|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() jak zamaskować rumieńce i pory
Heeej ! Mam problem i mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże go rozwiązać
![]() Mam dość jasną cerę i prawie zawsze moje policzki, nos i broda są zaczerwienione. Do tego na policzkach i nosie mam widoczne rozszerzone pory i nie wiem jak to wszystko zamaskować aby uzyskać efekt jednolitej cery. Chciałabym mieć równomierny kolor na twarzy... Wiecie może jakich kosmetyków użyć ? Z góry dzięki za pomoc ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak zamaskować rumieńce i pory
Do maskowania polecam bbcream. Ja używam Missha Perfect Cover.
Nabyłam go ostatnio, z ciekawości. Żaden z podkładów nie maskował porów, a wręcz uwydatniały je. Missha PC bardzo wygładza cerę i ujednolica kolor. Uważaj jeśli masz tendencję do zapychania. Jeśli nie masz, to możesz też używać bazy pod podkład, ale to jest rozwiązanie raczej na specjalne okazje, bo jest dosyć ciężka (zawiera sylikon, zresztą bb cream też, ale jakoś jest lepiej przyswajalny(; ) Na noc na zaczerwienioną skórę może spróbuj sobie robić kompresy z aloesu lub smarować czymś nawilżającym dla dzieci (uwaga, żeby nie natłuszczało)? Co do porów to nie mam pojęcia jak się ich pozbyć, wydaje mi się że taka uroda ): to musi być w genach, bo cała rodzina taty ma takie i mi niestety też się trafiły (choć może nie aż w takim stopniu, bo dbam o cerę).
![]() |
#3 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Fajnym kosmetykiem, który powinien ci pomóc jest GUAM Microcellulaire GLICO MASK. Redukuje przebarwienia i rozszerzone pory. To maska przeciwzmarszczkowa z kwasami AHA. Bardzo dobry kosmetyk za przyzwoitą cenę. Powinien ci pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki, chyba zdecyduję się na kupno tego kremu Missha Perfect Cover
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Można wiedzieć czemu zdecydowałaś się akurat na niego? GUAM Microcellulaire GLICO MASK naprawdę powinien być skuteczniejszy. Cena przyzwoita. Redukcja porów w zasadzie pewna, chociaż nie wiem dokładnie jak to wygląda w twoim przypadku. Nawet jeśli po zastosowaniu kosmetyku nie będzie idealnie, to na pewno przynajmniej troszeczkę lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A gdzie można dostać taką maskę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to Ty powinnas wybrac sie do dermatologa, bo jezeli masz stale ten problem z rumieńcami (a nie z przebarwieniami, jak to ktos pomylił polecajac maske guam)i jednoczesnie rozszerzone pory w tych miejscach, mozliwe, ze są to początki trądzika różowatego. Dlatego lepiej niech specjalista postawi diagnoze, a potem odpowiednia pielegnacja i powinno byc lepiej. Oczywiscie mogę się mylic, to tylko domysły nie widzialam Twojej cery wiec nie wiem.
co do maskowania rumienców najlepiej nadaja sie korektory o zielonkawym odcieniu przeznaczone dla cer naczynkowych. mozesz tez stosowac krem pielegnacyjny z zielonym pigmentem a na to zwykły podkład kryjący i puder. Co do rozszerzonych porów - dobre efekty daje mikrodermabrazja, byc moze maska guam równiez jest dobra, nie próbowałam osobiscie wiec nie wiem. lecz przy jednoczesnym rumiencu mikro moze odpadac. Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2011-07-21 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.