Wydęty brzuszek... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 14:43   #1
majaaaaa1
Przyczajenie

Wydęty brzuszek...

Dziewczyny,

mam nadzieję, że któraś z Was borykała się z podobnym problemem, choć z drugiej strony nikomu tego nie życzę

Jestem wysoka, szczupła, niektórzy twierdzą, że zgrabna Jednak moim koszmarek jest brzuch, który wydyma się po każdym posiłku, przez co non stop chodzę z wciągniętym brzuchem, bo w przeciwnym razie wyglądam na ciężarną. Nie jadam non-stop w fast foodach, ogólnie nie jem zbyt dużo, ale czasem lubię sobie dogodzić. No i nie odżywiam się regularnie. Prawie wyeliminowałam sól z diety (wcześniej soliłam nawet kanapkę z pasztetem), ale to nic nie dało

Co Wy na to?
majaaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 14:35   #2
Ankhi
Rozeznanie

Dot.: Wydęty brzuszek...

Cytat:
Napisane przez majaaaaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

mam nadzieję, że któraś z Was borykała się z podobnym problemem, choć z drugiej strony nikomu tego nie życzę

Jestem wysoka, szczupła, niektórzy twierdzą, że zgrabna Jednak moim koszmarek jest brzuch, który wydyma się po każdym posiłku, przez co non stop chodzę z wciągniętym brzuchem, bo w przeciwnym razie wyglądam na ciężarną. Nie jadam non-stop w fast foodach, ogólnie nie jem zbyt dużo, ale czasem lubię sobie dogodzić. No i nie odżywiam się regularnie. Prawie wyeliminowałam sól z diety (wcześniej soliłam nawet kanapkę z pasztetem), ale to nic nie dało

Co Wy na to?
A ja na to, że mamy podobny koszmar. Pozdrawiam siostrę w "niedoli". . Podziwiam, że potrafisz chodzić z wciągniętym brzuchem.
Stary 2011-06-22, 18:34   #3
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Łączę się w bólu... Mi trochę pomogło całkowite odstawienie słodyczy.

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 10:31   #4
madziuunia
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam tak, ze jak rano wstaje to mam taki ladny brzuszek a pozniej od razu juz po sniadaniu go wydyma, i wiadomo w ciagu dnia to po kazdym posilku jest coraz to wiekszy i musze go tez wciagac dodam ze wlasnie skonczylam robic caly program A6W i brzuch jest fajniejszy, ale po jedzeniu nadal go "wywala" Milego dnia !

23.08.2014-Nasz Ślub!!
madziuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 10:54   #5
agniusia17
Rozeznanie

Ja mam taki całkiem płaski jedynie po wypróżnieniu, Może to zależy od tego jak nam się flaki układają w brzuchu?
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 18:36   #6
Ankhi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam tak, ze jak rano wstaje to mam taki ladny brzuszek a pozniej od razu juz po sniadaniu go wydyma, i wiadomo w ciagu dnia to po kazdym posilku jest coraz to wiekszy i musze go tez wciagac dodam ze wlasnie skonczylam robic caly program A6W i brzuch jest fajniejszy, ale po jedzeniu nadal go "wywala" Milego dnia !
Czyli masz dokładnie tak jak ja! Też próbuję wciągać brzuch, ale na dole i tak wystaje. Koszmar jakiś.
Stary 2011-06-25, 20:00   #7
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

ja wprawdzie nie mam tego problemu, ale widzę, że jak żuję za dużo gumy, to mnie "wywala". czytałam o tym gdzieś w necie - ponoć podczas żucia łyka się powietrze i wtedy właśnie brzuszek się wydyma.

Wierzę w marzeń zieleń ponad nieba błękit!

zglowawchmurach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 12:55   #8
Toudiunio
Raczkowanie

Tez mam podobny problem Tylko u mnie jest to raczej problem zaparć nie wiem juz co mam robic. Kilka miesiecy temu skonczylam z obsesyjnym odchudzaniem sie przez ktore nabawilam sie troche problemow ze zdrowiem mysle ze praca jelit zostala spowolniona kieddy bylam na "diecie" i teraz kiedy zaczelam sie normalnie odzywiac to poprostu moje jelita sobie nie radza. Nie jadam w fast-fodach, biegam 2 raz w tygodniu (ostatnio zaniechalam z powodu założonych szwów zaczynam od środy ) Mam jednak ogromnym brzuch ktory staje sie naprawde plaski tylko po wyproznieniu. Problem w tym ze ostatnio prawie wo gole się nie wypróżniam jestem załamana. Mozę ktoras z was ma jakis pomysl?
Toudiunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 14:02   #9
szychusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toudiunio Pokaż wiadomość
Tez mam podobny problem Tylko u mnie jest to raczej problem zaparć nie wiem juz co mam robic. Kilka miesiecy temu skonczylam z obsesyjnym odchudzaniem sie przez ktore nabawilam sie troche problemow ze zdrowiem mysle ze praca jelit zostala spowolniona kieddy bylam na "diecie" i teraz kiedy zaczelam sie normalnie odzywiac to poprostu moje jelita sobie nie radza. Nie jadam w fast-fodach, biegam 2 raz w tygodniu (ostatnio zaniechalam z powodu założonych szwów zaczynam od środy ) Mam jednak ogromnym brzuch ktory staje sie naprawde plaski tylko po wyproznieniu. Problem w tym ze ostatnio prawie wo gole się nie wypróżniam jestem załamana. Mozę ktoras z was ma jakis pomysl?
Na zaparcia dobre są otręby. Możesz spróbować też z mocną kawą na pusty żołądek. Tak wiem że to niezbyt zdrowe, ale raz na jakiś czas można sobie ulżyć w ten sposób. Gdy naprawdę Ci to przeszkadza, możesz spróbować z Xenną, ale to już w ostateczności, bo organizm szybko się przyzwyczaja.
Słyszałam też o przegotowanej wodzie z cytryną na pusty żołądek rano, ale nie wiem jak to działa, nie sprawdzałam.
No i oczywiście pij dużo wody

Edytowane przez szychusek
Czas edycji: 2011-06-26 o 14:03
szychusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 14:18   #10
cerveza
Zakorzenienie

Mi na wzdęcia pomogła dieta dr Lutza, czyli w skrócie prawie całkowite wyeliminowanie węglowodanów z menu.
Nie każdemu ta dieta służy, mnie akurat pasuje.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 12:07   #11
candiess
Zakorzenienie

Są to bolesne wzdęcia? Ja niestety takie miewam... Aż skręca z bólu.

candiess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 12:49   #12
Ankhi
Rozeznanie

A czy ćwiczenia mogą coś pomóc? Ja skończyłam a6w, ale robię dalej 3 serie po 24 powtórzeń,(planuję teraz ćwiczyć to przynajmniej 2 razy dziennie) a do tego twister i orbitrek. Mięśnie coraz mocniejsze, ale po jedzeniu nadal balon. Zjadłam dzisiaj rożka koktajlowego, (wiem że to nie jest samo zdrowie) i normalnie tragedia. Jak po garze bigosu. Musiałam wciągać brzuch, aż mnie jelita bolały.
Stary 2011-06-27, 18:06   #13
Toudiunio
Raczkowanie

spróbuje z otrębami i ćwiczeniami moze zadziala ja slyszalam tez o wymoczonych sliwkach wegierskich jedzonych nad czo.
Toudiunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 18:11   #14
Madia
Zakorzenienie

Na sfd była dyskusja i tam dziewczyny przytaczały artykuły, że jednak z tymi otrębami to niezbyt dobry pomysł. Chodziło m.in. o to, że przy niedostatecznym nawodnieniu organizmu można sobie zaparcia zagwarantować.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 18:32   #15
kwiatr
Zadomowienie

Ja również jestem zgrabna i mam figurę ok, ale brzuch... tak rano wstaje i jest super extra, ale tylko coś zjem i zaraz robi się duży....
Mam ok. 164cm wzrostu i ważę 47kg, więc powinnam mieć ładny brzuszek. No, ale niestety nie mam...
i zaczęłam zabawę z hula-hoopem

Łukasz!

kwiatr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 18:46   #16
candiess
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, że nie wiadomo co z tym zrobić...

Stary 2011-06-27, 18:51   #17
candiess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatr Pokaż wiadomość
no dokładnie...
robiłam kiedyś brzuszki, ale lenistwo zwyciężyło xD
mówię bawię się teraz hula-hoopem i może to coś da?
To napisz jakie będą efekty

Stary 2011-06-27, 18:51   #18
kwiatr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candiess Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że nie wiadomo co z tym zrobić...
no dokładnie...
robiłam kiedyś brzuszki, ale lenistwo zwyciężyło xD
mówię bawię się teraz hula-hoopem i może to coś da?

Łukasz!

Stary 2011-06-27, 18:55   #19
kwiatr
Zadomowienie

heh ciekawe kiedy one będą
w sumie to nie zmierzyłam się nawet

Łukasz!

Stary 2011-06-27, 19:23   #20
szychusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Na sfd była dyskusja i tam dziewczyny przytaczały artykuły, że jednak z tymi otrębami to niezbyt dobry pomysł. Chodziło m.in. o to, że przy niedostatecznym nawodnieniu organizmu można sobie zaparcia zagwarantować.
jeśli pije się odpowiednie ilości wody, to żadnych szkód nie przyniosą tylko same korzyści... wg mnie spore korzyści...
Stary 2011-06-27, 19:41   #21
Ankhi
Rozeznanie

dziewczyny nie mam już pojęcia czy się żywić. Duży brzuch mam dosłownie po wszystkim, staram się odstawić mleko, które niestety mi szkodzi, ze słodyczami nie potrafię się rozstać i z owocami. Zawsze wieczorem między 19, a 22 jadłam jakieś owoce- jabłka albo pomarańcze, żeby nie czuć głodu w nocy. Ale po nich też mam wzdęcia. Co tu zrobić? Próbowałam jeść marchewki, ale są takie "nudne".
Stary 2011-06-27, 19:55   #22
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ankhi Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam już pojęcia czy się żywić. Duży brzuch mam dosłownie po wszystkim, staram się odstawić mleko, które niestety mi szkodzi, ze słodyczami nie potrafię się rozstać i z owocami. Zawsze wieczorem między 19, a 22 jadłam jakieś owoce- jabłka albo pomarańcze, żeby nie czuć głodu w nocy. Ale po nich też mam wzdęcia. Co tu zrobić? Próbowałam jeść marchewki, ale są takie "nudne".
Mi pomogło prawie całkowite odstawienie węglowodanów.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 20:08   #23
candiess
Zakorzenienie

Też spróbuję zrezygnować z węglowodanów...

Stary 2011-06-27, 20:15   #24
Ankhi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Wiesz, "jeszcze się rozwijam", wiec nie wiem, czy byłoby to u mnie wskazane. A jaki masz jadłospis?
Stary 2011-06-28, 19:25   #25
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Mnie również i to dzięki cerveza

Miałam podobne problemy. Przerabiałam odstawienie mleka, kawę rano, namoczone sliwki rano, colon C, jedzenie otrębów (otrąb?) i nic nie pomogło aż w końcu dowiedziałam się, że to może jednak przez węgle. Miałam brzuch jak w 5-6 msc ciąży i nie mogłam go wciągnąc a po tygodniu diety niskowęglowej problemny minęły i nie powróciły do dzis.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 21:02   #26
szychusek
Raczkowanie

w takim razie zaparcia mogą być spowodowane spożywaniem sporej (?) ilości pieczywa??
Stary 2011-06-29, 12:05   #27
nurazuki
Zadomowienie

Napewno odstawić wszystko co gazowane, nie jest nic co wzdyma

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
nurazuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 16:06   #28
Ankhi
Rozeznanie

Zastanawiam się, dlaczego od niedawna bardziej wywala mi brzuch po piciu niż po jedzeniu. I to po zwykłej wodzie. Dopiero jak skorzystam z toalety jest trochę lepiej.
Stary 2011-07-01, 19:49   #29
studi
Zakorzenienie

mi pomogło bieganie, ale pod warunkiem,że systematycznie jest uprawiane, problem zaczał się kilka miesięcy temu i brzuszek prezentował się bardzo okazale regularne biegnie pozwoliło mni go zrzucić jest o niebo lepiej...
Stary 2011-07-01, 20:25   #30
Ania09121983
Zadomowienie

jestem w temacie niestety;/ podziele sie swoimi spostrzezeniami. walcze z moim balonem juz kilka lat. bigos fasolka napoje gazowane- dla mnie bomba niesamowita. napewno picie duzej ilosci wody pomaga mi zwalczyc te przykra przypadłosc. rano pije na czczo szklanke ciepłej wody z połowki cytryny. nalezy pamietac ze po jedzeniu trzeba odczekac minimum 30 minut zanim cos wypijemy, jesli popijacie w trakcie jedzenia to moze stad sie bierze wasz problem. pije duzo zielonej herbaty i czerwonej oczywiscie bez cukru. jak cos mi wpadnie do głowy bede puisac

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

bedzie mi lzej pisac od myslnikow, przeleciałam pod tym kontem cły internet byłam u kilku lekarzy i niestety ale jestem zdrowa jak rydz a moja przypadłosc to niestety kobieca natura;(
- hula hop i twister działa!!!!!
- co jakis czas robie sobie oczyszczanie jelita grubego kefirem i sokiem jabłkowym (michał tombak)
- unikanie gazowanych napojow
- czasami jak mam ostre bole robie serie brzuszkow czasem tez kłade sie na brzuch i sie bujam (taka smieszna pozycja heheh) pomaga!!!!
moj chłopak zawsze mowi wtedy ; a wez sobie pierdij i bedziesz miała spokoj- tylko on nie rozumie ze tu pierdnac nawet nie mozna heheheh

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez szychusek Pokaż wiadomość
w takim razie zaparcia mogą być spowodowane spożywaniem sporej (?) ilości pieczywa??

tak! tak!
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości