|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Blizna pomocy
Czesc Dziewczyny.
Mam problem. Otóż 3 lata temu w polsce mialam operacje. Usowali mi woreczek zolciowy wraz z kamieniami. W ostatniej chwili w szpitalu otworzył mi sie przez co musieli szybko dzialac. Mam 14 cm blizny. Odczowalam bole brzucha nawet po operacji w podnych okolicach ( prawa str brzucha) . Ostatnio bylam w szpitalu sie przebadac calkowicie w Niemczech i Lekarz specjalista oznajmil mi ze bole sa spowodowane nieestetycznym zaszyciem blizny ( Wreczyl mi to na pismie ) i moge sie starac o dofinansowanie usuniecia jej przez to. Czy to prawda ? Wie ktos moze cos na ten temat? Bole sa czeste.. szczegolnie jak zle sie porusze , usiade.. itd POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blizna pomocy
skoro lekarz tak powiedział to chyba możesz... alenie wiemczy takie "estetyczne" zabiegi dofinansują, ale w sumie jest zaświadczenie, że to sprawia ból.
Pewnie i tak bedzie komisja lekarzy, którzy po raz ponownie zbadają.. już tu w Polsce.. trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oj dziekuje , przyda sie
![]() prosze o dalsze porady... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Z tego co wiem zabiegi medycyny estetycznej nie są dofinansowywane.
Bardzo możliwe, że blizna została zaszyta w dość niefortunny sposób nie uwzględniając zakończeń nerwowych, które teraz podrażniane dają efekt bólu. Podobnie sytuacja ma się z kikutem po amputacji. Pacjent bez nogi może czuć bóle fantomowe i np. swędzenie pięty, której nie ma. To wszystko związane jest z nerwami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hm no tak ale to ejst błąd lekarza a nie mojego ciala czy moj... nie chodzi juz o wygląd tylko o ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to na bóle z powodu blizn jest też pewnien rodzaj fizjoterapii, jakoś się z tymi bliznami pracuje, żeby złagodzić dolegliwości. Póki nie znajdziesz lekarza możesz w ten sposób poszukać pomocy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ale ja to wszystko rozumiem. Musisz się dowiedzieć co i jak bo takie gabinety rzadko są dofinansowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja jestem poki co do piatku w niemczech. Dopytywalam sie tutaj i w niemczech jest to mozliwe z tym ze musialabym 2 miesiace poczekac.
Z checia bym skorzystala ale nie moge z powodu nowego roku szkolego... dlatego chcialam sie dowiedziec jak to jest w Polsce. No nic w poniedzialek wybiore sie do kliniki w PL i dowiem sie szczegolowo. Dziekuje wam za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.