![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chyba nie chcę się już starać
Czy któraś z Was myśli tak samo? czy też macie dosyć wyczekiwania na tego jedynego, chociaż i tak przeczuwacie, że nic z tego nie będzie? mam już dosyć oszukiwania samej siebie. Nigdy nie byłam w związku, chociaż ostatnio myślałam, że może się uda. Oczywiście, okazało się, że nadinterpretowałam fakty. Facet często się do mnie odzywał, rozmawialiśmy o wszystkim, aż tu nagle, praktycznie z dnia na dzień dał sobie spokój. Nadal się widujemy, a On tak jak zawsze jest serdeczny i miły. Nie będę go do niczego zmuszać; postaram się odciąć i nie pokazywać mu, że mi zależy.
jest mi tak strasznie źle, wiem już że nikogo nie znajdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chyba nie chcę się już starać
Napisała takiego posta 22 letnia młoda kobieta. Przerażające.
Po 1: aby kogoś poznac należy wyjśc z domu. Po 2: byc sobą bawic się a nie omiatac towarzystwo w poszukiwniu celu Po 3: nieco zluzowac z tą desperacją, masz dopiero 22 lata, a zachowujesz się jak pani po 40-stce, która ma wrażenie, że życie zmarnowała Po4: jak wrzucisz na luz i przestaniesz rozpaczliwie szukac pewnie sam się znajdzie
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jeżeli masz naprawdę tylko 22 lata to wyluzuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może i jestem młoda, ale sporo w życiu przeszłam i w trochę inny sposób patrzę na życie.
z domu wychodzę, nie jestem samotnicą; nie mogę sobie na to wręcz pozwolić, mam sporo zobowiązań. zdaję sobie sprawę, że ze swoim wyglądem za wiele nie osiągnę. Dlatego też wolę sobie odpuścić i nie straszyć innych swoim widokiem; co facetowi po kimś takim jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro coś Ci nie pasuje to zakończ tą znajomość i szukaj dalej albo czekaj, aż Ciebie znajdą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Twoja samoocena leży i kwiczy. Zajmij się sobą, nie poszukiwaniami. Nowa pasja, kurs, po prostu sprawianie sobie przyjemności. A nie zadręczanie się. Skup się po prostu na sobie, na tym, żeby czuć się dobrze z samą sobą. Wtedy będziesz miała więcej radości w sobie, a inni ludzie to wyczuwają i chcą z tego czerpać.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
nie mam czasu na kursy, i tak całe dnie mam zawalone.
pasji też więcej nie potrzebuję. po prostu jest mi przykro, że jak zwykle nie ułożyło się po mojej myśli. nie szukam faceta na siłę, ani też nie widzę w każdym, nowo poznanym chłopaku, kandydata na narzeczonego. Mówię o tym jednym, konkretnym. Jest wolny, nie ma zobowiązań i wiem, że nie ma żadnej dziewczyny na oku. Nie mówcie mi, żebym dała sobie spokój i poszukała kogoś innego, bo najzwyczajniej w świecie nie chce mi się. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież go do niczego nie zmusisz?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
oczywiście, że nie zmuszę, nie mam zamiaru.
ale pomarzyć zawsze można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może za wysoko mierzysz?
Nie zgadzam się z tym że "z Twoim wyglądem nikogo nie znajdziesz", patrząc po moim otoczeniu dziewczyny przeciętne, a nawet te "brzydsze" są dużo szczęśliwsze w związkach, mimo że się "naczekały" na tego jedynego, niż niektóre ślicznotki które w życiu miały facetów na pęczki. Niektórym można szczerze pozazdrościć. Fajny nowy ciuch czy wizyta u fryzjera, zrób coś żebyś poczuła się pewniejsza siebie. Ja jestem pewna że TEN zjawi się w najmniej oczekiwanym momencie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tak że jak się zrobię na bóstwo to się gorzej czuję niż w jeansach i t-shircie, bo wydaje mi się, że się na mnie wszyscy gapią i że przesadziłam
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
to się nie rób na bóstwo.
swoją drogą chciałabym mieć tak wysoką samoocenę, jak Ty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale co ci da samo marzenie? Albo się zbierzesz i sama zainicjujesz przechodzenie na wyższy etap znajomości albo odpuść sobie tego konkretnego.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No i tu może właśnie jest Twój błąd? Podejrzewam że to jest tylko w Twojej głowie. Czasem wystarczą fajne dodatki do T-shirtu i dżinsów, do tego ładna fryzura i makijaż, a pod spodem fajna bielizna, żeby poczuć się dobrze.
Mogę Ci powiedzieć że ja również miałam okres rozglądania się za "tym jedynym", trwało to długo i wiele "niewypałów" po drodze zaliczyłam, aż w końcu zdecydowałam że mam dość i nie chcę nikogo, że wolę być sama i w tym właśnie czasie spotkałam mojego obecnego faceta. Myślę, że już ostatniego. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jak już wyżej napisałam.
nie rozglądam się za nikim, nie upatruję w każdym nowo poznanym facecie kandydata na chłopaka. myślę o jednym; nie jest to histeryczne myślenie, ale jednak... nie chcę nikogo szukać na siłę. Pogodziłam się już dawno z faktem, że jestem i prawdopodobnie będę sama. Już mnie to nie rusza. trudno jest jednak zapomnieć o facecie, który spełnia Twoje wszystkie wymogi; wiedząc jednocześnie, że jest sam i nie ma na oku żadnej kobiety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiesz na mój post wcześniejszy?
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
właśnie do tego zmierzam.
wiem, że go do niczego nie zmuszę, więc się nie narzucam, a tym bardziej nie zmuszam do kontaktu ze mną. powiedziałabym, że wręcz go unikam; nie chcę aby poczuł się przeze mnie osaczony. inna sprawa, że o nim myślę i marzę. przecież mam prawo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Oj też tak marudziłam, że nie znajde nigdy faceta, że jestem brzydka i czas dać sobie spokój.
Dalam sobie spokój na...miesiąc (?) i sam przyeszedl. Zupełnie przypadkiem, bez przymusu! Rada 'odpuść, sam przyjdzie", naprawdę działa. Bo to nie chodzi o to, że przestajesz cokolwiek robić i jesteś bierna, tylko zmieniasz nastawienie. Przestajesz USILNIE szukać i nie robisz tragedii z tego, że GO jeszcze nie masz. Więc wyluzuj i naprawdę popracuj nad samooceną, bo marudzeniem odstraszasz ludzi.
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ale ok, nie będę się powtarzać po raz setny, że ja już dawno sobie odpuściłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja odnoszę wrażenie, może mylne, ze masz za wysokie wymagania i zaczynasz być trochę zgorzkniała. Może takim wlasnie podejściem odstraszasz ludzi? Może facet widzi, ze coś jest nie tak, nic z siebie nie dajesz bo Ci się nie chce, nie zależy Ci. a żeby cos osiągnąć, trzeba coś z siebie dać.
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
może i jestem zgorzkniała, nie wiem...
Edytowane przez animasola Czas edycji: 2011-01-13 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
z tego co piszecie, wnioskuję, że pozostajecie w szczęśliwych związkach i raczej nie macie takich problemów jak ja.
zapewniam was, że człowiek w moim położeniu nie ma raczej szans na miłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
no ale jakie Ty masz położenie? Co takie stoi na przeszkodzie, żebyś była szczęśliwa? Uprzedzając Twoje pytanie - tak, jestem w szczęśliwym związku. Ale długo też byłam sama. Uwierz w siebie, zacznij myśleć pozytywnie, bo to naprawdę dużo pomaga. Zmień swoje podejście do życia. Może masz za dużo obowiązków, pracy, nauki i to wszystko Cię przytłacza? Może jest cos z czego mogłabyś zrezygnować ?
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
tak naprawdę mam dzisiaj pierwszy, wolniejszy dzień od ponad dwóch miesięcy. lubię swoje studia, pracę, nie przytłacza mnie to.
Moje położenie jest takie: nie jestem zbyt atrakcyjna (wręcz brzydka, a do tego gruba). nie nadrobię charakterem, bo kto teraz patrzy na charakter? nie mówcie mi, że nie, błagam. może i myślę płytkimi kategoriami, ale tak jest. mam nadzieję, że w końcu dojdzie do mnie, że marzenia są zbędne i skoro już nie mam szansy na miłość, to też nie powinnam tracić czasu na marzenia. W tym czasie mogłabym zająć się czymś konkretnym; np. pomocą i wspieraniem innych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeśli czymś możesz odstraszać facetów, to nie wyglądem, tylko swoim podejściem, brakiem pewności siebie, narzekaniem... ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Tak, jestem w szczęśliwym związku, ale przez długi czas byłam sama i uwierz mi - wiem, co to samotność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenia nie są zbędne, bo marzenia moze minimalnie, ale jednak jakos nas motywują do dzialania. Tylko żee Tobie tej motywacji brak. I to jest w tym wszystkim smutne
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
nie narzekam na co dzień, wręcz przeciwnie, ludzie mówią, że wieje ode mnie optymizmem.
jestem na anonimowym forum, więc wylewam swoje żale. Chociaż tu mogę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakis czas temu tez sobie wmawialam ze jestem gruba i brzydka i zaden mnie nie chce a kolezanki przeciez maja facetow. W koncu przestalam sie za facetami rozgladac i przestalam zwracac uwage, na to, ze kolezanka jest z kims a ja nadal sama i co? I w koncu wpadlam komus w oko i to nie jednemu facetowi, wiec przestan wypisywac, ze jestes gruba i brzydka i skoncz z szukaniem na sile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.