![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jedno dzieciątko mamy, a nad drugim się zastanawiamy;]
Witam wszystkie kochane kobietki;]
Jestem młodą mamusia mam 21 lat, a moje kochane urwisiątko ma 16 miesiecy i zaczyna gadac jak najęta;] Oliwka nie była planowanym dzieckiem, ale za to pokochalismy ja z mężem od samego początku gdy dowiedzielismy sie, ze jestesmy w ciąży. Czesto mysle o drugim dziecku, bo wiadomo lepiej się dzieci chowaja jak są razem. Cudownie wspominam czas ciąży i nawet porod nie byl taki koszmarny (moze juz nie pamietam ;p;p) Która z Was ma dwuletnią przerwe miedzy dziecmi? Jak to jest? Boje sie ze nie dałabym rady mieć dwójkę malutkich dzieci... Męza siostra urodzila w czerwcu drugie dziecko po 1.3 przerwie, wydaje mi sie ze dziecko jest za małe zeby je odsunąc i zajmowac sie drugim...Rok to za malo. Co myślicie drogie Panie? Czy może jednak chcecie dluzszj przerwy miedzy dziećmi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedno dzieciątko mamy, a nad drugim się zastanawiamy;]
Ja mam dwu i pol miesieczna coreczke i nie chcialabym, zeby byla jedynaczka
![]() Wlasnie tyle dzieli mnie i moja starsza siostre a zawsze mialysmy bardzo dobry kontakt i razem sie bawilysmy. Nie chcialabym miec w domu dwuletniego, buntujacego sie dzieciaczka, ktory wymaga bardzo duzo uwagi i noworodka, ale jak to wyglada w praktyce nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witam
Ja jestem mamusia 8miesiecznej Oliwii z tżtem planujemy drugie dziecko ale dopiero za około 2-3lata uważam ze córcia jest teraz za mała na rodzeństwo nie dałabym rady zajmować sie takimi maluchami na raz dlatego czekam aż mała sie usamodzielni na tyle zebym ja mogla zajasc w drugą ciąze i zeby żadne z dzieci nie czulo sie odsuniete badz pokrzywdzone ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witam, moja Kamilka ma 22 miesiace w listopadzie skonczy 2 latka, planujemy zaczac staranka od przyszłego miesiaca, miedzy dzieciakami bedzie ponad 2,5 roku różnicy.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Witam
u mnie syn ma 3 latka, córcia 9 miesiecy a my można powiedziec staramy sie o trzecie dzieciatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mela i jak staranka? testowałaś już?
![]() U mnie jest 7,5 roku różnicy i czasami nie wyrabiam na zakrętach - podziwiam mamy dające sobie radę z dziećmi z tak małą różnicą wieku - a już rok po roku to dla mnie w ogóle kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Różnica między moimi chłopakami to prawie 2 lata (22 miesiące dokładnie) - planowaliśmy troszkę mniej, ale starania nam nie wychodziły. Na początku było bardzo trudno, przez pierwszy miesiąc nie wyrabialiśmy we dwoje z tżtem, ale to pewnie nie reguła - zalezy od dziecka, nasze małe trafiło sie wyjątkowo upierdliwe (kolka, refluks, noszenie w chuście 24/7). Starszy nigdy nie był zazdrosny i może też dlatego było tak cieżko bo nigdy go nie odsuwaliśmy na dalszy plan. Wszystko ustabilizowało się po około trzech miesiącach.
Teraz chłopcy sa najlepszymi kumplami, kochają się i biją, bawią i szaleją, mały tęskni jak starszak jest w przedszkolu, starszy rano przybiega żeby dać małemu powitalnego buziaka ![]() Nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
witam
jestem mama 7 miesiecznego bobasa, tez bym chciala zeby miedzy moimi dziecmi byla mala roznica wieku, melabn trojeczka, fajowo ![]() jak dla mnie nawet 5 lat to duza roznica wieku, ale rozumiem pary ktore nie decyduja sie na drugie dziecko tak szybko
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
moja corcia ma 13 miesiecy, jeszcze nie dawno wpadlam na szalony pomysl zeby w listopadzie zaczac starania o drugiego maluszka gdzie wczesniej myslalam o 6 letniej roznicy wieku. na dana chwile zrezygnowalam z obu planow i juz sama nie wiem kiedy jest ten wlasciwy moment, bo przeciez trzeba wrocic do pracy... fajnie by bylo odchowac dwoje na jednym wychowawczym, ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie miec w domu noworodka za rok przy moim malym szogunie
![]() ![]() a i jeszcze przyklad mojej przyjaciolki, jej coreczka ma teraz 5,5 miesiaca a ona jest w 7 tygodniu ciazy... jak najbardziej druga dzidzia planowana, ale dla mnie to szalenstwo, poniewaz jeszcze nie zdazyla poznac jak roczne dziecko potrafi byc absorbujace mimo ze teraz Maja do tej pory byla grzeczna, teraz zaczyna pokazywac rozki wiec wspolczuje jej bradzo bo bedzie miala mnostwo roboty. jak tez dzielic uwage na takie maluchy ? dla mnie poki co to nie wyobrazalne, ale wiem ze mamy zawsze daja rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
U mnie jest różnica między dziećmi 15 mies. Córka ma teraz 16 mies. syn 3,5 tyg.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja mam taka sytuacje ze coreczka dwuletnia a w drodze...2 kolejne maluchy
jak pisze Mamz- coz czasem jestesmy postawione przed faktem dokonanym i wyboru nie ma ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A nie boicie sie, ze partnarzy, mężowie ogadają sie za atrakcyjnymi dziewczynami(czytaj zgrabnymi) Faceci lubią zgrabne ciało. Nie boicie sie o to,ze np. czasie seksu myślą o bardziej atrakcyjnej lasce niż wy po kilku porodach? To nie jest atak na wielodzietne mamy tylko mój strach o przyszłość,,, bo wiadomo facet to facet...'' Nie przejmujecie się swoim wyglądem? Wielkim brzuszkiem i po karmieniu mniej jedrnymi piersiami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja narazie jestem po jednej ciazy a ciało mam jak sprzed ciazy jedynie no moze piersi mniej jedrne ale jakos mu to nie przeszkadza ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie i meza jesli decydujemy sie na dziecko to najwazniejsze jest ze je mamy i jest zdrowe a to ze tu czy tam mam troche wiecej to nie jest problem. Nie jestem z mezem od paru miesiecy zeby sie przejmowac takimi glupotami a to ze w łóżku moze pomyslec czy wyobrazac sobie kogos innego...no cóż fantazjowanie nie jest zabronione ![]() ![]() Edytowane przez melabn Czas edycji: 2011-09-13 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja jestem mamą 5 misięcznej Zuzi,planujemy zacząć starania od listopoada/grudnia ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze ze jesteż mamą Aniołka i mam pytanie do ciebie, po jakim czasie zaczeliscie starania od poronienia i czy udało sie wam za pierwszym razem?? Jak przebiegała Twoja ciąża?? Ja tez jestem mamą Aniołka poroniłam w lipcu, od października chcemy zacząć nowe staranka i mam strasznego stresa ze moze sie nam nie udac lub ze cos znów sie może stac ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja poroniłam ciaże pod k0niec 4 miesiąca,starania zaczęłam od razu
![]() ![]() ![]() lekarz stwierdził,że nie mam na co czekać ,trzeba iść za ciosem i dlategoi chce tak szybko zahjść w kolejna ciąże ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze z drugą ciążą było ok ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Hej, jeśli mogę, to powiem,że po moim # lekarz kazał czekać rok ale to było kupe lat temu teraz pozwalają wcześniej. Nam się udało wpaść w trzecim m-cu po # i ciąża przebiegała bezproblemowo a dzidzia urodziła się mega zdrowa.
Wiadomo,że potem może być trochę strach ale mi gin wtedy wytłumaczył,że często się zdarza,że pierwszą ciążę organizm poprostu odrzuca a kolejną już przyjmuje jako coś naturalnego ![]() ![]() Trzymam kciuki za nas bo ja się też już zaczynam starać ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dopiszę się jako mama Aniołka - ciążę straciłam wcześnie, w 6tc. Lekarz kazał przeczekać jeden pełny cykl i starać się w następnym, ale oczywiście w takich sytuacjach organizm płata różne figle i w ciążę zaszłam natychmiast. Miałam sporo stresu, ale wszystko było w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
czyli jednak po # trzeba próbowac od razu
![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
My zaczynamy od października, mam nadzieje ze uda sie odrazu i bedzie wszystko dobrze
![]() Moglismy juz we wrzesniu ale odłóżylismy ze wzgledu na tpo ze ciezki czas mam teraz w pracy a od przyszłego miesiaca juz powinno byc lżej.
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Witam, mamy synka 11 miesięcy i od tego cyku staramy się o drugie
![]() ![]() ![]() Fioletowa Malinka moje ciało teoretycznie wygląda jak przed zajściem w ciążę - praktycznie inaczej bo zrzuciłam dużo więcej niż powinnam i nie mogę przytyć. Szybko wróciłam do formy, nie mam flaczastego brzucha,rozstępów, cellulitu i mąż nadal szaleje na moim punkcie więc się obawiam kolejnej ciąży. Podejrzewam, że nawet gdyby 'coś' mi zostało mój mąż nie robiłby z tego tragedii i nadal byłabym dla niego jego najwspanialszą żoną z najwspanialszym ciałem. Facet, który nie zaakceptowałby ciała swojej kobiety po porodzie musiałby być zwyczajnie niedojrzałym dup*iem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.