|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcę poczuć się ładna ;)
Proszę doradzcie mi jak powinnam się malować i jaką fryzurę zrobić bo wyglądam strasznie. Nie mam pojęcia co zrobić, jestem załamana i nie chce dalej straszyć ludzi a nikt nie chce mi pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę poczuć się ładna ;)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedż. Nie chcę malowac włosów bo później będzie z tym problem a mój kolor mi się nawet podoba. A jak się malować, tzn. ukryc nie doskonałości jak duży nos i małe oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zeby poczuc sie ladna musisz przedewszystkim siebie polubic bardzo bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze maluję zmywalnymi farbami, do 28 zmyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nos jak ktos powiedzial przypudrowac ciemniejszym pudrem,a co do oczu-biala kredka powieksza optycznie oko
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i przede wszystkim kochaj siebie - wśród wielu identycznych lalek barbie masz naprawdę potencjał zostać nietuzinkową pięknością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jedyne czego mi w Tobie brakuje to makijaż. Nosa nie musiałabyś specjalnie ukrywać gdybyś podkreśliła oczy i odwróciła od niego uwagę. Masz fajną urodę, bardzo mi się podoba
![]() Włosy - Zapuścić, zlikwidować grzywkę - a jeśli musi zostać to tylko "na bok" wycieniowana. Dobrze ci zrobią "pazurki" - włoski zachodzące delikatnie na twarz u dołu.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja Cie widzę w blondzie
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a ja bym zmienila grzywke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
hmm, wydaje mi się, że grzywka Ci pogrubia twarz i ją niepotrzebnie skraca. dodaj zdjęcie z zaczesaną do tylu grzywką to ocenimy. twarzą na wprost aparatu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że nie odpisywałam i dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Czy mogłybyście wstawić fotki fryzur w których mnie widzicie? Nie chodzę do fryzjera tylko moja mama mnie obcina, ponieważ mam złe doświadczenie z fryzjerami w mojego miasta. Chciałabym żebyście wyjasniły mniej więcej jak ścinać te włosy żeby moja mama zrozumiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie ścinaj włosów
![]() Masz w urodzie coś egzotycznego, interesującego, a do tego bardzo pasują proste, lśniące, ciemne włosy. Grzywkę zapuść nieco i zaczesuj na bok - jeśli nie będzie Ci się podobać, zetniesz ją na prosto bez problemu. Podkreślaj oczy - eyelinerem, ołówkiem - najpierw jaśniejszy cień, do rozświetlenia, potem kreska na górnej powiece, w kąciku wyciągnięta do góry. Do tego błyszczyk, jeśli lubisz. Możesz też delikatnie musnąć różem policzki. Na imprezę matowa pomadka w zgaszonym kolorze. Jeśli dodasz zdjęcie z zaczesanymi włosami, będzie łatwiej coś Ci doradzić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Podkoloryzowane zdjęcie.
Podkreślone oczy. Błyszczące włosy. Lekko pokolorowane usta. Jeśli do tej pory nie zauważyłaś, jaka jesteś ładna i oryginalna, to może akurat teraz Ci się to uda ![]() Możesz podkreślić bronzerem kości policzkowe, delikatnie przyciemnić koniuszek nosa i brody (żeby lekko skorygować kształt twarzy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja proponuję zapuścić włoski i wtedy pocieniować bo masz piękne grube i zdrowe. wg mnie grzywka w Twoim przypadku wylacznie prosta ale z pazurkami/dłuższymi kosmykami wokół twarzy. ja bym jeszcze prostowała samą grzywkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Masz piękny kolor włosów, absolutnie go nie zmieniaj
![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Grzywka na bok - taka jaką masz teraz uwydatnia nos i ksztalt twarzy ,który trochę przypomina mi prostokąt - jakie masz czolo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jeśli chcesz odciągnąć uwagę od nosa - przykuj uwagę oczami! Co jest akurat bardzo proste w Twoim przypadku, masz ciemne oczy, wystarczy eyeliner i tusz do rzęs.
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Rację mają dziewczyny, które piszą o podkreśleniu oczu. Żeby wydały się optycznie większe możesz zastosować prosty trick: linię wodną oka pomalować kredką koloru białego, a jeśli uznasz, że Ci nie pasuje biel, postaw na kolor cielisty. Pod spodem, linię rzęs zaznacz czarną lub inną ciemną kredką. Efekt powiększenia oka jest murowany. Wrzucam link do tutoriala Michelle Phan. Tu efekt jest oczywiście karykaturalny, bo to makijaż artystyczny, ale zwróć uwagę na to, jak taki zabieg powiększa i otwiera oko. Tylko trzeba to dostosować do codziennych warunków i uważać, żeby nie przesadzić: http://www.youtube.com/watch?v=bHVOxhEpjp0
Poza tym możesz pomalować oko cieniem, jakiś perłowy, jasny brąz lub beż. W kącikach kolor jaśniejszy, na zewnątrz ciemniejszy, a same kąciki można podkreślić kolorem białym. Na powiece eyeliner, jeśli lubisz, podkręcić rzęsy zalotką i wytuszować. Żeby optycznie pomniejszyć nos, kontury i płatki można zaznaczyć ciemniejszym pudrem, względnie brązerem - ale tu ostrożnie. Kości policzkowe musnąć delikatnie różem (uśmiechnąć się szeroko i pędzelkiem musnąć policzki): http://www.tipy.pl/artykul_1392,jak-uzywac-rozu.html Na koniec ulubiony błyszczyk, względnie szminka w stonowanym kolorze. Co do fryzury, to kolor masz bardzo ładny, nie zmieniaj go. Ale powinnaś zapuścić włosy. Pokaż zdjęcie z upiętą grzywką, bo chyba ładnie by Ci było w wycieniowanej, nie za długiej, lekko na bok: http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/images/articles/fryzzgrzy/15.jpg http://i2.pinger.pl/pgr410/88c246bc00168cf04c5d676d |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tak, dokładnie- powinnaś podkreślić swoje oczy, bo mają naprawdę śliczny kształt, więc kilka trików sprawi, że będą wyglądać bosko
![]() Zgadzam się z koleżanką powyżej, żebyś linie wodną oka podkreśliła białą kredką. To rozświetla i powiększa oczy ![]() ![]() Na jakieś imprezy możesz oczy podkreślić mocniej, stosując czarną kredkę na dolny kontur oczu. Jeśli chodzi o usta to ja postawiłabym na ciemniejszą pomadkę, ale nie w dużej ilości i na nią trochę jasnego błyszczyka ![]() Co do włosów to koniecznie zmiana grzywki... spróbuj z grzywką na bok ![]() ![]() Policzki możesz podkreślić bronzerem. Bronzer jest doskonałym kosmetykiem:0 Możesz dzięki niemu trochę zmienić kształt twarzy ![]() Ja bym też przeciągnęła Twoje brwi brązową kredką do brwi (żeby były ciemniejsze od koloru włosów).
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
ostatnio byłam u fryzjera, super miejscówka bo już różnych miejsc próbowałam i powiem wam szczerze, że mają dziewczyny pojęcie co robią. najpierw jak siadłam to chyba z 10 minut ze mną rozmawiały co i jak, co oczekuję od fryzjera i fryzury i takie tam. pytały jak sobie radzę z modelowaniem, czy w ogóle modeluję włosy bo jak nie to inaczej ostrzygą itp. z tego co zauważyłam jest ich tam trzy i każda była tak fajnie zainteresowana i doradzała. tam można by było robić metamorfozy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
zapuść włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.