|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nierówne piersi
Witam. Mam 19 lat i moje piersi są nierówne- jedna jest większa od drugiej, różnica jest widoczna najbardziej wtedy gdy zdejmę stanik. Nie mam jak na razie na tym punkcie kompleksu ale jednak denerwuje mnie to, bo jest problem z dobraniem biustonosza. Zaczęłam dojrzewać później od innych- pierwszy stanik miałam w 3 klasie gimnazjum, więc w wieku 15 lat, a piersi miałam malutkie aż do początku 2 klasy LO. Czy jest szansa że piersi jeszcze mi się wyrównają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nierówne piersi
Wybieraj stanik, w którym możesz wyjmować i wkładać gąbkę, żeby wyrównać różnicę (jeśli jest ona duża), i zawsze kieruj się wybierając większą piersią - bo za mały stanik wygląda tragicznie, kiedy się odznacza.
Sama mam lewą D-DD a prawą E, najczęściej noszę stanik usztywniony tylko fiszbiną, bez gąbek, bo jak włożę gąbkę, to już jest nierówno. Różnice jednego, półtora rozmiaru są bardzo częste, naturalne - tak samo jak lewą połowę twarzy masz inną niż prawą, albo jedną stopę dłuższą.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To zupełnie normalne, każda kobieta tak ma
![]() zupełnie się tym nie przejmuj , faceci i tak są ślepi i nic nie zauważą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Często ktoś ma jedną pierś większą od drugiej,ale może autorka ma z tym większy problem od innych kobiet,bo bardziej jej się różni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
po pierwsze, idź do brafitterki, sprawdź, czy masz dobrze dobrany stanik (jeśli nosisz 75c to prawie na bank masz zły
![]() No,poza stanikiem to raczej nie ma dużo opcji do kombinowania, chyba że implant ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, dobrze dobrany stanik może zdziałać cuda. Sama mam lewą pierś większą od prawej i w zasadzie nie jest to widoczne gołym okiem, ale widzę po staniku, że nie są równe. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby zszycie lewej miseczki większego stanika z prawą miseczką mniejszego, ale to byłoby kupę roboty
![]() Tak na marginesie, dopiero jakiś czas temu odkryłam, że noszę źle dobrany stanik. I to z jaką różnicą! Wcześniej nosiłam 80C, teraz 65F. Strasznie ciężko znaleźć mi staniki w tym rozmiarze, a jak już jakiś znajdę, to cena przeraża. No, ale cóż, nie mam wyboru.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziwię się że nikt jeszcze nie wpadł na to, by produkować staniki z wymiennymi miseczkami, żeby można było sobie każdą dobrać osobno.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Są sklepy z bielizną, w których mają nie tylko dobre brafitterki, ale też usługę doszywania materiału/gąbki/etc. do miseczki, w której jest mniejsza pierś- takie jakby szycie na wymiar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
największą różnicę w biuście miałam jako nastolatka, okazało się, że mam powiększoną komorę serca, więc lewy cycek był większy od prawego
![]() teraz są brafitterki, a kiedyś -> staniki "od ruskich" + wata ![]() po karmieniu dzieci mój biust urósł maksymalnie, teraz po 15 latach mam 75 J w porywach K i różnicy między piersiami nie ma ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- poczytaj: http://stanikomania.blox.pl/html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.