki ból brzucha. Dodam też, że miesiączkuję regularnie, a do kolejnego okresu jeszcze jakieś 2 tygodnie. Czy to mogło być poronienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poronienie
Idź jak najszybciej do lekarza. On Cię zbada i wszystko powie. Czy było to poronienie, czy nie, musisz pójść. Takie rzeczy to nie są żarty, żebyś się nie nabawiła problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zamiast zakładać temat na forum, gnaj dziewczyno do lekarza!
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Myślę, że lekarz ma większą wiedzę na ten temat niż my
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny maja rację - idź do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To najprawdopodobniej była ciąża biochemiczna czyli bardzo wczesne poronienie. Takie rzeczy się niestety zdarzają. Jeśli zarodek przestał się rozwijać (najczęściej z powodu wad genetycznych) i obumarł w dość wczesnym stadium to duża część kobiet nawet nie przypuszcza, że były w ciąży. To natura, bardzo brutalna natura. Idz do lekarza niech zrobi usg i zobaczy jak wygląda macica. Prawdopodobnie wszystko się oczyściło podczas @. Możesz też zrobić poziom beta HCG z krwi i zobaczysz czy jest wyższe niż 5 jeśli tak to znaczy, że coś się działo. Przykro mi, że to Cię spotkało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ale moment, moment. Okres za 2 tygodnie - to w ciągu 2 tygodni pierwszych cyklu dziewczyna zdążyła być w ciąży i poronić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
objawy zaczęły się 3 tygodnie przed okresem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W ciążę zachodzi się 2 tygodnie przed okresem a pierwsze objawy nie występują pierwszego dnia, więc raczej sobie wkręcasz. Z forum się nie dowiesz czy to było poronienie, od lekarza po takim czasie pewnie też nie. Ale iść musisz, bo możesz być chora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Objawy podobne do ciąży zaczęły się już w zeszłym miesiącu. Potem miałam miesiączkę. Zaczęła się 2 dni po terminie i była mniej obfita.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
objawy mogące świadczyć o poronieniu zaczęły się 3 tygodnie przed planowaną miesiączką, której jeszcze nie miałam. a objawy ciąży jeszcze w zeszłym miesiącu. Później miałam miesiączkę. Zaczęła się 2 dni po terminie i była mniej obfita.
Edytowane przez halk360 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Objawy ciąży łatwo sobie wkręcić, poza tym najwcześniejsze symptomy ciązy sa niemal identyczne jak te zwiastujące okres. Tak czy siak, powinnaś udać się do lekarza, zbadać sie nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Objawy wczesnej ciąży są takie same jak objawy choroby dróg rodnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.