|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
witaminki
czy moze ktos polecic jakies dobre witaminki na wzmocnienie paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: witaminki
Słabe paznokcie sa oznaka, że czegos brakuje Ci w organiźmie.
Witamin, lub mikroelementów. Których- tego nikt Ci nie powie. I to, że jedne "super produkty" pomogły x ilosci wizażanek- nie oznacza, że pomoga też i Tobie, bo Tobie może brakowac czegos zupełnie innego ![]() Zadbaj o ogólnie zbilansowana dietę- to Ci pomoże nie tylko na paznokcie ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi pomaga belissa( + wycycią ze skrzypu) , ogolnie mam zdrowe pazury ale mam wrażenie że własnie po belissa szybciej rosną, sa grubsze...
z tego co sie orietuje to belissa ma w składzie wiekszosc witamin i mikroelementów któe odpowiadają za pazury i włosy. Wybierz sobie produkt polecany wlasnie na paznokcie lub wlosy. Ja zawsze zażywam suplementy, nawet gdy na nic nie narzekam. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-10-06 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A ja Ci polecam odżywke keratynowa firmy Gal. Kupuje się ją w aptece, jest w postaci kapsułek którym odrywa się ogonek a zawartość kropelkami nanosi na paznokieć i na skórki, wmasowuje. Wzmacnia paznokcie i sprawia, że skórki sa ładne i nie rosną dziko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
odżywka keratynowa z gala, o której piszę adafro jest godna polecenia. Poza tym, od siebie, proponuję stosować naprzemiennie z nią olejek rycynowy, a raz w tygodniu podgrzać trochę oliwy z oliwek, dodać do niej kilka kropli witaminy A i E, wetrzeć w dłonie i paznokcie i założyć foliowe rękawice na ok. godzinę. Później umyj ręcę i wetrzyj jakiś dobry krem nawilżający.
A tą odżywkę keratynową stosuj najlepiej na noc, wtedy, kiedy skóra i wszystko inne się regeneruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Polecam również balsam do paznokci Herba Studio do kupienia w aptekach.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Moje drogie ostrożnie z suplementacją, bo możecie sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Pozdrawiam
Edytowane przez janicha Czas edycji: 2010-11-05 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
co do witaminek bardzo dobrze na pazurki i skóre dłoni dziala witamina E.
Ja robie taka miksturke - buteleczka olejku rycynowego (duza) wlewam do tego witamiene E w płynie. Przecieram paznokcie i cale dłonie(2-3 razy dziennie) stosuje także do brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja bardziej skupiam się na skórze wokół paznokci i stosuję do tego maści z aptaki z witaminą A i E, ale na paznokcie najlepsza jak dla mnie jest belissa i wszelkie maseczki, zwłaszcza te własnej roboty. Ja się na ta powyżej skuszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
Belissa czy Skrzypovita będą na pewno ok, ale tez zgadzam się, że odpowiednia (czyli właśnie jak zostało napisane - zbilansowana) dieta również na pewno nie zaszkodzi a rzeczywiście może dostarczyć Ci brakujących składników w Twoim organizmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
na paznokcie są akurat najlepsze witaminy z grupy B, najlepiej B5
(nie pamiętam już gdzie to wyczytałam ![]() znajduje sie w rybach, słoneczniku, serach (np. camembert, brie), orzechach, jajkach, owocach awokado, grzybach, mleku pełnym, mięsie kurczaka, soi, maśle orzechowym, bananach, pomarańczach, ziemniakach, brokułach, ciemnym ryżu, melonach i pełnoziarnistym chlebie. także lepiej wzmocnić je naruralnie jedząc więcej tych produktów, a jeśli chodzi o witaminki to najlepiej z B5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mnie na przykład pomógł....
TRAN Przypuszczam, że to witamina D w tranie przyczyniła się do poprawy moich rozdwojonych paznokci. Skoro witamina D wpływa na wchłanianie wapnia to jest w tym jakaś logika. Teraz kupiłam witaminę D w tabletkach z wapniem właśnie, ale używam baardzo ostrożnie, bo zbyt dużą ilością witaminy D można sobie zrobić niezłe kuku. Polecam tran, to jest bezpieczne i zdrowe nie tylko na paznokcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.