|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
umowa lojalnościowa
Witam
szukałam wszędzie takiego zagadnienia, ale nie znalazłam. Otóż niedługo mam zamiar przenieść się do Krakowa i tam zacząć poszukiwania pracy ( na razie). Za jakiś czas chciałabym założyć swoją firmę. I teraz powiedzcie mi- dowiedzialam się, że istnieje coś takiego jak umowa lojalnościowa, czyli zabezpieczenie dla pracodawcy, aby osoba zatrudniona nie podkradała klientów np. Czy ktoś może mi zatem przybliżyć jak to wygląda?? a może sam to zastosował w swojej branży?
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: umowa lojalnościowa
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: umowa lojalnościowa
Ale dopoki nie dostalas czegos takiego do podpisania to czym Ty sie martwisz? Nie wszystkie lojalki maja moc prawna, wiele z nich to zwykle straszaki bazujace na tym, ze przecietny pracownik nie skonsultuje sprawy z radca prawnym. Jak juz znajdziesz prace to przed podpisaniemjakichkolwiek dokumentow skonsultuj sie z prawnikiem wyraznie mu mowiac, ze planujesz w bliskiej przyszlosci zalozyc konkurencyjna firme i pod tym katem wszystko ocenil. Jak bedziesz miec wlasna firme stale bedziesz musiala sie kontaktowac z ksiegowym oraz podpisywac/dawac do podpisywania umowy, wiec i tak to Cie nie ominie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

szukałam wszędzie takiego zagadnienia, ale nie znalazłam. Otóż niedługo mam zamiar przenieść się do Krakowa i tam zacząć poszukiwania pracy ( na razie). Za jakiś czas chciałabym założyć swoją firmę. I teraz powiedzcie mi- dowiedzialam się, że istnieje coś takiego jak umowa lojalnościowa, czyli zabezpieczenie dla pracodawcy, aby osoba zatrudniona nie podkradała klientów np. Czy ktoś może mi zatem przybliżyć jak to wygląda?? a może sam to zastosował w swojej branży?