|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem z sylwetką
Dziwny temat, fakt.
![]() Z przodu nie mam na co narzekać, wszystko wygląda ok ( może nie licząc moich piersiaków, które są obwisłe ![]() ![]() Są jakieś ćwiczenia na plecy i ramiona i pupencję, ale nie chcę się umięśnić, tylko poprawić stan sylwetki. Pozdro! ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z sylwetką
Cytat:
a co Twoim zdaniem jest nie tak z dziewczynami na zdjęciu?? ![]() te wałeczki na plecach i pod pachami to zapewne Twój biust ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam podobną budowę sylwetki jak do tej kobitki, co widać całe jej plecki.
![]() I to nie jest mój rozlany biust. Jest on za mały. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jezeli siatkarki, czyli laski które maja cwiczeniami wyrobiona dobra, umiesniona sylwetke sa dla Ciebie "zlym" wzorem to swiat upadł na głowe
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mi chodzi o TYP sylwetki, ludzie..
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ale ze co, umiesnione plecy bez zadnego tluszczu to dla Ciebie problem?
moze z laski swojej daz swoje zdjecie, bedzie wiadomo co i jak ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mhm, bardziej mam przybliżone plecy do tej pani http://static.papilot.pl/static/0806...6e1c4b498b.jpg
Tyle że biodra szersze od pupy. Zdjęcie być moze dodam jutro. ![]() Tymczasem czekam na jakieś porady - ćwiczonka na plecki, ramiona i pupę. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() małe też może zmigrować na plecy i pod pachy
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
chyba chodzi o typ: oltuszczony chudzielec bez grama miesni. ale to tylko moje podejrzenie az nie zobacze foto
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I tak właściwie wszystkie wypowiedzi mają się nijak do mojego problemu. ;|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A stanik masz dobrany NA PEWNO prawidłowo?
![]() Co do ćwiczeń to joga jest bardzo dobra na plecy. Chyba też pilates bo opiera się na podobnych ćwiczeniach co joga, ale nie wiem, bo nie ćwiczyłam tego, a jogę tak. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Bynajmniej = wcale, zupełnie, ani trochę. Coś mi się wydaje, że chodzi o to, że SĄ w kształcie stożka, tak?
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o "ćwiczonka na plecki, ramiona i pupę", użyj wyszukiwarki, są już takie tematy. Olałaś wypowiedź gasoliny84 a bardzo możliwe, że ma rację. Źle dobrany stanik (90% kobiet ma taki i o tym nie wie) skutkuje często "za małym" biustem i fałdkami na plecach ![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2011-05-23 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
też miałam takie fałdki na plecach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wałki na plecach to raczej efekt noszenia źle dobranego stanika. Nie jest to miesjce gdzie u kobiet odkładał by się tłuszcz jakoś specjalnie, no chyba, że ktoś ma już sporą nadwagę to tkanka tłuszczowa odkłada się już wszędzie...
Chcesz poprawić wygląd pewnych części ciała ale nie chcesz mięśni-a jedno z drugim się kłóci, bo zapewne o tym nie wiesz, ale za jędrność skóry odpowiada właśnie obecność mięśni. Nie da się poprawić wyglądu obwisłych części ciała ez poprawy gęstości mięśni w tamtych okolicach. Więc tak: na spalanie tłuszczu-ćwiczenia aerobowe na kontroli tętna (220-wiek, z tego 60-70% i w tych granicach się trzymamy, aby nie palić mięśni) ewentualnie interwały ale one wymagają już całkiem niezłej kondycjii. Na wyrzeźbienie konkretnych części ciała trening siłowy dopasowany do potrzeb. Na plecy polecam wszelkie podciągania w różnych chwytach, ściągania, wiosłowania, wznosy tułowia na ławce rzymskiej, może martwy ciąg jak dasz radę. Więc na siłownię marsz! No i dieta-przydałoby się zadbać o białko w diecie, bo przeciętny człowiek nie dostarcza go nawet w minimalnych granicach (ok 1g na kg masy ciała dla niećwiczącego siłowo czy masowo człowieka)
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Też jestem zdania, że wałeczki na plecach to kwestia źle dobranego biustonosza. A jeśli chodzi o ćwiczenia, to powinnaś chociaż kilka razy skorzystać z rad trenera na siłowni. To osoba, która dobrze doradzi Ci co masz z tym robić, jak rzeźbić konkretne partie ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
ja mam dobry stanik a jestem obtluszczona od stanika w dol - oponka sie klania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
a może chodzi tu o męski typ budowy??? ja np taki mam, to znaczy, że ramiona są szersze od tyłka(bioder), taki typowy trójkąt.. co beznadziejnie wygląda np w sukienkach...też mi się to nie podoba...ale co zrobić nikt figury sobie nie wybiera
![]() ![]() hmm albo po prostu nie masz talii...no ale tego to się raczej nie zmieni wydaje mi się...co do fałdek hmm skoro stanik masz jak mówisz dobrze dobrany to ćwicz albo noś ciuchy w swoim rozmiarze albo ciut większe żeby się bardzo nie opinały i nie były obcisłe.. nie wiem ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- jeśli masz mały tyłek i chcesz go poprawić ćw to: http://www.youtube.com/watch?v=pV4terIoYOQ hmm ale może zamiast wstawiania zdj, z których nie da się dokładnie dowiedzieć o co Ci chodzi może po prostu wstaw swoje co? ![]() Edytowane przez agaaB22 Czas edycji: 2011-05-31 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jasne, że można uciekać się do takich chwytów jak odpowiednia bielizna, no ale nic nie działa tak skutecznie jak wysiłek fizyczny ukierunkowany na partie mięśni, które chcemy ukształtować. Myślę teraz o zakupie czegoś takiego jak trójkołowy trikke na pierwszy ogień T78. Frajda jak dla dzieciaka ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
fajny pomysł nawet ostatnio czytała o tym http://poradnik-zdrowia.pl/artykul/z...ych,23620.html
tylko, że jak nie masz za bardzo gdzie tym jeździc to jest problem. ja wole po prostu ćwiczyć w domu 2 - 3 razy w tygodniu na stepperku czy cos... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
JEśli chodzi o męski typ budowy to skądś to znam. Mam szerokie ramiona i wąski tyłek, tyle że wszystko odkłada mi się na brzuchu. Przy takiej figurze jest bardzo dużo pracy, trzeba ćwiczyć różne partie ciała. Najlepiej trening na siłowni i coś lżejszego jakiś fitness- step lub ABT. Niedoskonałości można też zamaskować ubiorem. Ja noszę luźne u góry tuniki (tak aby zakrywały ramiona i ich nie opinały). Najlepsze są takie do połowy pupy) i do tego rurki. Wtedy nie widać gdzie się zaczynają nogi więc wyglądają na dłuższe. Do tego góra nie przyciąga tak wzroku bo nie jest opięta ciuchami. Natury niestety zmienić nie można, dlatego trzeba pracować nad figurą i odpowiednio maskować niedoskonałości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie mam wrażenie, że dziewczyny, które mają inne typy budowy zawsze wyglądają o wiele szczuplej, mimo, że wzrost i wagę możemy mieć identyczne. To przez to, że mam dość szeroki tułów i brak wcięcia w talii. Natomiast dziewczyny o takich samych gabarytach zazwyczaj mają talię jak u osy, nie wspominając o węższych ramionach i wyglądają filigranowo. Nie to co ja ![]() Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-08-22 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.