|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Screenshot, problem z klawiaturą :/
Szukałam takiego wątku, ale nie znalazłam nic, co mogłoby mi pomóc.
Chodzi o to, że nie potrafię zrobic screena (zrzut ekranu). Chcę zrobic screena a przycisk prt sc mi w ogóle nie działa. Ani sam ani jako alt + prt sc. Jest jakaś inna możliwosc, żeby zrobic screena, bez ściągania jakiś programów? Nie mam pojęcia, co jest nie tak z tą klawiaturą, tak sobie myślę, że może ten przycisk prt sc jest zmieniony i jest pod innym przyciskiem? Tak jak np znak @ na klawiaturze mam razem z przecinkiem, ale tam go nie ma i jest pod numerem 2, może zakręciłam ale mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumie? To jeszcze jeden przykład znak # mam zaraz obok enter a tam go nie ma tylko jest pod 3. Więc gdzie może być przycisk do zrzutu ekranu? ![]() Oo i jeszcze nie mam też "ć" w ogóle, kiedy wciskam c i alt wyskakuje mi jakiś control center ![]() Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki.
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Screenshot, problem z klawiaturą :/
Wywal Ati Catalyst Control Center
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba, że masz nie polską klawiaturę w komputerze - i nie chodzi mi o to, że możesz pisać polskie znaki - tylko np. komp z zagranicy maszbardziej tu chodzi o Ati Catalyst Control Center Edytowane przez emanko Czas edycji: 2011-07-23 o 19:52 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mam nie polska i miałam ustawiony pl język, i dlatego tez się zastanawiałam gdzie mógł uciec prt sc
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Klawisz jak najbardziej działa. Jeśli masz program do zdjęć typu Irfan View (a jeśli nie masz, polecam, jest darmowy i łatwy w obsłudze).
Ja robię to tak: Naciskam klawisz "PrintScreen", otwieram Irfana, i w menu Edycja wybieram Wstaw (lub po prostu Ctrl+V). Teraz doczytałam - bardzo możliwe, że w Twojej klawiaturze są źle oznaczone niektóre z klawiszy, toteż moje poprzednie wypociny nie bardzo maja sens A więc chyba pozostaje po biblijnemu - szukać, aż znajdziesz ![]() Może przydadzą Ci się rady z tego linku: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic945796.html Edytowane przez Blackie Czas edycji: 2011-07-25 o 00:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

chyba, że masz nie polską klawiaturę w komputerze - i nie chodzi mi o to, że możesz pisać polskie znaki - tylko np. komp z zagranicy masz
A więc chyba pozostaje po biblijnemu - szukać, aż znajdziesz