|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak skutecznie spalić tłuszcz z brzucha ?
Mam na imię Natalia i mam 17 lat. Praktycznie od zawsze borykałam się z problemem za dużego brzucha, figura sama w sobie ładna ale ten brzuch. Jakoś zawsze przez niego peszy mnie pokazywanie się w bikini . wzięłam się za siebie 2 miesiące temu i nic ! nie jem tłustych rzeczy , od czasu do czasu zdarzy mi się zjeść słodycz ale jest to może raz w tygodniu i w bardzo małych ilościach, nie rozumiem co może być powodem, że brzuch nie zmalał.
Piszę właściwie z pytaniem, co wam pomogło stracić tłuszcz z brzucha ? I jakie ćwiczenia mogę wykonywać by szybko pozbyć się oponki ![]() Błagam pomóżcie ! Wakacje już niedługo a ja nadal jestem przepełniona kompleksami ![]() ![]() PS:załączam zdjęcie mojego brzucha przepraszam za słabą jakość Edytowane przez cherry17 Czas edycji: 2014-06-01 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak skutecznie spalić tłuszcz z brzucha ?
niestety nie da się zrzucić tłuszczyku tylko z jednej wybranej partii ciała. Tłuszczyk tracimy z całości. Polecam aeroby np. jazda na rowerze, bieganie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie masz strasznie wielkiego brzucha. To że ćwiczysz od 2 miesięcy i brzuch ci nie zmalał to dlatego że spalanie tłuszczu nie odbywa się miejscowo. Jakbyś trochę poszukała na podobnych tematach to byś wiedziała o tym że nie spalisz tłuszczu z miejsca z którego chcesz ale z tego z którego twój organizm chce i zazwyczaj to jest tak że największa zmora trzyma się najdłużej.
Żeby spalać tłuszcz to musisz wykonywać trening siłowy i aerobowy i jakoś przestrzegać zasady żywienia. To co jesz ma największe znaczenie. Czasami to co jemy wpływa na to że brzuch odstaje i np wystarczy wywalić pewne produkty z jadłospisu żeby go nie puszyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja wbrew krążącym opiniom polecam hula-hop
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
właśnie chodzi o to że nie robię ćwiczeń na konkretną partię a cardio, wywaliłam większość produktów z jadłospisu i nie wiem co mam dalej zrobić bo efektów nie ma a ja pocę się dzień w dzień w tymi treningami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Interwałki i dobra dieta
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
spokojnie kochana...
![]() pobiegaj, wskocz na rower, nie stresuj się i będzie dobrze ![]() albo może jesz późno i ci się odkłada albo jesz za mało- to też może być problemem... pamiętaj: rozsądek to podstawa! ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi pomógł aerobik wodny
![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
heyy, super pomysł z tym hula hopem, muszę kupić i spróbować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
summerlover
|
Cytat:
![]() Najgorsze, że od kiedy więcej się ruszam to bardziej chce mi się jeść. I nie starczy sałatka, musi być mięcho. Postaram się przynajmniej zrezygnować ze słodyczy i zobaczymy... Bo hula-hop nie umiem :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Niestety podczas spalania tkanki tłuszczowej to nie my wybieramy z jakiego miejsca ma nam spaść go najwięcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Cherry masz ładne piersi i ładnie podkreślony brzuch. Samo chodzenie na siłownię nie jest rozwiązaniem i potem po siłce cardio (do spalania). Polecam na brzuch wykonywać różne ćwiczenia w cyklu 50 minutowym z rozgrzewką 5 minut i ćwiczeniami rozciągającymi na koniec teżâ☠5 min. U mnie na brzuch dobrze działają nożyce, ćwiczenia z podnoszeniem gumowej piłki, brzuszki skośne i proste - takie na leżąco jak podrywasz łopatki itp. Najlepiej ćwiczyć z trenerem albo iść na kilka zajęć fitness albo popatrzeć na trenerki fitness na youtoube co proponują.
Wiem po sobie, że jak sama ćwiczyłam tradcyjne ćwiczenia to efekty miałam słabe. Dopiero jak zaczęłam regularnie chodzić na fitness z instruktorką to odkryłam mnóstwo fajnych ćwiczeń na brzuch i nie tylko, które już w ciągu miesiąca zrobiły takie efekty jak sama osiągałam w rok. Poza tym zauważyłam, że zaczęłam mniej jeść.
![]() |
#15 |
summerlover
|
besciara a stosujesz jakąś specjalną dietę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Niestety na trenera trzeba miec kupe forsy ;/ Mnie nie stać, żeby mieć swojego indywidualnego trenera, który będzie się mną zajmował 3 razy w tygodniu ;/ Tylko moja silna wola i ćwiczenia z neta ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Trening interwałowy. Zdecydowanie. Aeroby które są tak często polecane palą nie tylko tłuszcz ale i mięśnie. Spójrz zresztą na maratończyków i sprinterów. Ile osób chce tak naprawdę wyglądać jak maratończycy?
Oczywiście polecam moje ćwiczenia ![]() Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-09-20 o 00:06 Powód: Nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.