|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wzorki na paznokciach do pracy?
witam, czy uwazacie ze wypada miec pomalowane paznokcie z wzorkami idac do pracy? Czy to nie jest zbyt ekstrawaganckie? Nie mowie tu o pracy gdzie obowiazuje dress code, ale o innych zawodach.
Np takie wzorki jak tutaj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wzorki na paznokciach do pracy?
Ja bym się nie zdecydowała na takie paznokcie do pracy. Może to przez zbyt kontrastujące kolory, bo np. francuski z lekkim zdobieniem (np. mały kwiatowy wzór) by mi nie przeszkadzały. Nie wiem z resztą o jakim typie pracy mówisz, czy w biurze czy gdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie wszystkie wzorki są brzydkie i tandetne i nie zrobiłabym ich sobie nawet na imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Delikatne wzorki mogą być, ale naprawdę delikatne. Z tych zdjęć co zamieściłaś tylko ostatnie mi się podobają, ale mimo wszystko raczej imprezowo-weekendowo tak bym malowała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli nie ma dress code, sztywnej atmosfery albo kontaktu z klientem, to mogą być nawet bardziej ekstrawaganckie. Nie wiem, po co w każdej pracy samemu sobie narzucać sztywne reguły malowania paznokci.
![]() Przedstawione tutaj wzorki to rzecz gustu i mnie akurat się nie podobają, więc nie pomalowałabym sobie tak paznokci Magdalene1979, jaką pracę masz na myśli? Niektórzy chyba myśląc praca widzą tylko coś takiego https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok...id=22606&zid=0 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie ma dress code, to chyba można malować jak się chce ![]() Przepraszam za OT- piękny zestaw ![]() Mogłabym tak cały tydzień chodzić, uwielbiam wąskie spódnice z wysokim stanem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tak na wstępie to witam wszystkie maniaczki paznokci jako że to mój pierwszy post
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wzorki do pracy - jestem na tak, pod warunkiem, że będę delikatne i niekrzykliwe.
Pierwsze zdjęcie - piękne, bardzo mi się podobają, kolorystyka pastelowa, nie rzuca się w oczy, nie gryzie - super. Natomiast 3 i ostatnie zdjęcie - zdecydowanie na nie - już są zbyt wyraźne. - Druga kwestia to zalezy gdzie się pracuje - jeśli jest się wizażystką, fryzjerką, ekspedientką w sklepie z ciuchami 'sieciówki' typu h&m czy inne bardziej młodzieżowe - uważam że można poszaleć z paznokciami. Jeśli natomiast jest się sekretarką/dyrektorką czy inny zawód mający kontakt z dojrzałymi osobami, załatwiającą ważne umowy czy spotkania - to raczej delikatny look ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Myślę, że takie wzorki jak najbardziej nadają się do pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
zależy jaka praca. Czemu nie takie paznokcie są super tylko jeśli chodzi o pracę to po prostu bym nie szalała
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
jezeli takie delikatne wzorki sa uwazane za zbyt krzykliwe do pracy, to chyba wiekszoscc wizazanek z pazurkowej galerii jest bezrobotna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Silveris
|
Wszystko zależy od rodzaju pracy i wymagań przełożonych. Jednym nic nie przeszkadza (tatuaże, kolorowe włosy, piercing, długi i kolorowe paznokcie) a u innych nawet na fryzurę są odpowiednie regulaminy.
Najlepiej zapytać się o dress code przełożonego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
zależy w jakiej pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.