|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
który podkład jest lepszy?
który podkład z tych trzech jest Waszym zdaniem lepszy?
Gosh podkład Light Wear Make-up Gosh podkład X-Ceptional Wear Make-up Lumene podkład DOUBLE STAY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: który podkład jest lepszy?
Czy któraś używała , jakiegoś z tych trzech podkładów i może sie na ten temat wypowiedziec.
Z góry dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
niestety nie, ale moze poszukaj na KWC może coś jest na ich temat to tam masz pełno komentarzy
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Tych goshów nie znam, ale jedno mogę powiedzieć- strzeż się tego lumene !!! On jest tragiczny. Jeden z najgorszych podkładów w moim życiu. Robi smugi, maskę, żle się rozprowadza itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Używałam 2 z tych podkładów: X-Ceptional Wear i Double Stay. Dla mnie lepszy jest ten pierwszy, bo przede wszystkim kolor b. dobrze pasuje do mojej karnacji (mam najjaśniejszy Porcelain, a z Double Stay kolor najjaśniejszy chyba Cream Beige był nieco za ciemny).
Kolejna rzecz to konsystencja - podkład Gosha łatwiej się rozsmarowuje niż Double Stay i bardziej powoli zasycha, więc można zrobic poprawki w razie potrzeby. Double Stay był taki - można powiedziec - tępy, miał tendencję do ściągania skóry. Jeśli chodzi o trwałośc, to znowu lepszy jest X-Ceptional Wear (u mnie nie wymaga poprawek na policzkach cały dzień, a w strefie T mała poprawka jest po ok. 9 h, czyli w sumie nieźle ![]() Nie mogę ocenic matowania przez oba podkłady, bo używam po ich użyciu pudru sypkiego. Krycie - lepszy Gosh, gęstszy i bardziej napigmentowany. Cera ogólnie wygląda bardziej naturalnie po użyciu Gosha, ten podkład b. ładnie się stapia ze skórą. To pewnie też kwestia lepszego koloru. Pojemnośc i wydajnośc - plus dla Gosha (35 ml). Double Stay-30 ml. Jedyne, w czym był lepszy Double Stay, to zapach ![]() Edytowane przez annemon Czas edycji: 2006-04-04 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dzieki za odpowiedzi.
A jeżeli chodzi o lumene to zauwazylam ze wiele dziewczyn nie lubi tej firmy,dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A może któraś mogłaby mi podać składy tych podkładów, jeśli macie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do znawczyń z forum
![]() W sumie to nie zaczesto sie fluiduje, ale....mialam w sumie dwa rodzaje fluidów (raczej tych zwyłych po niskiej cenie. Ostanio miałam fluid z Kolastyny matujacy 2 w 1. Jednkaże nie jestem z niego zadowolona... Nie wiem czy to tylko na moja cere tak działa...czy na wszystkich.. otoz jak rozsmarowuje fliud to nie rozprowadza sie zbyt dorze i wchodzi w pory. To nie ładnie wyglada jak sa zatkane te dziurki a tak sie nie rozmarowuje, na policzkach to juz wogole wyglada tragicznie, w jednym miejscu sie trzyma a w drugiim mimo ze rozmaruje to nie widac go i sa takie plamy. Czy to zalezy od fluidu zeby był piekny efekt. czy moze od cery? nie wiem co zrobic aby miec ładnie rozsmarowany fluid na całej twarzy. i jakiego najlepiej uzywac do ceny tak 50 zł. I czy kazdy fliud wchodzi w te dziurki na twarzy (poporach) a w pozostałych miejscach nie? Bardzo prosze o opinie. Z góry sedrecznie dziekuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja nie kupiłbym żadnego z nich - nie są tanie, a jakośc delikatnie mówiąc przeciętna
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]() trudno mi powiedzieć czego to była wina na 100%, ale z tego co się orientuję to raczej podkładu. Po pierwsze znam kilka dziewczyn, które używały podkładu tej firmy i nie były zadowolone. Po drugie wydaje mi się, że skoro nie uzywasz podkładu zbyt często jest wysoce prawdopodobne, że jeszcze nie opanowałaś tej "sztuki", więc wszystko przed tobą. ![]() Po trzeciec bardzo możliwe jest, że masz źle dobrany podkład do cery-> w tym wypadku trzeba czytać dokładnie etykiety i stosować się do nich. Po czwarte ważne jest jak nakładasz podkład-> najlepiej robić to za pomocą specjalnej gąbeczki lub palców (ale pamietaj żeby były odtłuszczone!!! inaczej nałożysz sobie bród i tłuszcz na twarz). Należy również rozsmarowywać podkład powoli i dokładnie. Po piąte czasem warto jest nawilżyć skórę przed nałożeniem podkładu (być może masz pewne partie "zasmarowane", a inne nie, ponieważ na suchych partiach skóry zostaje większość malowidła)-> owo nawilżenie można osiągnąc albo za pomoca cienkiej warstwy kremu nawilżającego, albo za pomocą bazy. Nie jestem profesjonalistką ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
tuatj podaję linka do kursu makijażu -> podkład
![]() http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_02/ Co do samych podkładów: jak używałam MaxFactora i byłam z niego zadowolona, potem uzywałam Avon Personal Match i miał śliczny odcień (nie pamietam nazwy, chyba Porcelain?? ![]() ![]() Ale za to dobrze się rozprowadza, i jest wydajny. Niestety zapach mnie negatywnie zaskoczył-> mam wrażenie, że wyczuwam zmywacz do paznokci... ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]() Mania19 dzięki za ten post-> bo ja własnie chcę sobie kupic bazy Lumene. Ale myślałam jeszcze o Sephorze ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja mam obydwie bazy lumene , czyli pod cienie i pod podkład , ta pod podkład to nie widze dużej roznicy ale pod cienie jest rewelacyjna , naprawde przy skrajnych warunkach dobrze sie sprawdza i na dlugo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]() Ja własnie chciałam sobie kupić bazę Lumene pod podkład. Ale skoro nie ma rożnicy (tylko jakiej 'różnicy'?? ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tzn minimalna różnica jest, to nie tak że w ogóle jej nie ma. Ale spodziewałam sie czegos lepszego.
Myslalam ze jak kupie sobie taka baze to podklad i puder beda sie trzymac w kazdych warunkach, bo np przy bazie pod cienie tak jest , cien sie nie zbiera. I myslalam ze jak kupie sobie taka baze pod podklad to zarowno podklad i puder beda doskonale sie trzymaly i nie beda zostawaly na ubraniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.