|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nocowanie z koleżanką i jej chłopakiem
Od roku mieszkam w wynajmowanym pokoju 2 osobowym z koleżanką w innym mieście niż moje rodzinne. Jako że dobrze nam się mieszkało postanowiłyśmy przedłużyć umowę najmu o kolejny rok. Tydzień temu podpisałyśmy umowę. Wcześniej koleżanka mówiła że musi mi o czymś powiedzieć ale jeszcze nie teraz. Dziś sie spotkałyśmy i powiedziała...
![]() Powiedziałam że poznała chłopaka i sa parą ale on mieszka w innym mieście i... na weekendy BĘDZIE do niej(nas) przyjeżdżał i nocował w naszym pokoju śpiąc z nią na jej łóżku, a ja obok na swoim. Powiem w prost: sz*ag mnie trafił Dodam że facet jest od niej o 8 lat starszy. Zresztą nawet w dzień całe 2 dni i co ? on będzie u nas siedział i się z nią miział a ja będę siedzieć z boku i udawać że nic nie widzę?? ja rozumiem że może ją odwiedzić raz na jakiś czas na parę godzin ale cały weekend co tydzień?? dziewczyny co ja mam robić jestem w rozpaczy |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: nocowanie z koleżanką i jej chłopakiem
Pokój wynajmujecie razem, więc po prostu mówisz - "nie zgadzam się" i tyle. To nie jest jej prywatne mieszkanie żeby sobie mogła sama decydować o takich rzeczach. Tylko postaw sprawę od razu jasno, bo jak raz czy drugi się zgodzisz to potem będzie tylko gorzej.
Mieszkając w akademiku nieraz widziałam takie przypadki kiedy jedna z dziewczyn zaczynała sobie sprowadzać chłopaka na noc, a ta druga z braku asertywności nie reagowała - i nigdy się to dobrze nie kończyło. |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz pełne prawo się nie zgodzić. W końcu płacisz tyle co ona, ona nie ma większych praw.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz sie nie zgodzic. chce miec chlopaka na weekendy niech sobie wynajmie sama pokoj. plus totalne chamstwo ze nie powiedziala zanim podpisalyscie umowe!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli Ci to przeszkadza - powiedz jej o tym wprost. Podpisywałaś umowę z nią, a nie z nią i jej chłopakiem. Postąpiła bardzo nie w porządku nie informując Ci9e o tym wcześniej.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza tym specjalnie Ci to powiedziała po podpisaniu umowy a nie przed, bo spodziewała się odmowy i pewnie bała się, że nie podpiszesz z nią tej umowy i będzie miała problem z mieszkaniem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Nie wynajmowalam nigdy nic w Polsce ale pewnie wlasciciel tez ma cos do powiedzenia... 'nocowanie' nocowaniem ale jednak systematyczne i 'za plecami'. Wiec jakby co masz czego sie zlapac
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy każda z was ma oddzielną umowę czy macie jedną na dwie osoby? A co z właścicielem mieszkania, nie ma nic przeciwko takiemu "nocowaniu"? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz jej jasno i otwarcie, że się nie zgadzasz. Płacisz za to mieszkanie i masz do tego prawo. Ba, pokój zgodnie z umową, wynajmujesz Ty i ona, więc żadna inna osoba nie ma prawa tam mieszkać ,jeśli jednej z Was to nie pasuje. Moim zdaniem nie powinnaś tak pozwalać sobie wchodzić na głowę, bo jeśli Twoja koleżanka zamiast wcześniej zapytać, po prostu stawia Cię przed faktem dokonanym , w dodatku zaraz po podpisaniu umowy, to zachowuje się bardzo nie fair.
Nie wyobrażam sobie takiego zachowania i podejrzewam, że powiedziałabym koleżance parę słów prawdy. Może ona jeszcze liczy an to, ze chłopak nie będzie się dokładał do rachunków... Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-28 o 16:48 |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Weż się nie daj robić dziewczynie w bambuko.
Mnie najbardziej dziwi fakt, że Ci niewiasta oznajmiła ten nowy stan rzeczy, nie bacząc na to, co ty masz w tym temacie do powiedzenia .Mieszkanie wynajmujecie wspólnie, z jakiej racji masz, patrząc nie patrząc, płacić za faceta kumpeli, który bądź co bądź będzie mieszkał tam na weekendy, nie mówiąc o znoszeniu już jego towarzystwa? Koleżanka cwana bestia . Czemu nie wynajmie sobie mieszkania z lubym?
Edytowane przez agnieszkaqazplm Czas edycji: 2011-07-28 o 16:49 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Cwana ta Twoja koleżanka, nie powiem.
Powiedziałabym jej, że się nie zgadzam i albo to akceptuje, albo zrywam umowę. Proste.
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze może się dowiedzieć, a czy nie miałby nic przeciwko to akurat nie wiadomo. Powinnaś pogadać z koleżanką, stanowczo.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłabym sie, w koncu nie mma ochopty, zeby mnie ktos ogladał jak spię, czy tam wysłuchiwac odgłosów z czyjegos łozka. Postapiła nie fair, niech sobie hotel wynajmą.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc wolałabym to załatwić w bardziej pokojowy sposób tym bardziej że koleżankę bardzo lubię i naprawdę świetnie się dogadywałyśmy przez ten rok, poza tym boję się trochę że ona zastosuję cos w stylu szantażu emocjonalnego że będzie prosić, bałamucić, pokazywać że będzie jej przykro, że ma do mnie żal a ja jestem raczej uległa i będe sie bała że się obrazi, a nie chcę żeby nasze kontakty sie pogorszyły
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
No skoro tak, to niech niewiasta jeździ na weekendy do lubego
.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Poinformuj koleżankę, że sie na to nie zgadzasz i zagroź, że powiesz właścicielowi (ten koleś będzie u niego mieszkał przez 8 dni w miesiącu), a następnie zrób to, jeśli ona Cie oleje. Nie boj się postawić, w szczególności, że ona celowo wprowadziła Cię w błąd,a Ty masz prawo się na to nie godzić.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martwisz się, że kumpela się obrazi, a sama jakoś się nie przejmuje Twoją osobą .
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Weronikapr Czas edycji: 2011-07-28 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt Ci nie każe robić kłótni. Powiedz jej spokojnie "słuchaj Asia/Basia czy jak tam się nazywa, nie chcę, żeby Twój chłopak u nas nocował, będzie mi to przeszkadzać, nie tak się umawiałyśmy". Bez krzyków, a jak zacznie histeryzować, to poinformuj ją, ze nie zmienisz zdania, bo zwyczajnie jest Ci to nie na ręke. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-28 o 17:01 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
z tego co mi powiedziała to miała, ale myślała że "jakoś się dogadamy"
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
No to powiedz jej spokojnie, że nie widzisz takiej sytuacji, jaką sobie zaplanowała, przedstaw swoje argumenty i już.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Dodam że facet jest od niej o 8 lat starszy. Zresztą nawet w dzień całe 2 dni i co ? on będzie u nas siedział i się z nią miział a ja będę siedzieć z boku i udawać że nic nie widzę?? ja rozumiem że może ją odwiedzić raz na jakiś czas na parę godzin ale cały weekend co tydzień?? dziewczyny co ja mam robić jestem w rozpaczy 

.

.