|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pytanie o oryginalnosc pedzli
hej dziewczyny, zastanawiam sie nad licytowaniem tych pedzli na ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ht_2222wt_1185 tylko mam male watpliwosci czy aby na pewno sa one orginalne.... bylabym bardzo wdzieczna za pomoc zwlaszcza, ze aukcja wkrotce sie konczy. pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: pytanie o oryginalnosc pedzli
Nie są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
po pierwsze, są za tanie. po drugie - pochodzą z Chin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, ani MAC ani BB nigdy nie wydał tak okazałych zestawów pędzli. Musisz zdać sobie sprawę z tego że jeden koszt pędzla do twarzy w/w firm kosztuje około 150-200zł. A tu nagle cały zestaw ich pędzli w cenie jednego? To musi być fake, do tego sprzedawca nigdzie nie napisał 'oryginal' więc nawet nie mogłabyś się domagać zwrotu pieniędzy na zakup podróbki
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
wlasnie dlatego mialam watpliwosci ale nie znam sie na kosmetykach az na tyle zeby to jednoznacznie stwierdzic....
chcialam kupic sobie zestaw pedzli, max 15 , bo wiecej mi nie potrzeba. zastanawiam sie czy lepiej uzbierac pieniadze na jakies lepsze pedzle, czy kupic cos w stylu tych: http://cgi.ebay.co.uk/LyDia-16pcs-ma...ht_1778wt_1185 nie wiem czym sie sugerowac i czy roznica jest kolosalna w uzywaniu pedzli z lepszej polki pomiedzy pedzlami powiedzmy srednimy... a moze moglybyscie mi polecic jakies konkretne marki lub produkty? dodam, ze najlatwiej jest mi kupic cos na ebay'u bo nie mieszkam w PL... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tak. Dla własnego użytku zestaw 15 czy 20 pędzli jest jak najbardziej okey.
Jednak ja mam 3 zestawy pędzli, i żadnego nie używam. Niestety włosie jest niezbyt komfortowe, czasami lekko drapiące i nie mogę pozwolić sobie na używanie go na klientce, dlatego sama używam tylko pędzli kupowanych pojedynczo które mi odpowiadają. Ale jeżeli Tobie nie będzie to przeszkadzać to myślę że na początek warto zaopatrzyć się w taki zestaw, a dodatkowe pędzle które będą Ci brakować po prostu dokupisz ( np. pędzel do rozcierania ). Pytałaś o te różnice. Według mnie pędzle pojedyncze (nie mówię tutaj o MACu, ale np pędzlach z Inglota) są na pewno solidniej zrobione, włosie jest prosto przycięte, nie wypada i jest delikatniejsze w dotyku. Takie pędzle napewno posłużą Ci dłużej. Co do konkretnych marek ... Wiesz co, wydaje mi się że wszystkie te pędzle produkowane są w Chinach więc jakość jest napewno podobna ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2011-07-10 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dziekuje za porade
![]() wlasnie wydaje mi sie ze 15 to w zupelnosci wystarczy. Na co dzien uzywam : podkladu, bronzera lub rozu, pudru, cieni ( nie zawsze), eyelinera, czegos do brwi...to mniej wiecej wszytsko. Makijaz staram sie robic dosc skromny ( moze troche bardziej wyrozniam oczy eylinerem) ale za to bardzo dokladny. Dlatego chcialam kupic jakis zetsaw pedzli, nawet takich podstawowych....mysle ze to byloby w zupelnosci wystarczajace na taki "nieprofesjonalny" makijaz. Przeszukam ebay i pewnie do Was napisze o pomoc w wyborze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja polecam Ci pędzle z Lancrone - do kupienia na allegro, koszt około 70 zł. Jak na pierwszy zestaw pędzli są naprawdę ok.
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
A ja polecam maestro
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam maestro - świetne wykonanie, polska firma i możliwość zamówienia pędzli przez ich stronę internetową
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Ci tanie, ale jak dla mnie jedne z najlepszych, pędzle firmy e.l.f.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A ja polecam skompletować sobie zestaw z pędzli Inglota, Kozłowskiego i Maestro
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ciekawe wydaja sie te pendzelki z Lancrone, zwlaszcza, ze mozna je kupic w calym zestawie i cena jest zachecajaca...tylko, ze tak jak wspomnialam wczesniej mieszkam za granica, wiec nie wiem czy jest sens zamawiania na allegro i placenia za przesylke poza PL, czy latwiej mi bedzie znalesc ospowiednik na ebay'u...hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Lancrone.
W sumie do użytku codziennego mogą być aczkolwiek chyba ja trochę więcej oczekuję od pędzli - ot takie zwyklaki. Mam z E.L.F - a Powder Brush i dla mnie (jak do tej pory - a miałam już trochę pędzli ) jest on najlepszy, dobrze się go myje,nie osypuje pudrów,wygodny,miły, mało zbiera pudru ale daje dużo na twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
polskie pedzle niestety odpadaja bo mieszkam w uk...
chyba znalazlam swoj zestaw na poczatek: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ht_3634wt_1005 co o nich myslicie? przeczytalam rozne opinie i obejrzalam filmiki na youtubie i wydaja sie one calkiem wporzadku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.