Czy to źle,że Wizaż się zmienił? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-21, 15:10   #1
aleksandra999
Wtajemniczenie

Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Wczoraj wywiazała się mala dyskusja odnośnie treści zamieszczanych na Wizażu.I w związku z tym chcę Was zapytać o zdanie.Jakich treści oczekujecie?Czy irytują Was głopoty zamieszczane tutaj od czasu do czasu?Czy to źle ,ze Wizaż sie zmienił?Mnie robi się czasem przykro wobec sentymentalnych wspomninków o "starym dobrym Wizażu".Aby temat był bardziej czytelny wklejam:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56364
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 15:46   #2
Editaphx
Zadomowienie

Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

mi tez sie robi przykro bo jestem nowym użytkownikiem i nie brałam udziału w "starym wizażu".. co to jakiś wyscig? kto pierwszy był na wizazu ten lepszy? kazdy nałogowiec na wizazu jest dobry a każdy nowy uzytkownik jest zły ? bo tak to wlasnie odbieram gdy widze hasło 'stary, dobry wizaż" spogladam na licznik moich postów i sobie mysle.. no tak... nie jestem mile widziana..
Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 15:49   #3
Marilyn
Wtajemniczenie

Widzisz, wizaz zawsze wyrozniał sie poziomem. To mnie tutaj przyciagneło, i to sprawiło, ze zostałam na tak długo. Nie dyskutowano o tym, czy Paris Hilton ma implanty czy nie, czy jakis boysband sie rozpada, tylko o zyciowych sprawach, radzono sobie wzajemnie, wypłakiwano sie itd Była tez kultura, brak wyzwisk, obrazania sie, dyskusje rzeczowe i na temat. Starano sie pisac bez błedów, bez pokemonow, nie pyszczyło sie, gdy ktos w 20 minut nie dostał odpowiedzi.To własnie rozni ( rozniło?) wizaz od innych for.
Nie byłam tu od samego poczatku. Ale połowa 2003 roku to był jeszcze czas, gdy atmosfera tutaj mogła oczarowac kazdego.
Tyle jesli o mnie chodzi.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 15:52   #4
aleksandra999
Wtajemniczenie

A jeśli ktoś jest nowy i również sie stara...?To naturalne,że ja jako nowy użytkownik nie oczekuję ,że któraś z Was będzie wypłakiwać mi sie na ramieniu.Ale...ech.Sama nie wiem co napisac.
Stary 2005-06-21, 15:55   #5
Marilyn
Wtajemniczenie

Wśród nowych Wizazanek jest mnostwo fajnych, inteligentnych, na poziomie. Ale przychodzi tu tez duzo, ktore mocno odstaja. I własnie chyba o tym mysla dziewczyny, gdy pisza, ze im sie łezka w oku kreci na wspomnienie o starym, dobrym wizazu.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 15:58   #6
nimfetka
Zadomowienie

nie byłam na starym wizaz.pl i nawet nie wiem jaką date można uznac za erę nowego wizaz.pl .Myslę ,ze skoro jest sie na plotkowym to pisze się co chce.Ot własnie takie ploteczki,mnie to nie ciekawi więc na takie watki nie zerkam bo po co....dla kazdego coś innego.Dziewczyny nie doszukujmy się znów czegoś w tym co ktoś napisał.Smoczyca ma takie odczucia bo jest tu długo,może i my za kilka lat bedziemy tak pisac.To zalezy od stazu wizazowego
Stary 2005-06-21, 15:59   #7
Lovisa
Zakorzenienie

Cool Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Ja nie zakładam wątków o bzdetach, a i tak moje wypowiedzi są w więkoszości ignorowane. Nie przez wszystkich oczywsicie, ale i tak zauważyłam, że jakoś trudno mi się wdać w jakąkolwiek dyskusję, bo wszyscy i tak rozmawiają jakby poza mną. Takie mam wrażenie. Ja jestem na Wizażu od grudnia, jak już wspominałam kiedys, ale dopiero od niedawna rozmawiam na forum plotkowym. Atmosfera jest moim zdaniem fajna, ale jednak istnieja pewne niuanse, które nie pozwalają nazwac jej wspaniałą.
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-21, 16:01   #8
natii4
Zakorzenienie

Mi się wydaje,że tu chodzi,starym Wizażankom,o pewien poziom wątków.Przypomnijcie sobie same jak kilka tygodni temu skończył się wątek o panu Uniatowskim-poziom wypowiedzi,treści był bardzo dobijający.Myśle,że wątki o panu Leszczyńskim,Di Caprio,Sprears,Lopez podchodzą pod ten sam dział-info godne onet.pl,a nie Wizażu
Co do nowych użytkowniczek-już dziś zadałam to samo pytanie,jak na razie bez echa-czy używanie wyszukiwarki na Wizażu jest skomplikowane??Bo non stop te same wątki są poprostu dobijajace,jak co 2 dni pojawia się wątek na ten sam temat,ale przez kogo innego założony to mnie strzela piorun-trudno wyszukać?

Myślę,że sentyment do starych dobrych czasów to także brak trolli.

Nie jestem starą Wizażanką i zastanawiam się czy kiedykolwiek będę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 16:12   #9
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Wczoraj wywiazała się mala dyskusja odnośnie treści zamieszczanych na Wizażu.I w związku z tym chcę Was zapytać o zdanie.Jakich treści oczekujecie?Czy irytują Was głopoty zamieszczane tutaj od czasu do czasu?Czy to źle ,ze Wizaż sie zmienił?Mnie robi się czasem przykro wobec sentymentalnych wspomninków o "starym dobrym Wizażu".Aby temat był bardziej czytelny wklejam:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56364
hmmm...stary dobry wizaz byl fajny ale jego czasy minely i nastal nowy ktory tez ma swoj urok....

ale ja mysle ze zmiana szaty graficznej nie sprawila ze wizaz nie ma 'klimatu'....
tak wiec jest ok
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 16:22   #10
aleksandra999
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

[QUOTE=Lovisa]Ja nie zakładam wątków o bzdetach, a i tak moje wypowiedzi są w więkoszości ignorowane. Nie przez wszystkich oczywsicie, ale i tak zauważyłam, że jakoś trudno mi się wdać w jakąkolwiek dyskusję, bo wszyscy i tak rozmawiają jakby poza mną. Takie mam wrażenie.

Coż,ja mam niestety podobnie...Poza tym zgodzę sie z Natii,irytują mnie powtarzające sie tematu i pytania zadawane nie tam gdzie być powinny( nieśmiertelne-co mi pasuje lub czy ta szminka jest dobra na forum Moje Makijaże ).Tak czy inaczej-bardzo żałuję ,ze wlkeiłam tutaj treśc tej głupiutkiej plotki.Czuje ,ze nieświadomie sama sobie nakleilam etykietkę niezbyt mądrej nowej użytkowniczki.
Stary 2005-06-21, 16:28   #11
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

wspomina się z sentymentem,było...inacze j.Czy lepiej? Nie-inaczej.Mnie cieszy fakt,że tyle jest nowych osób i staram się nie traktować tych "nowszych" gorzej Każda z nas była w końcu kiedyś nowa ja też i przyznam szczerze,że było mi trudno wniknąć w wizażowe klimaty i znajomosci,już wtedy były wspominki przeszłości...
Grunt,to nie przejmować się tym,dziewczyny
pozdrawiam i ściskam wszystkie wizazanki, nowsze stażem jeszcze mocniej

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-21, 16:36   #12
aleksandra999
Wtajemniczenie

Dziękuję...
Stary 2005-06-21, 16:39   #13
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja nie zakładam wątków o bzdetach, a i tak moje wypowiedzi są w więkoszości ignorowane. Nie przez wszystkich oczywsicie, ale i tak zauważyłam, że jakoś trudno mi się wdać w jakąkolwiek dyskusję, bo wszyscy i tak rozmawiają jakby poza mną. Takie mam wrażenie. Ja jestem na Wizażu od grudnia, jak już wspominałam kiedys, ale dopiero od niedawna rozmawiam na forum plotkowym. Atmosfera jest moim zdaniem fajna, ale jednak istnieja pewne niuanse, które nie pozwalają nazwac jej wspaniałą.
Nie jestem jakoś wyjątkowo "dorosła stażem", jak chodzi o moment, gdy zaczęłam pisać na forum, ale powiem Ci, że ja czasem czuję się tu tak jak Ty Coraz mniej, ale ciągle Im dłużej tu jestem, tym mniej ostracyzmu zauważam, pewnie to naturalne.

Co do "starych czasów" - biernie jestem tu bardzo, bardzo długo - i dziwi mnie troszkę to gloryfikowanie przeszłości, kiedyś też zdarzały się pyskówki i ogromne afery, głupie pytania i niemądre odpowiedzi, wątki ciekawe obok banalnych. Teraz po prostu jest więcej ludzi i więcej wątków - i może dlatego czasem się wydaje, że proporcje uległy zmianie.

Inną sprawą jest to, że masa mądrych i wartościowych osób przestała tu pisać i wraz z przypływem nowych użytkowniczek pojawiło się też więcej trollli, osób mało kulturalnych czy po prostu niezbyt inteligentnych. Mam jednak nadzieję, że te fajne nowe dziewczyny z nami zostaną i nie będą się zniechęcać ...
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 16:42   #14
palomino
Zakorzenienie

Smile Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

[QUOTE=aleksandra999]
Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja nie zakładam wątków o bzdetach, a i tak moje wypowiedzi są w więkoszości ignorowane. Nie przez wszystkich oczywsicie, ale i tak zauważyłam, że jakoś trudno mi się wdać w jakąkolwiek dyskusję, bo wszyscy i tak rozmawiają jakby poza mną. Takie mam wrażenie.

Coż,ja mam niestety podobnie...Poza tym zgodzę sie z Natii,irytują mnie powtarzające sie tematu i pytania zadawane nie tam gdzie być powinny( nieśmiertelne-co mi pasuje lub czy ta szminka jest dobra na forum Moje Makijaże ).Tak czy inaczej-bardzo żałuję ,ze wlkeiłam tutaj treśc tej głupiutkiej plotki.Czuje ,ze nieświadomie sama sobie nakleilam etykietkę niezbyt mądrej nowej użytkowniczki.
tym razem wyręcze jakas Wizażową Starą Gropę jak Mage (Magus ) np i powtorze - pewnie nie pierwszy raz i nie ostatni
Sluchajcie - schemat jest zawsze ten sam - jesli ktos jest nowy na forum zawsze czuje sie troche wyalienowany, odrzucony, niedoceniony. I to nie dlatego ze ludzie go nie sluchają tylko dlatego ze sam musi odnaleźc sie na tej witrynie. Wierzcie mi ze to nie są pierwsze zarzuty ze "stare wizazanki uwazaja sie za lepsze" "trzymaja sie razem" "uprawiaja prywate" (cos pominelam? aa - chyba tylko "swieta trojce" ) nawet nie sa to drugie czy dziesiate. I wierzcie mi rownież, że gdy bardziej zżyjecie sie z ta strona same taka "prywate" bedziecie odstawiac. Same bedziecie wspominac wizaz z "dawnych czasow". Nie wszystkie zmiany zachodzace na wizazu beda sie Wam podobac i nie wszystko zaakceptujecie - ba! moze z czasem tez uznacie ze wizaz płaci cenę za rozwój o nowych Uzytkownikow.
Jestem tego całkowicie pewna z jednego powodu - juz nie raz historia sie powtorzyla
I niestety - cena rozwoju jest taka, że poziom sie uśrednia - to nie znaczy ze nie przybywaja do nas wartościowe Wizazanki, ale oznacza to ze posrod zalewu (zwiazanego po prostu z wieksza liczba uzytkownikow) zwyklych "plotkowych" watkow gina te troche bardziej powazne.

Stare Gropy Wizazu pamietaja forum "co w duszy gra"? tak sobie mysle ze jesli kiedykolwiek mialby byc dobry moment a reaktywacje to wlansnie teraz

cmoczki
palomino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 16:48   #15
monyczkaaa
Zakorzenienie

kiedyś zostałam posądzona o zakładanie wątków w celu nabicia sobie postów. po tej aferze przemyślałam sobie wszystko i zdałam sobie sprwę, że mimo iż jest to forum plotkowe, nie powinno się zamieszczać niektórych informacji.
mi to osobiście nie przeszkadza, po prostu widząc tytuł "J.Lo w ciąży?" za przeproszeniem olałam go i nawet nie wchodziłam. zrobiłam to dopiero po wejściu na ten watek.
dziewczyny, jak Wam przeszadza jakiś wątek to na niego nie wchodźcie! bo baty, które zbiera wizażanka zakładająca dany wątek są bardzo przykre i mogą być powodem kłótni, niepotrzebnych kłótni...

BTW
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52497
miałam kiedyś wrażenie, że "nowe" są tu niezbyt mile widziane. własnie po czytaniu takich postów typu: "stary dobry wizaż", "tam było nas 500-600 a teraz??"
nie ukrywam, ze takie słowa potrafią "zranić" nowe wizażanki, tak jak mnie zraniły. na szczęscie dziewczyny wszystko mi wyjaśniły

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-21, 16:50   #16
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Ja obserwowałam forum od kilku miesięcy i bardzo trudno było mi przełamać się i przywitać z Wizażankami właśnie przez to, że była tu już zgrana, stara ekipa.
Ale przecież tak jest zawsze, także w codziennym życiu. Na początku jest się nowym i trzeba to zaakceptować, że wbić się do grupy jest bardzo ciężko.
Teraz nie przejmuję się tym zupełnie i polubiłam ogromnie to miejsce.
Czasem zasmuci mnie czyjaś uwaga na temat "nowych" i tego jak było kiedyś, ale staram się to zrozumieć.
Bo wiele osób pewnie wolałoby być w gronie dobrze znanych, sprawdzonych forumowiczek, a tu taki nalot nieznajomych...

Cóż takie życie .
Stary 2005-06-21, 16:54   #17
xanka
Zadomowienie

GG do xanka

Cytat:
Napisane przez palomino

tym razem wyręcze jakas Wizażową Starą Gropę jak Mage (Magus ) np i powtorze - pewnie nie pierwszy raz i nie ostatni

[... Święta racja ...]

Stare Gropy Wizazu pamietaja forum "co w duszy gra"? tak sobie mysle ze jesli kiedykolwiek mialby byc dobry moment a reaktywacje to wlansnie teraz

cmoczki
popieram
xanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 17:03   #18
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez palomino

cmoczki
Czy jako nowa mogę zapytać, co to było?
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 17:06   #19
palomino
Zakorzenienie

Talking Dot.: Czy to źle,że Wizaż się zmienił?

Cytat:
Napisane przez xanka
popieram
oo czeessssc Xena (troche mi sie pomerdalo ) - tu nadaje Gad polny nakrapiany w różowe kropki.
Nastąpilas na Gada to stawiasz

Edytowane przez palomino
Czas edycji: 2005-06-21 o 17:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-21, 17:08   #20
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
Ja też jestem ciekawa. Pierwszy raz o tym słyszę .
Stary 2005-06-21, 17:11   #21
palomino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
a of korsik
to bylo forum specjalnie stworzone dla wyrażania bardziej powaznych problemow, zyciowych, literackich duchowych itp. Wtedy jeszcze Wizazanki sie bardzo dobrze znaly (każda nowa twarz byla natychmiast wychwytywana, inwigilowana i poddawana starannym ogledzinom przez tabun Wizazanek ), bylo ich mniej, wiec takie forum "wydzielone" nie bylo niezbędne - po prostu plotki i ważne tematy, przy mniejszej ilosci postow, spokojnie współzyly na plotkowym. Dlatego forum koniec koncow zamknieto, a raczej poloczono z plotkowym.

cmoczki
Stary 2005-06-21, 17:15   #22
Dzika Wiśnia
Raczkowanie

Myślę, że oprócz swoistego sentymentu za czymś co było i już nie wróci (a w tym przypadku nie powrócą czasy starego wizażu), również wiek udzielających się tu osób stanowi pewien punkt zapalny. 15 - latki mają inne spojrzenie na świat, ineteresują je inne sprawy np. jak ubiera się Paris itd. Starsze wizażanki takie wątki mogą drażnić, bo po prostu "wyrosły" z takich rzeczy Jednak na wizażu nie ma podziałów na równych i równiejszych i niech tak zostanie. Przybywa nowych użytkowniczek i cieszmy się tym, że nasz wizaż się rozwija, a nie szukajmy dziury w całym. W końcu nie wszytkie musimy być takie same...

Dzika Wiśnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 17:24   #23
aleksandra999
Wtajemniczenie

Jednak na wizażu nie ma podziałów na równych i równiejszych i niech tak zostanie. Przybywa nowych użytkowniczek i cieszmy się tym, że nasz wizaż się rozwija, a nie szukajmy dziury w całym. W końcu nie wszytkie musimy być takie same... [/QUOTE]

Dzika Wiśnia świetnie to ujęła.Myśle wobec tego,że nie ma już po co niepotrzebnie rozwlekać tematu i..EOT.
Stary 2005-06-21, 17:27   #24
nimfetka
Zadomowienie

a jak ja się czułam na początku o rety rety.....
nikt nie chce ze mną gadac jesteście zwartą grupą nie zauwazacie mnie..hahaha
szok jak dla mnie to jest to teraz bardzo smieszne!
nie jestem tu długo..fakt
ale tu trzeba się samemu odnaleźć,nie wytykac gdy posty sa ignorowane,nie czuć się niżej inaczej.
Czasem bywa tak,że czujemy się odrzucone czmu nikt nie odpisuje na nasz watek.....
ale rzeczywiście czasem tak jest,że albo ktoś nie zna odp albo kogoś własnie ta tematyka kogoś nie interesuje.Lepiej "olac" ominąc" niz wywołac jakąs awanturę dogryźć.
Kochane nie uciekajcie nie obrazajcie się.....Nikt Was nie eliminuje a broń Boże nie pomija nie dyskwalifikuje za to,że jestescie nowe ..
ja wiem,że tu można się poczuć dobrze tylko na początek trzeba schowac dume i pewne nasze zachowania w kieszen i nadal z nami klikac
pozdrawiam
Stary 2005-06-21, 17:29   #25
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palomino

aa - chyba tylko "swieta trojce"

cmoczki
Pal, Gadzie jeden, a gdzie się podziała owa Święta Trójca, bo ostatnimi czasy nie widać Was w ogóle. Rozumiem, że Gaba jest khem.. despotyczna nieco po ojcu chyba (Ti wybacz ), ale reszta??
Stary 2005-06-21, 17:33   #26
xandra78
Zakorzenienie

Cóż, ja także zaliczam się do "nowych" i czasem odnoszę wrażenie, że jestem ignorowana.Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że tak jest zawsze, gdy wchodzimy do jakiegoś nowego grona, czy zawieramy nowe znajomości. Zaakceptowałam to i postanowiłam przeczekać ten okres (może powinnam nabijać sobie posty, żeby szybciej przestać być żółtodziobem ).

Jednak jest coś, co mnie drażni :niektóre "starsze" wizażanki rzeczywiście uważają się za lepsze i często ganią inne forumowiczki (te "nowsze") za takie grzechy jak zakładanie bezsensownych topików, czy poziom inteligencji w wypowiedziach i jeszcze kilka innych, niewybaczalnych błędów.Uważam to za całkowicie zbędne i świadczące tylko o braku tolerancji, czy też nawet o chęci wywołania niepotrzebnej dyskusji (czy nie taka jest złagodzona definicja "trolla"?).Po to są wyświetlane tytuły wątków, aby przeglądały je osoby zaineresowane danym tematem, czyż nie?Poza tym nazwa "Forum Plotkowe" mówi sama za siebie, więc nie wymagajmy zbyt wiele...
Pozdrawiam wszyskie Wizażanki - bez wyjątków!
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 17:36   #27
aleksandra999
Wtajemniczenie

Xandra,obyś nie rozpetała burzy...
Stary 2005-06-21, 17:51   #28
xandra78
Zakorzenienie

Absolutnie nie taki miałam zamiar, Aleksandro.Po prostu chciałam przedstawić sprawę z punktu widzenia "żółtodziobów".Być może posypią się za to na mnie bury, ale cóż-taki jest tu mechanizm...Jednak dobrze, że poruszyłaś ten temat, bo rzeczywiście takowy istnieje (niestety).

Bez urazy dla wszystkich.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 17:53   #29
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78
Po to są wyświetlane tytuły wątków, aby przeglądały je osoby zaineresowane danym tematem, czyż nie?Poza tym nazwa "Forum Plotkowe" mówi sama za siebie, więc nie wymagajmy zbyt wiele...
czasami denerwuję mnie posty które w tytułach mają "POMOCY!!!!!!!!!!!!!! i tylko tyle" a tak, ja osobiście wyznaję zasadę: nieinteresuje mnie dany temat, to go olewam"
Stary 2005-06-21, 17:55   #30
palomino
Zakorzenienie

ale czemu ma burze rozpetac? (to do posta powyzej) przeciez duzo osob ma takie odczucia jak ona /przynajmniej do czasu dopoki nie bedzie na tyle "stara" ze ja o to samo posadza /
ale do rzeczy

Cytat:
Napisane przez xandra78

Jednak jest coś, co mnie drażni :niektóre "starsze" wizażanki rzeczywiście uważają się za lepsze i często ganią inne forumowiczki (te "nowsze") za takie grzechy jak zakładanie bezsensownych topików, czy poziom inteligencji w wypowiedziach i jeszcze kilka innych, niewybaczalnych błędów.Uważam to za całkowicie zbędne i świadczące tylko o braku tolerancji, czy też nawet o chęci wywołania niepotrzebnej dyskusji (czy nie taka jest złagodzona definicja "trolla"?).Po to są wyświetlane tytuły wątków, aby przeglądały je osoby zaineresowane danym tematem, czyż nie?Poza tym nazwa "Forum Plotkowe" mówi sama za siebie, więc nie wymagajmy zbyt wiele...
Pozdrawiam wszyskie Wizażanki - bez wyjątków!
nie chce byc niczyim adwokatem bo to nie moja rola ani nie mam na to ochoty ale powiem w ten sposob:
powtarzalnosc materii (czytaj: postow na ten sam temat) po setnym posice na ten sam temat jest drażniaca - naprawde, szczegolnie jesli powstaje kilka watkow na podobny lub ten sam temat jednego dnia - tak jakby osobie piszacej nie chcialo sie spojrzec na watek ponizej czy powyzej, skorzystac z wyszukiwarki /wiekszosc tematow NAPRAWDE zostala juz poruszona - wyszukiwarka moze bardzo pomoc/. I teraz zalezy to od nerwow i sily charakteru danej osoby aby to "omijac wzrokiem, a w konsekwecji sie uodpornic. Mi to tez zajelo troche czasu i chyba tez raz nie wytrzymalam i zwrocilam komus uwage na temat wyszukiwarki
Co do drugiej sprawy - zwracania uwagi na tematyke postow to wprawdzie kultura nakazuje trzymac jezyk za zebami, ale ja rowniez z bolem serca przyzwyczajam sie do tej zmiany. Tzn do tego ze "plotki" maja ogromna wiekszosc w stosunku do tematow kontrowersyjnych, dla mnie waznych. Nie twierdze ze ktos kto chce sie odstresowac/odpoczac przy plotkach jest mniej wartosciowy, natomiast mnie taki zalew plotek troche drazni, tym bardziej ze pracujac mam duzo mniej czasu na wizaz, a wiekszosc go musze spedzac na wyluskiwaniu dla mnie istotnych watkow.

pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości