|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uczulający każdy podkład
Witam. Mam cerę wrażliwą z mocnym rumieniem więc potrzebuję kryjącego podkładu który nie uczulałby mnie. Niestety choć próbuję wszystkich wg. KWC to po dosłownie każdym wyskakują mi pryszcze. Co z tego że kryje, skoro uczula... Używałam nawet EDM Intensive, ale bardzo wysuszył mi cerę oraz leciutko uczulał. Zawsze pod podkład używam apteczny krem Iwostin. Czytałam że dobry jest Lumiere, ale znając moją cere i wszystkie podkłady mineralne w proszku to wysuszy mnie. Natomiast nie stać mnie na wydawanie na podkład np. 10ozł miesięcznie. Nie mam już siły Proszę o radę, może polecicie mi jakiś podkład który nie uczula i jest kryjący?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Różowy Jednorożec
|
Dot.: Uczulający każdy podkład
Pryszcze wcale nie muszą być objawem uczulenia (pierwsze słyszę by uczulenie objawiało się pryszczami
![]() IMHO. ![]()
Tęcza, brokat, jednorożce. ![]() Jeste mamą! ![]() ![]() Edytowane przez PinkSlip Czas edycji: 2011-07-13 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Toleriane La Roche Posay jest świetny, kryjący i apteczny czyli b. delikatny. Jest niestety dość drogi, za to bardzo wydajny. Na allegro ostatnio dostałam małą tubkę (chyba 15ml) za kilkanaście zł. Tubka w aptece ok 70.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
może spróbuj azjatyckich BB kremów
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A apteczne podkłady Vichy? Myślę, że farmaceuta dobierze Ci odpowiednio lekki i nieuczulajacy
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie powód tego jest prosty - non stop dajesz na twarz ciężkie, kryjące podkłady które nadają się na ogół na specjalne okazje a nie na co dzień Druga sprawa - bardzoo często przyczyną wyprysków etc. jest nieodpowiednia higiena przy korzystaniu z podkładów - czym je nakładasz? Jeżeli pędzlem lub gąbeczką to jak często je czyścisz? Musisz pamiętać też o tym, że musisz cerę odpowiednio nawilżać. Na twoim miejscu odstawiłabym te wszystkie kryjące podkłady jak najszybciej. Rozejrzyj się lepiej za np. specjalnymi kremami pod makijaż które minimalizują zaczerwienienia etc., niedoskonałości zakrywaj punktowo korektorem a na buzię nakładaj delikatne podkłady zamiast tych kryjących.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wzięła na Twoim miejscu podkład z Vichy,jest niesamowicie dobry jeśli chodzi o krycie,a przy tym nie czujesz go na buzi.Jednak w moim przypadku szybko mi się buzia świeciła.
A najlepiej wejdź sobie na allegro i kup po kilka próbek różnych podkładów - tak na oko kolor powinnaś wiedzieć najwyżej później będziesz wiedziała,że trochę jaśniejszy musisz kupić czy trochę ciemniejszy. Uważam jednak,że są kosmetyki na których nie można oszczędzać,bo mimo że zapłacisz 100-150zł to wyjdzie Ci to na dobre i do takich kosmetyków zaliczam podkład.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W sumie to próbki powinny mieć apteki tylko że różnie to bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Właśnie,dlatego poleciłam allegro.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
polecam kosmetyki mineralne, oddzielny dział jest im poświęcony
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ja używam tego : ISADORA ACTIVE MOIST MAKE-UP
Jest lekki, ale dobrze kryje, mega wydajny. W sklepie kosztuje ok 70zł, ale na allegro można kupić juz za 30zł. Osobiscie bardzo polecam, mam bardzo suchą cere i uczula mnie wiekszość kosmetyków, ale ten podkład jest w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.