![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dziewica plus doświadczony facet
Witam,
Mam problem z facetem, którego w połowie sama jestem sobie winna. Otóż, od 2 lat spotykałam się z moim już praktycznie ex facetem. On mnie zachęcał do współżycia, ja jednak się ciągle wymigiwałam od tego. Powodem było nie to, że chce zachować czystość do ślubu itd. Wstydziłam się własnego ciała, tego co będzie po i jak to wszystko będzie przebiegać. On umie się bawić 'w te klocki' i jak mówiłam 'nie' to szanował moje zdanie. Z kompleksów się już prawie wyleczyłam, ale facet tak jakby zerwał ze mną, traktując mnie teraz jako koleżankę. Ma on kochankę, która jest w stałym związku. Bo jak sam on mówi "skoro jest teraz sam, to ma prawo do takich rzeczy". Faktycznie byłam dla niego oschła, nie umiem okazywać uczuć za bardzo (w domu jakoś takich emocji pozytywnych nigdy nie było). Ale chciałabym to poprawić, chciałabym, żeby on do mnie wrócił. Przeszkodą dla relacji było również to, że mieszamy w innych miastach (1.5 h drogi od siebie). Mi na nim zależy i chciałabym coś z nim wykreować. Nie wiem, ale chyba nadal on do mnie coś czuje. Zaprosił mnie na wakacje, ale nie powiedział jako "kto" miałabym tam pojechać. Sporo łez w poduszkę przez niego wylałam jak się rozstał ze mną. Jednak nie urywając kontaktu. Wczoraj jak troszkę smsowaliśmy, to napisał mi, czy na wyjeździe go przytulę, dam buzi itd. Odpisałam, że zrobię więcej... a on, że "uważa, że tylko tak piszę". Zabolało mnie to ![]() Nie wiem, co zrobić, chciałabym pójść z nim do łóżka, poczuć go, ale nasuwa mi się tutaj myśl, czy on tego nie potraktuje jako 'jednorazową przygodę'? czy jest sens, żebym tam pojechała, pokazała się z 'najlepszej strony' tak, żeby o kochance zapomniał raz na zawsze? I czy taki wyjazd spowodowałby to, że być może by wrócił do mnie? Mam 24 lata także nie jestem nastolatką, a jednak troszkę się zachowywałam 'gówniarowato" (nie obrażając młodsze koleżanki) Mam mętlik w głowie, i czuję strach bo teraz wychodzi na to, że muszę naprawdę się postarać, żeby te uczucie, pożądanie na nowo pojawiło się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewica plus doświadczony facet
a po co chcesz dla faceta jadącego na dwa fronty tracić dziewictwo, które planowałaś oddać swojemu mężowi po ślubie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja nie chcę wychodzić za mąż. Wiem, że to może dziwne, ale tak jest. Mnie ta instytucja przeraża troszkę.
A do tego faceta poczułam coś, czego nigdy nie czułam do innych. Mogę napisać, że "uwiodła mnie jego inteligencja, poglądy, które są podobne do moich", że ma w sobie to coś czego inni nie mieli. Już nawet myślałam, że jak nic z tego nie wyjdzie, to przynajmniej będę wiedzieć jak to jest być z nim. Wiem, troszkę głupio to brzmi.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A po co Ci taki łajdak, który mówiąc kolokwialnie "posuwa panienki na boku'?
Na pewno nie powinnaś się do niczego zmuszać, tylko dlatego, żeby zrobić dobrze swojej sympatii. Porozglądaj się trochę naokoło. Może blisko Ciebie jest ktoś, kto bardziej zasługuje na twoją uwagę?. Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2011-07-09 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chcę go odzyskać, ale boję się bo nie wiem jak mam to zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samym seksem faceta nie utrzymasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez poziomkakj Czas edycji: 2013-05-14 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie nawet rozważanie próby zatrzymania przy sobie faceta seksem byłoby mega upokorzeniem. Pomysł odradzam...
Facet Cię rzucił, teraz ma dziewczynę a Ciebie zaprasza na wakacje, podczas których Ty chcesz mu się wślizgiwać do łóżka, bo może wtedy do Ciebie wróci? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Ja rozważam fakt, że potem nic z tego nie będzie. Po prostu chcę spróbować, boję się, ale wolę już spróbować potratować to jako 'miłe spędzenie czasu' i starać się nie okazywać tego co wewnątrz do niego czuję. Jeżeli coś by potem z tego pozytywnego było to super, a jak nie to trudno..
Dziękuję w każdym razie za Wasze rady. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Gdyby facet przez dwa lata mnie zbywal i nie chcial seksu, to tez bym z nim zerwala.
Szkoda, ze jak go stracilas, to zaczelas dazyc do zmian. Jesli chcesz mozesz sie z nim przespac, ale nie masz 100% pewnosci, ze facet bedzie chcial z Toba byc. I wtedy moze byc wielki zal i placz. Zostaje Ci jeszcze szczera rozmowa od serca i wtedy zobaczysz co facet Ci powie. Czy bedzie chcial sprobowac jeszcze raz, czy tez nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Koleś się ustawił, nie ma co - Ciebie ma na poczekaniu, a zabawia się z taką, która mu daje. Jak mu teraz jeszcze Ty dasz, to jestem więcej niż pewna, że straci do Ciebie szacunek (lub jego resztki, bo ja nie wyobrażam sobie, że można kogoś tak traktować jak Ciebie!), dopnie swego (przeleci Cię) a i tak dalej będzie kontynuował swoje zabawy. Chociażby dlatego, że kochanka jest doświadczona i raczej lepsza od świeżo upieczonej niedziewicy.
Przepraszam za kolokwializmy, ale nie wiem jak możesz w ogóle jeszcze się z nim zadawać nawet na płaszczyźnie kolega-koleżanka. Gdyby tak szanował to, że nie chcesz mu się oddać, to nie stałby się niewiadomo kiedy, nagle KOLEGĄ i nie miałby kochanki. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ale czy autorka mu powiedziała jakie ma stanowisko w tej sprawie? Że seks to po ślubie? Może on się poczuł oszukany, gdybyś odpowiednio wcześnie mu powiedziała co sądzisz na ten temat, mógłby zdecydować czy chce z Tobą być na takich warunkach, czy nie. Edytowane przez Weronikapr Czas edycji: 2011-07-09 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem żaden. Na co Ci chłopiec, który sypia z dziewczyną, która jest w związku? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Agniecha666 - jaki Twój ex podał powód rozstania? Strasznie koleżanki wizażanki najeżdżają na tego faceta, aż się zdziwiłam. Jesteście dorośli, nie chcesz trzymać cnoty do ślubu (dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem!!!), masz 24 lata i dwa lata wymigiwałaś się od seksu? On to szanował, ale błagam Was, który facet w wieku 26-28 będzie wiecznie czekał na seks ze swoją kobietą, kiedy ta nie podaje żadnego sensownego powodu (czyli np. trzymacie cnoty do ślubu).
Jeśli czułaś się gotowa na seks, a jedynym problemem był strach przed tym jak to będzie, bo on jest bardziej doświadczony itp to zrobiłaś głupotę. Jeśli facet Cię kochał, nie przeszkadzałoby mu Twoje ciało (raczej wręcz przeciwnie ![]() Dopóki nie napiszesz z jakiego powodu się rozstaliście (albo jaki on podał powód rozstania) nie mogę się wypowiedzieć w kwestii tego czy powinnaś starać się go odzyskać czy nie. Co do kochanki, najeżdżacie na faceta, a we wszystkich innych wątkach mówi się, że to jest sprawa osoby, która zdradza, on jest wolny, to z tą laską jest coś nie tak. I trochę się nie dziwię facetowi, że korzysta, 2 lata czekał na swoją ukochaną, pewnie był nieźle sfrustrowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chcesz go zatrzymac seksem, nie majac kompletnie doswiadczenia? Nie masz szans. Wg mnie nie powinnas nawet probowac, bo sie nie uda, pozostanie niesmak jedynie wobec własnej naiwnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile można czekać? Całą wieczność? 2 lata to i tak wyczyn, szczerze podziwiam, bo ja bym tyle nie wytrzymała, miesiąc to maksimum moich możliwości. Dla mnie niedopasowanie się w łóżku, czy brak jakichkolwiek sytuacji łóżkowych, same w sobie są powodem do rozstania. I nie wydaje mi się, żeby fakt, iż teraz uprawia seks z inną kobietą, kiedy jest WOLNY, stawiał go w złym świetle. Niby dlaczego jest łajdakiem? Bo nie zachowuje czystości do ślubu? Niech mi to ktoś wyjaśni, z tych które tak na niego najeżdżają. ![]() A autorce wątku radzę dać sobie z nim spokój, zacząć się szanować, przestać kłaść mu się pod nogi, żeby sobie wytarł buty i znaleźć sobie faceta, który też chce czekać z seksem do ślubu.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2011-07-09 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby facet pragnal mnie, a ja nie bylabym gotowa na ten krok, to sama o wiele wczesniej zakonczylabym ten zwiazek, zeby go nie zwodzic i nie robic mu przykrosci. Jakbys sie czula, gdybys pragnela faceta, a on ciagle by Ci odmawial? W takich momentach czlowiek obwinia sie, ze nie jest zbyt dobry dla drugiej polowy i zaczynaja pojawiac sie kompleksy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stereotypy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie znamy powodu rozstania (autorka nie opisała DLACZEGO on od niej odszedł), więc nie nadinterpretujmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że to przez brak seksu odszedł, nie powiedział mi tego wprost, natomiast powiedział, że tak będzie lepiej i że nie chciałby stracić ze mną kontaktu. On swoją 'kochankę' traktuje jako sposób na rozerwanie się, on zawsze miał duże potrzeby na tej płaszczyźnie. Ja zepsułam po części ten związek, z drugiej strony mu się nie dziwię, że do tego doszło. Bardzo chciałabym to naprawić, zauważyłam, że on nie wierzy że na tych wakacjach mogłoby do czegokolwiek dojść między nami. Nie wiem za bardzo, jak mam go przekonać do tego... Na pewno rozmowa musi być, ale wiem też że gdybym zrobiła ten pierwszy krok w jego stronę, to by mi to pomogło. Co do sexu po ślubie- to nie mam takiego podejścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochasz go? Czy on Ciebie kochał (czy byłaś tego pewna) i nadal coś do Ciebie czuje? Czy wszystko poza brakiem seksu było ok i to jedyna kość niezgody? Ile czasu minęło od Waszego rozstania? Czy jeśli byście się zeszli będziesz potrafiła mu zaufać i przede wszystkim - czy jesteś gotowa żeby iść do łóżka, ale nie po to żeby on wrócił tylko czy naprawdę wewnętrznie tego chcesz i czujesz się gotowa? Skoro kompleksy zniknęły (sauna, basen) to dlaczego nadal się go wstydziłaś, czy może były jakieś inne powody że nie chciałaś się z nim kochać? I czy nie było samego seksu, a były inne intymnie zbliżenia (petting, seks oralny czy coś?). Jeśli sama przed sobą odpowiesz na te pytania i nadal chciałabyś żebyście do siebie wrócili to ja bym na Twoim miejscu zawalczyła. Ale nie seksem. Pospotykałabym się z nim, zrobiła grunt i wyłożyła poważną rozmowę: jako kto masz jechać z nim na te wakacje, czy wracacie do siebie i tworzycie dalej związek jeśli (z krótkim czasem) zdecydowałabyś się na seks itp, w żadnym wypadku nie pakowałabym mu się do łóżka i liczyła że jakoś do siebie wrócimy, to tak nie działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie nie- a już na pewno nie przez pójście z nim do łózka, by cos mu udowodnic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chcę 'to' zrobić z nim, mówiąc szczerze, to sobie nie wyobrażam uprawiać seks z kimś innym. Muszę go na nowo przekonać do siebie ... i tu jest problem, bo niby jak? już pół roku się nie widzieliśmy, wiec te wakacje byłby idealne. Jak mu wcześniej powiedziałam przez tel, że relacje "fuck friend" nie wchodzą w grę u mnie. Za to się oburzył, bo nigdy nic takiego mi nie proponował. Ja sama wyskoczyłam z tym tekstem- bo nie wiedziałam po co mnie zaprasza. A za basen i saunę wzięłam się po rozstaniu. Tak sobie ułożyłam grafik dnia, żeby zająć myśli czymś. W naszym przypadku był tylko petting więc to raczej niewiele. Nie dziwie się, że odszedł. Teraz mam na to inne spojrzenie, doceniam to że on chce sexu... większą tragedią byłoby jakby go unikał, czy był 'słaby w te klocki'. Wydaje mi się, że ten wyjazd by wiele nam pomógł. Nie wiem, co mam zrobić, co powiedzieć mu, żeby go zmotywować i przywrócić wiarę w nas. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Więc co to za dziewczyna, która zdradza perfidnie swojego faceta i kocha jego portfel? ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.