Uczulający każdy podkład - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 16:31   #1
Ewcia11
Raczkowanie

Uczulający każdy podkład

Witam. Mam cerę wrażliwą z mocnym rumieniem więc potrzebuję kryjącego podkładu który nie uczulałby mnie. Niestety choć próbuję wszystkich wg. KWC to po dosłownie każdym wyskakują mi pryszcze. Co z tego że kryje, skoro uczula... Używałam nawet EDM Intensive, ale bardzo wysuszył mi cerę oraz leciutko uczulał. Zawsze pod podkład używam apteczny krem Iwostin. Czytałam że dobry jest Lumiere, ale znając moją cere i wszystkie podkłady mineralne w proszku to wysuszy mnie. Natomiast nie stać mnie na wydawanie na podkład np. 10ozł miesięcznie. Nie mam już siły Proszę o radę, może polecicie mi jakiś podkład który nie uczula i jest kryjący?
Ewcia11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 16:41   #2
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Dot.: Uczulający każdy podkład

Pryszcze wcale nie muszą być objawem uczulenia (pierwsze słyszę by uczulenie objawiało się pryszczami ). Jest lato, spróbuj jakiegoś lżejszego podkładu (Vichy Aera Teint pure?), daj skórze oddychać! Może okazać się że za bardzo obciążałaś buzię kryjącymi, nie oddychającymi podkładami (chociażby Iwostin).
IMHO.

Edytowane przez PinkSlip
Czas edycji: 2011-07-13 o 18:31
PinkSlip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:42   #3
laisla
Zakorzenienie

Toleriane La Roche Posay jest świetny, kryjący i apteczny czyli b. delikatny. Jest niestety dość drogi, za to bardzo wydajny. Na allegro ostatnio dostałam małą tubkę (chyba 15ml) za kilkanaście zł. Tubka w aptece ok 70.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:50   #4
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

może spróbuj azjatyckich BB kremów

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 18:10   #5
Suvia
Zakorzenienie

A apteczne podkłady Vichy? Myślę, że farmaceuta dobierze Ci odpowiednio lekki i nieuczulajacy

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 18:42   #6
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia11 Pokaż wiadomość
Witam. Mam cerę wrażliwą z mocnym rumieniem więc potrzebuję kryjącego podkładu który nie uczulałby mnie. Niestety choć próbuję wszystkich wg. KWC to po dosłownie każdym wyskakują mi pryszcze. Co z tego że kryje, skoro uczula... Używałam nawet EDM Intensive, ale bardzo wysuszył mi cerę oraz leciutko uczulał. Zawsze pod podkład używam apteczny krem Iwostin. Czytałam że dobry jest Lumiere, ale znając moją cere i wszystkie podkłady mineralne w proszku to wysuszy mnie. Natomiast nie stać mnie na wydawanie na podkład np. 10ozł miesięcznie. Nie mam już siły Proszę o radę, może polecicie mi jakiś podkład który nie uczula i jest kryjący?
Z tego co napisałaś wynika, że nic cię nie uczula tylko zwyczajnie cię zapycha
Pewnie powód tego jest prosty - non stop dajesz na twarz ciężkie, kryjące podkłady które nadają się na ogół na specjalne okazje a nie na co dzień

Druga sprawa - bardzoo często przyczyną wyprysków etc. jest nieodpowiednia higiena przy korzystaniu z podkładów - czym je nakładasz? Jeżeli pędzlem lub gąbeczką to jak często je czyścisz?

Musisz pamiętać też o tym, że musisz cerę odpowiednio nawilżać.

Na twoim miejscu odstawiłabym te wszystkie kryjące podkłady jak najszybciej. Rozejrzyj się lepiej za np. specjalnymi kremami pod makijaż które minimalizują zaczerwienienia etc., niedoskonałości zakrywaj punktowo korektorem a na buzię nakładaj delikatne podkłady zamiast tych kryjących.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 19:00   #7
platekrozy
Zakorzenienie

Ja bym wzięła na Twoim miejscu podkład z Vichy,jest niesamowicie dobry jeśli chodzi o krycie,a przy tym nie czujesz go na buzi.Jednak w moim przypadku szybko mi się buzia świeciła.
A najlepiej wejdź sobie na allegro i kup po kilka próbek różnych podkładów - tak na oko kolor powinnaś wiedzieć najwyżej później będziesz wiedziała,że trochę jaśniejszy musisz kupić czy trochę ciemniejszy.
Uważam jednak,że są kosmetyki na których nie można oszczędzać,bo mimo że zapłacisz 100-150zł to wyjdzie Ci to na dobre i do takich kosmetyków zaliczam podkład.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 19:02   #8
laisla
Zakorzenienie

W sumie to próbki powinny mieć apteki tylko że różnie to bywa.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 19:09   #9
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
W sumie to próbki powinny mieć apteki tylko że różnie to bywa.
Właśnie,dlatego poleciłam allegro.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 19:39   #10
anoska
Zakorzenienie

polecam kosmetyki mineralne, oddzielny dział jest im poświęcony
Stary 2011-07-13, 19:58   #11
mirka21
Przyczajenie

ja używam tego : ISADORA ACTIVE MOIST MAKE-UP
Jest lekki, ale dobrze kryje, mega wydajny. W sklepie kosztuje ok 70zł, ale na allegro można kupić juz za 30zł.
Osobiscie bardzo polecam, mam bardzo suchą cere i uczula mnie wiekszość kosmetyków, ale ten podkład jest w porządku.
mirka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości