|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Działalność gospodarcza
Witam!
Zwracam się do Was z pytaniem, ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Namiętnie zajmuje się tworzeniem sztucznej biżuterii, obecnie tworzę kolczyki dla znajomych, ale myslę o poszerzeniu działalności, gdyż cieszę się dużym uznaniem wśród "klientów" A moje pytanie brzmi: Ile wynosi podatek na takie rękodzieła takie jaki: kolczyki, branzoletki i inneprzedmioty zdobione m.in. techniką decoupage? myślałam o wystawieniu jakiś produktów w sklepach u mnie w mieście, o straganie na jakiś imprezach w moim mieście i o sprzedaży produktów za pośrednictwem allegro. Znalazłam info, że do 3000zł obrotu nie trzeba odprowadzać podatku, aletrzeba jakoś to dokumentować, więc jak? po prostu prowadzic taki zeszyt? Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Działalność gospodarcza
zły dział
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na początek wystarczy Ci zeszyt - później (wraz ze wzrostem przychodów) - kasa fiskalna. Pogadaj na ten temat z osobą, która będzie Ci prowadzić księgowość (ja się na samodzielne prowadzenie nie rzuciłam - na wszelki wypadek wolę się zdać na kogoś, kto się na tym zna - brak stresu kosztuje mnie 230zł miesięcznie brutto)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź, nie wygląda to tak strasznie... ale zobaczymy
![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.