|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pedagogika UWM
Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś o pedagogice na UWM, a dokładniej o Edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej
![]() Czy trudno się tam dostać? Jakie były progi punktowe w tamtym roku i jak się oblicza swoje punkty? Czy trudno tam jest i od 1 roku jest już ta specjalność czy najpierw to jest ogólnie pedagogika, a później wybiera się specjalność? ![]()
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. ![]() ![]() "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2010-05-09 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Pedagogika UWM
Hej,
nie wiem jak to jest na UWM ,aczkolwiek dobrze przemyśl ten kierunek. Ja też planowałam się wybrać,ale rozmawiałam ze znajomymi przedszkolankami, posluchalam tv, poniuchałam i okazało się,że teraz jest tak wielu chętnych,że... nie znajdziesz pracy po skończeniu tych studiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
dokładnie .. jeszcze pół roku temu chciałam na 100% iść na pedagogikę /wczesnoszkolne z przedszkolnym .. ale po czasie zmieniłam zdanie. Kasy z tego nie będzie .. na studia dzienne się nie dostanę jak na UŚu było 350 chętnych a miejsc 60 :/
Stwierdziłam, że średnie już mam .. maturę też zdam .. jeszcze tylko biologia i ustne polski i angol. A na studia pójdę sobie zaocznie .. tzn do szkoły policealnej. interesuje mnie Fotografika. I chciałabym iść na kierunek Fototechnik. 2 lata później będę miała prawo do zawodu ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też odradzam ten kierunek, no chyba że bardzo chcesz... ja skończyłam pedagogikę i do dziś nie mam pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie ma po tym pracy, mnóstwo ludzi kończy ten kierunek, a poza tym pedagogika na UWM jest dośc niskich lotów, jak zresztą cała humanistyka na tym uniwerku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A co innego mogłybyście mi polecić związanego z pracą z dziećmi?
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A może weź jakieś ogólne studia np. właśnie jakas matma albo filologia, a potem specjalizacja nauczycielska?
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Chciałam iść na pedagogikę, właśnie na UWM. Ale po przeczytaniu postów zwątpiłam...
A co z praktykami na tym kierunku? Uczelnia zapewnia coś takiego? (chodzi mi konkretnie o UWM) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kto w tym roku wybiera się na ten kierunek?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.