|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
12 kg do zrzucenia - SOUTH BEACH a kompulsywne jedzienie ! POMOCY !!!
Czesc Dziewczyny,
Z gory przepraszam za zalozenie nowego watku, ale postanowilam opisac swoja sytuacje bo wydaje mi sie ze jest troche inna niz wszystkie tu opisywane, a mianowicie, mam 162 cm i waze 68 kg. Najgorsze w tym jest to ze moje cialo jest poprostu paskudne, niektore dziewczyny nawet jesli tyle waza to wygladaja jedrnie i dobrze, sa tylko troche wieksze. Ja natomiast wygladam okropnie, mam otluszczony brzuch, nogi, rece poprostu jakbym miala galarete pod skora. Nie moge na siebie patrzec nie wspominajac o swojej samoocenie. Cale zycie sie odchudzam, ale to bledne kolo bo z jednej strony bardzo chce a z drugiej nie umiem powstrzymac sie od jedzenia i jem kompulsywnie. A to wszystko przez stres, nude, dla checi poprawy nastroju na chwile. I tak w kolko. Jesli jestem w pracy to wszystko jest ok, umiem nawet odmowic slodycze i ogolnie staram sie tam jesc dietetycznei, ale jak wracam do domu to gubia mnie przekaski i podjadanie. I tu jest kolejny paradoks bo nie objadam sie slodyczami albo fast foodami tylko jogurtami, musli, suszonymi owocami, serkami slodkimi, orzechami i bakaliami. A wiem ze niby jest to zdrowe ale przeciez kaloryczne i ze jesli zjem obiad po powrocie ktory bedzie bialkiem z warzywami to i tak w napadzie poprawie go zaraz paczka sliwek suszonych ![]() Ogolnie nie umiem sie powstrzymac, bo wracam do mieszkania i w ramach zajecia sie czym kolwiek podjadam ale ok, plan jest teraz taki ze przechodze na ulubiona diete od poniedzialku, czyli SOUTH BEACH. Dieta jest cudowna bo mozna jesc wszystko co lubie i nie bedize mi brakowac ani chleba ani ryzu ani makarony bo i tak staram sie tego nie jesc. Tak wiec od poniedzialku 2 tygodnie pierwszej fazy + cwiczenia jakis fitness albo chociaz brzuszki codziennie. Potrzebuje tylko waszej pomocy, bo ostatnio kiedy udalo mi sie cos zrzucic to udzielalam sie lekko na forum i przegladalam go codziennie. To naprawde duze wsparcie i weryfikacja jadlospisu. Będe zamieszczac tu swoje menu dziennie i bardzo was prosze weryfikujcie to zebym nie popelniala glupich bledow. Najgorszy pproblem bedzie ze sniadaniami, bo sniadania lubie slodkie, takie jak musli z mlekiem, tost albo serek z dzemem, drozdzowke. czy z doswiadczenia wiecie czym moge to zastapic bo nie wyobrazam sobie jedzenia miesa na sniadanie. bardzo prosze o wasze oponie na moj temat, wiem ze troche opisalam to programowanie ale mysle ze sens jest zachowany. Prosze komentujcie - licze na wasza pomoc !!!! A nie napsialam najwazniejszego - wymarzdonej wagi - to by bylo 55kg. Pozdrawiam Odila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dot.: 12 kg do zrzucenia - SOUTH BEACH a kompulsywne jedzienie ! POMOCY !!!
Grubo przesadzasz na swój temat i jesteś po prostu leniuszkiem
![]() Bierz się w garść, przestań się objadać. Znasz przecież powód swojej wagi- podjadanie. Jesz zdrowe rzeczy- powiedzmy,że tak. Owoce suszone często zawierają masę niepotrzebnego cukru, podobnie jak musli. Wszystko zależy od Ciebie dziewczynooo! Masz kompleksy-rozumiem też miewam. Masz doła i jesteś zdesperowana-rozumiem. Jednak sama musisz się zmotywować i sobie pomóc- żadna z Nas tego nie zrobi. Bardzo denerwują mnie takie apele POMOCYYY- starczy napisać, dołączyć do wątku jakiegoś albo kilku- i odchudzanko się toczy ![]() 12kg to nie tragedia co mają powiedzieć grubsze dziewczyny? Jak je nazwiesz skoro na siebie się nie możesz patrzeć, co? ![]() I na litość boską szanuj Nas! Jeśli chcesz wsparcia, chcesz byśmy czytały to co chcesz Nam przekazać- pisz po polsku, a nie polskiemu. ![]() Życzę powodzeniaaaa i tego by znalazły się chętne do pomocy w SB f_olka
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Znam Twój ból, sama tak miałam.. naprzemienne głodzenie i tycie. A to z racji tego, że nie posiadałam odpowiedniej wiedzy jak powinnam się prawidłowo odżywiać i komponować zdrowe zbilansowane posiłki a przy tym się najadać i aby mi smakowały.. teraz studiuje nawet kierunek poświęcony całkowicie żywności i wiem co i jak
![]() ![]() Jeśli chodzi o słodkie śniadanie to ja jadam: - 5 łyżek płatków owsianych ugotowanych na mleku z: jabłkiem i cynamonem/ brzoskwinią/ bananem/ malinami/ truskawkami/ suszonymi owocami/ jagodami bądź czarną porzeczką itd do tego dosypuje siemie lniane, orzechy, zarodki pszenne, pestki dyni i słonecznika noi dosładzam słodzikiem lub łyżką miodu - kasza jaglana z dodatkami powyżej (kasza jaglana jest bardzo zdrowa a dodatkowo pomaga schudnąć, świetna alternatywa do deserów) - omlet z dodatkiem płatków owsianych lub z mąki żytniej bądź pszennej razowej i bananem plus orzechy - serek wiejski z owocami bądź łyżką miodu z bułką grahamką - twarożek na słodko - sałatka owocowa polana jogurtem naturalnym i posypana płatkami migdałowymi np. ale tą kombinacje robie na 2 śniadanie częściej Naprawde jest wiele pysznych i zdrowych możliwości to już zależy od inwencji twórczej ![]() Podaje Ci mój dzisiejszy jadłospis dla przykładu ![]() Śn. 1,5 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego ( takie duże kromy podłużne, 1,5 ma jakieś 90g) z sałatą, pastną z makreli wędzonej ( 0,5 makreli + 2 łyżeczki serka naturalnego + cebulka + szczypiorek ) i na to papryka i ogórek, często jadam też kiełki na kanapki 2 Śn. pół ananasa + garść orzechów Obiad. pieczony kotlet mielony z mięsa mielonego z piersi indyka + 2 ziemniaki +surówka z buraczków gotowanych startych na tartce i podsmażonych na łyżce oliwy z oliwek z cebulka Podw. Krem z zielonego groszku ( z puszki) + grzanki z bułki grahamki + jabłko Kolacja. Twarożek z sera białego ze szczypiorkiem ( kolacja czystobiałkowa, białko chude bo zapycha na długo i nie przytyjesz od niego) Proste? Banalne i pyszne.. żadnego głodzenia ![]() ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-11-06 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Bardzo wam dziękuje ! f_olka masz całkowitą racje z tym ze to moja wina i o tym też doskolane wiem. Muszę wziąś się w garśc i zacząc realizować plan odchudzania krok po kroku ! innej rady na to zeby siebie zaakceptowac i polubic nie ma ! zaczne od poniedzialku nie dlatego że to stereotypowy początek, ale dlatego ze dzis mam urodziny i kawalek tortu do zjedzenia ![]() ![]() a jesli chodzi o to ze was nie szanuje to zupelnie nie tak, kazdy patrzy na definicje nadwagi ze swojego punktu widzenia. Wiem doskonale ze 12 kg to nie az tak duzo w porównaniu do prawdziwej otylosci, ale to moja zyciowa zmora i nie moge pocieszac sie tym ze inni maja gorzej. Ale wracając do planu diety - to od jutra SB ! do tego postaram włączyc ruch minimum 2 razy w tygodniu i do tego brzuszki w domu. Sniadanie 07:30 - jogurt activia naturalna 2 sniadanie w pracy kolo 10:30 - twaróg chudy z jogurtem naturalnym, cebulka, pomidorem i papryka lunch 14:00 - sałatka: ogórek, pierś wędzona z kurczaka, pomidorki koktajlowe, feta obiad po powrocie z pracy 18:00 - wedzony kawalek pstrąga, jajko, pomidor, ogorek, feta. do tego w ciągu dnia kawa a mlekiem, niestety 3,2 bo w pracy mamy tylko takie ![]() Mam nadzieje tylko ze wytrwam po tej 18:00, bo zazwyczaj tu zaczyna sie sieganie do szafki w kuchni i przegryzanie sliwek i fistaszkow... Jeszcze raz dziekuje ze cenne rady !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Masz złe podejście. Nie miej nadziei- po prostu mówisz NIE.
Nie jem tego i tamtego koniec. Wszystkiego Najlepszego! Ale to,że masz urodziny nic nie znaczy. Jesz kawałek tortu i nie podjadasz. ![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
witam!
ja wczoraj poszperałam w internecie i doszłam do wniosku, ze dla mnie też ta dieta bedzie najwłaściwsza. ja mam taki problem, że nie lubię się za bardzo ruszać, na szczęście mam 2 razy w tyg. obowiązkowy basen, więc będzie ok. może zmuszę się jeszcze do jakiegoś marszu czy spaceru. ja oczywiście mam o wiele więcej do zrzucenia...ok 30kg. gdzieś czytałam, że dieta south beach jest bardziej odpowiednia dla osób z dużą nadwagą, bo na początku szybko waga leci, a nie oszukujmy się, tak dużo do zrzucenia nie masz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ok, sniadanie zmodyfikowalam na nieco wieksze i juz jest przygotowane w pojemnikach do pracy
![]() 1 pojemnik - pasta z wedzonym pstragiem. Biały twaróg, jogurt naturalny, cebulka, wedzony pstrąg. 2 pojemnik - wedzona piers z kurczaka, pomidorki, ogorek konserwowy, serek ostrowia 2 lyzeczki dodany jako sos + jajko, które ugotowałam i nie mam z nim co zrobic. Jak wroce do domu zjem chyba tunczyka z serkiem wiejskim i do tego pomidor. Myslicie ze ok ? ![]() arsenalfan26014 - jesli tez jestes na tej diecie, mozemy sie razem pilnowac ! ![]() a diete SB uwazam za jedna z najlepszych dla osob ktore nie umieja ograniczyc ilosci jedzenia. Ja nie nadaje sie na 100 kalorii z prostego wzgledu - jesli bedzie wolno mi jesc wszystko to napewno zjem tego wiecej niz powinnam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam!Schudłam swego czasu 25 kg i powiem wam jedno z mojego doświadczenia za dużo zjadacie nabiału i w taki sposób zakwaszacie organizm co objawia się osłabieniem i ochotą na słodycze i dlatego ciężko wytrwać potem na diecie i efekt jojo murowany.Podstawą diety odchudzającej powinny być gotowane warzywa,ciemne pieczywo,zero kawy i mleka!Wiem wydaje się że zjem jogurcik to jem zdrowo i małokalorycznie do tego słodko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No to i ja się dołączę.
Od jutra zaczynam SB, po raz kolejny z resztą. Za pierwszym razem schudłam na niej ok 5kg, ale później nie miałam czasu na gotowanie. Sesja+praktyki+inne zajęcia= powrót kilogramów. A żeby było jeszcze lepiej to w lipcu złamałam kręgosłup i dwa miesiące leżenia spowodowały, że zamiast 4kg (których miałam się pozbyć w wakacje) do zrzucenia mam teraz 7. Tym razem mi się uda, chociaż nawet nie o kilogramy tu chodzi, tylko o rozmiary i dobre samopoczucie. Niestety zadanie mam trochę utrudnione, bo ze wszystkich sportów mogę uprawiać tylko pływanie i robić kilka ćwiczeń wzmacniających kręgosłup. Teraz konkrety Wzrost: 172 cm Waga: 67kg Cel: 60kg Dieta: SB Ćwiczenia: 2 razy w tygodniu basen, codziennie 20min ćw na kręgosłup+ brzuszki, codziennie 30min szybkiego marszu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja to jednak mam szczęście, nawet wątki do których się przyłączę umierają
![]() Nie wiem jak Wy, ale ja po 2 tygodniach jestem z siebie zadowolona, albowiem waga dzisiaj wskazywała 62,7kg <jupi> Czyli już całkiem blisko wyznaczonego celu. Co prawda było kilka odstępstw od diety i nie zawsze miałam siłę lub ochotę ćwiczyć. Przede mną jeszcze 3kg do zrzucenia więc n ie ma co spoczywać na laurach, czego i Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.