|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
co jest lepsze ćwiczyć? filmy czy same sobie ustalć ćwiczenia
witajcie. co ćwiczycie? czy ćwiczycie z instruktorami oglądając filmy czy sami ustalacie sobie ćwiczenia? Która metoda jest lepsza?
bo ja ćwiczę z filmami a czy można łączyć ćwiczenia np ćwiczymy z instruktorem a wieczorem np 6 weidera lub ćw na nogi lub mięśnie brzucha? Bo mam dylemat i nie wiem co ćwiczyć żeby efekty były. Choć nie mówię że efektów nie widać, tylko nie chce by monotonia nie wpłynęła do moich ćwiczeń wiec co jest lepsze? Bo odkryłam stronę www.wdzięk.info i tam są dobre ćw i dobry harmonogram ale właśnie się zastanawiam czy to nie zniweczy mych rezultatów bo ja ćwiczę przez 6 dni w tyg aeroby+ abs 10minut to tak około 1 godziny ćwiczę. A w tych ćwiczeniach to juz krócej się ćwiczy ale mogą być efekty lepsze. Wiec mam dylemat i to spory. Dlatego was się pytam co ey o tym sądzicie? Zapraszam was do komentowania swoich racji. ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co jest lepsze ćwiczyć? filmy czy same sobie ustalć ćwiczenia
...
![]() Edytowane przez 00karolina00 Czas edycji: 2011-07-14 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje, ze jak cwiczysz z filmami to lepiej koncentrujesz sie na wykonaniu cwiczen, nie oszukujesz samej siebie i robisz je w tym samym tempie.
I co najwazniejsze zrobisz tyle samo powtorzen co na nagraniu ![]() Poza tym niektorzy cwiczacy na nagraniu potrafia ciebie naprawde zmotywowac do cwiczen i to jest fajne ![]() A jezeli chodzi o normalnego instruktora - to wiele osob idzie na silownie i placi wtedy za 1 lekcje - podczas ktorej trener, mowi ci jak masz cwiczyc, ile czasu, jakich bledow nie popelniac, na ktorym sprzecie cwiczyc i w jakiej kolejnosci ![]() A na nastepnych treningach juz cwiczysz sama ![]() Nie potrzebujesz juz wtedy korzystac z instruktora ![]() Czyli to jest taka oplata jednorazowa. Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim witam serdecznie wszytskie wizazanki! Jestem tu nowa i to mój pierwszy post
![]() Ja ćwiczę z płytkami. Kiedyś próbowałam sobie sama układać programy ćwiczeń ale nigdy nie mogłam zapamiętać liczby powtórzeń ani kolejności, ani wszystkich wykonywanych ćwiczeń. Myślę, że u mnie wynikac to może z tego, że nawet jak ćwiczę to ciągle o czymś myślę ![]() A ćwiczenia z płytami są fajne bo nie traci się czasu na dojazdy i wejścia, można ćwiczyć własnym tempem, zatrzymywać w dowolnym monencie (np. żeby udać się na siusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Filmów nie lubię. Wolę włączyć dobra muzyke i ćwiczyć zgodnie z plane który sobie ustaliłam. Rano bieganie brzuch. Wieczorami trening siłowy 3 razy w tygodniu.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja jak nawet cwicze pilates to inaczej mi sie cwiczy jak wlanaczam cwiczonka na youtubie a inaczej jak sama mam to z pamieci cwiczyc.
Przy okazji, mam wrazenie jakby czas mi przy tym szybciej plynal ![]() No i wiadomo wykonuje sie je dokladniej, nie obija sie tak czlowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
no właśnie dlatego jestem za ćwiczeniami z płytów. Są lepsze, bardziej się starasz i nie musisz sie przejmować co dalej!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.