|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() `Rude włoski . ? Co robić . ?
Hej. Chciałabym zmienić swój wygląd i zrobić coś z włosami. Moje są prawie do połowy pleców, średni blond, proste z wierzchu pod spodem kręcone i falowane oraz posiadam grzywkę. Moim marzeniem są cieniowane włosy w kolorze rudym . Moje marzenia są spowodowane długotrwałym "zakochaniem" się w zespole punck/rocowym "Paramore" ,którego wokalistka Hayley Wiliams ma właśnie takowe włosy . Najbardziej mi się podobają w ich nowym teledysku - " Monster " . Ale są 2 problemy : czy będą pasowały i jak przekonać do tego mamę . ? Ogólnie mam bladą karnację i się ciężko opalam. Posiadam natomiast różowe rumieńce na policzkach . Mam niebieskie oczy. Chciałabym również zwracać na siebię uwagę, a nie być cały czasz "szarą myszką"... A włosky chciałam zrobić przed szkołą, jakoś w sierpniu . Tylko jak z mamą o tym porozmawiać ? Jakich argumentów używać ?
Dziękuje z góry za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: `Rude włoski . ? Co robić . ?
witaj,
proponuje henne color - preparat naturalny- ziołowy. "...Henna pogrubia włosy, poprawia strukturę, nadaje im miękkość i połysk. Ziołowa Odżywka Koloryzująca Henna Color jednocześnie barwi i pielęgnuje włosy podczas koloryzacji. Zapewnia piękny i pełen blasku kolor. Włosy stają się lśniące i puszyste, nie elektryzują się..." cena ok 6 zł. może warto porozmawiać z mamą o takim rozwiązaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o farbę to Loreal Ferie kolor Mango i na 100% będzie ładny rudy...
Ale jeśli masz taki problem z mamą... A właściwie czemu ona nie pozwala Ci farbować włosów? ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Henna owszem jest zdrowa i nie niszczy tak bardzo włosów ale to jest kolor czerwony który nie jest kolorem naturalnym co prowadzi do tego że pigment szybko się wypłukuje i kolor matowieje sama mam kolor podobny do jej koloru i użyłam szamponetki z Pallete Color Shampoo 318, nie niszczy włosów jak i też nie płowieje szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli masz 16 lat to farbowanie włosów nie jest niczym złym i mama bez problemu powinna się zgodzić.(ja zaczęłam farbować jak miałam 15/16 i mama w ogóle nic nie miała przeciwko).
Nawet w szkole nikt się nie będzie czepiał, więc bez problemu jeśli jesteś pewna koloru to możesz użyć trwałej farby. Jak już napisała Paranoir kolor Mango z L'Orelala będzie świetny! ![]() A kiedyś już rozmawialaś z mamą o farbowaniu? Może ona nie ma nic przeciwko, a Ty już się martwisz jak ją przekonać? ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A ja Ci proponuje nie zmieniać koloru włosów, u chłopaków/facetów którzy mają długie, jeszcze blond włosy nie prezentuje się to zbyt ładnie, tym bardziej, że chcesz pofarbować na rudy/rudo-pomarańczowy. Gdybyś miał irokeza, to myślę że pomysł trafiony..jednak ja na Twoim miejscu nie zmieniałabym, bo odrosty, bo to, tamto..możesz żałować.
Nauczyciele też mogą niezbyt przychylnie zareagować. Ale jeżeli już chcesz bardzo, to koleżanka też mówiła tu o loreal feria color - mango, łatwo dostać w sklepach. Ale jeśli już, to może zamiast trwałej farby wypróbuj jakąś delikatną szamponetke zmywalną? Co z mamą Ci nie pomogę, bo jej nie znam, jednak moja lata temu nie zgadzała się na czarne włosy, to zrobiłam jak wyjechali, jak wróciła nie miała wyjścia ![]() Edytowane przez Reddishh Czas edycji: 2011-07-29 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Reddishh;28426116]A ja Ci proponuje nie zmieniać koloru włosów, u chłopaków/facetów którzy mają długie, jeszcze blond włosy nie prezentuje się to zbyt ładnie, tym bardziej, że chcesz pofarbować na rudy/rudo-pomarańczowy. Gdybyś miał irokeza, to myślę że pomysł trafiony..jednak ja na Twoim miejscu nie zmieniałabym, bo odrosty, bo to, tamto..możesz żałować.
Nauczyciele też mogą niezbyt przychylnie zareagować. Ale to dziewczyna jest przecież ? Ja też chcę taki kolor jak ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wybacz ale na początku napisała "chciałbym" więc uznałam że to chłopak.
W takim razie połowa mojego komentarza jest nie potrzebna.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Loreala, to identycznie wychodzi Joanna Płomienna Iskra, miałam obie ![]() Na taką długość trzeba dwa opakoania, przy Lorealu to wychodzi koło 60 złotych, przy joannie 11 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
płomienna iskra joanny powinna byc w porządku
![]() a tak nawiasem to paramore to nie jest punk rock tylko pop punk ![]() ja zaczęłam farbowac wlosy w wieku 13 lat a pierwszy mocniejszy kolor jakim był jaksrawy róż miałam w wieku 15 lat i wiesz co... zrobiłam to jak nie było rodziców w domu, powkurzali sie trochę, ale teraz (mam 17 lat) już się przyzwyczaili i im to lata :d ale oczywiście n ei polecam takiego sposobu "naciagania" rodziców bo to ryzykowne ![]() Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2011-08-01 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.