|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Myślę o byłym a mam chłopaka! :(
Witam! Chciałabym z siebie coś wyrzucić i jednocześnie poprosić o opinie.
Historia długa, ale również standardowa, bo chodzi o facetów... W tym wypadku jest ich w pewnym sensie dwóch, czyli obecny chłopak oraz były, który coraz częściej pojawia mi się w myślach ![]() Z byłym przechodziłam bardzo ciężkie rozstanie, on podjął tą decyzję a ja bardzo cierpiałam. Ciągle dawał mi nadzieje, a mi to tylko mąciło w głowie. Co prawda dużo ja zawiniłam, a on tłumaczył, że ciężko mu się ode mnie odciąć, dlatego mówił "zobaczymy jak to się dalej potoczy". Przez to przez całe pół roku cierpiałam (on podobno też...). Cały czas mieliśmy kontakt od czasu do czasu, nawet całkiem niezły. Jednak w czerwcu odkryłam, że się "wyleczyłam". Było to za sprawą również mojego obecnego chłopaka, z którym bardzo dużo rozmawiałam (wtedy był jeszcze moim kolegą), czułam się wspaniale, odkryłam, że na świecie dużo jest cudownych facetów, przypomniałam sobie jak to jest być szczęśliwą. Były wyczuł zagrożenie...zaczął się kręcić wokół mnie, zwyczajnie był zazdrosny. Wiedziałam, że to zainteresowanie jest związane właśnie zazdrością, bo był przekonany a może i przyzwyczajony do tego, że ja zawsze będę czekała... Po pewnym czasie zaistniała taka sytuacja, w której prawie do siebie wróciliśmy (nie byłam jeszcze wtedy z obecnym), rozmawialiśmy bardzo często i wyszło, że chciałby spróbować, jednak obserwowałam go i szczerze mówiąc nie zawsze chodziło to w parze z czynami, trochę jakby mnie zwodził. Równolegle (wiem że to było trochę okropne) rozwijała się sytuacja z obecnym, rozmowy z nim sprawiały mi wielką przyjemność, interesował mnie jako facet i czułam się bezpiecznie-przy byłym "starającym się" do mnie wrócić nie czułam tego... I zdecydowałam. Powiedziałam byłemu NIE. Że jestem pewna swojej decyzji, że tego nie widzę dalej. To co się działo było straszne. Płakał, prosił żebym go tak nie zostawiała, a ja płakałam razem z nim ale wiedziałam, że to nie ma sensu! Jeszcze pół roku temu oddałabym wszystko, żeby z nim być, jednak było już za późno. Jedno było pewne, to wszystko nadal wzbudzało we mnie duże emocje.W związku z obecnym jestem od 2 miesięcy. Jest mi dobrze. Ale... no właśnie. Dochodzę tutaj do punktu najważniejszego. Myślę o byłym! Przypominają mi się dobre chwile itp. Wiem, że to zupełnie dwie inne osoby i z obecnym nigdy nie będzie tak jak z byłym (obecny w przeciwieństwie do byłego jest spokojniejszą osobą, raczej woli słuchać niż mówić, a ja lubię żywą konwersację). Miałam takie chwile zwątpienia czy aby na pewno dobrze zrobiłam i czy przypadkiem były nie jest tą osobą, której szukam... Okropne są te myśli. Chcę spróbować z obecnym, bo to super facet, ale nie chcę zakłócać naszych relacji przez moje myśli. Kiedy tak na niego patrzę ciepło mi się robi, lubię jak mnie dotyka itp., wszystko idzie w dobrym kierunku, ale były nadal gdzieś się przewija!!!Boję się, że gdzieś popełniam błąd, którego potem mogę żałować...
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Myślę o byłym a mam chłopaka! :(
Nie żałuj.Żyj chwilą! Trzeba iść do przodu !!
Pamiętaj,że tęskniąc za byłym wspominasz tylko dobre chwile, pamiętaj o tych złych, to one są podstawą tego co nie wyszło. Trzymam kciuki. Czytając Twój wpis, to prawie tak jakbym czytała siebie w obecnej sytuacji
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
skoro z obecnym chłopakiem jesteś 2 miesiące to z byłbym rozstałaś się chyba niewiele wcześniej? Może po prostu zbyt szybko zdecydowałaś się na kolejny związek, nie zdążyłaś ochłonąć po poprzednim, przemyśleć tego wszystkiego co się zdarzyło? A Twoj obecny facet był kimś w rodzaju pocieszyciela, powiernika który wysłuchał, pocieszył przytulił...
nie zdążyłaś "pożegnać się" z poprzednim związkiem i dlatego teraz wracają w myślach różne sytuacje, zdarzenia... tak mi się wydaje choć nigdy sama w takiej sytuacji nie byłam |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jeśli chcesz iść dalej nie oglądaj się za siebie . ; ))
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie Twoje rozmyślania i wątpliwości wynikają z tego, że żadna z "opcji" nie jest pewna co do tego, co przyniesie. Ale w uczuciach tak to zawsze jest. Jakbyś teraz zerwała z obecnym i wróciła do byłego, to za 2 tygodnie byłby tu ten sam post, tylko z pozamienianymi facetami
![]() Przechodziłam dawno temu przez to samo, więc wiem jak to jest. Uważam, że w opisanej sytuacji powinnaś zostawić przeszłość za sobą i żyć dalej. Szczególnie, że zryw Twojego byłego to jest coś takiego, co czuje dziecko, które ma swoją ulubioną zabawkę, z którą wszędzie chodzi i ciągle się nią bawi, ale później dorasta i zabawka idzie do piwnicy. I pewnego dnia rodzice mówią - jest zbiórka zabawek dla domu dziecka, oddajemy Twoją zabawkę, dobrze? Dziecko widzi ją i nagle jest wielkie NIE! Chociaż nie bawiło się nią już latami I jak rodzice zdziwieni zostawiają mu tą zabawkę, to ma ją tydzień na półce i potem znowu wyrzuca i na następny rok już zostaje oddana. Znasz to? Większość dzieci tak ma. Tylko pytanie czy Ty chcesz być taką zabawką.A czy z nowym Ci wyjdzie, czy nie - inna sprawa. W każdym razie były namącił Ci w głowie niepotrzebnie, wycisz się i zdecyduj na jedną opcję i jej się trzymaj. Bo inaczej to będziesz się tak huśtać od jednego do drugiego i w końcu zlecisz z tej huśtawki. |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Z tą zabawką to tak mi się przez pewien czas kojarzyło, bo wątpię w zbieg okoliczności, że obudził się w tym samym momencie w przypływie wielkich uczuć, kiedy pojawił się ktoś inny Wracając do byłego nie czułabym się komfortowo, po prostu bym się bała, że mu się odwidzi a przez niego byłam cieniem człowieka jeszcze pół roku temu-nie chcę się cofać, zrobiłam duży postęp i zrozumiałam wiele rzeczy. Jest jakiś tam sentyment, to oczywiste, mam tylko nadzieję, że to nie będzie się pogłębiać.
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czasem wątpliwości miną, zobaczysz. Mojemu ostatniemu byłemu też nagle włączył się pies ogrodnika, jak kolega zaczął mnie dość często wyciągać z domu - oni tak mają
|
|
|
|
|
|
#8 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() Do normalnyFacet: Jestem przekonana na 100 proc, że nie chodziło o żadną dziewczynę. Miałam coś w rodzaju depresji, byłam ciągle smutna, męczyły go moje wyrzuty, że nie ma dla mnie czasu i odrzucał mnie (jest tu jego i moja wina, bo ja niepotrzebnie ciągle mu wyrzucałam zamiast normalnie porozmawiać a on nie był przy mnie kiedy najbardziej go potrzebowałam i to zlewał). Powiedział, że bardzo się zmieniłam na lepsze i przypomniało mu się o mnie (chęć powrotu). To fakt, poszłam do przodu, wyleczyłam się z niego wtedy, nie czekałam, a potem pojawił się nowy. Byłam gotowa na nowy związek. Kiedy zaczęłam mieć intensywniejszy kontakt z byłym powiedziałam o tym temu koledze, który później został moim facetem. Byłam z nim szczera, nie chciałam nikogo okłamywać. Było mu przykro, wiem to, ale przynajmniej byłam szczera i przyznałam się. Był to trudny dla mnie okres, ale wybrałam, mam nadzieję, że słusznie (co pokaże czas )
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Pamietam Cię z rozstaniowego
koleżanko ze studiów, której na oczy nie widziałam![]() Słuchaj ten Twój były to taki pies ogrodnika. Gdyby naprawdę chciał coś naprawić, być z Tobą, to miał pół roku żeby się porządnie nad tym zastanowić i to przemyśleć. Też miałam taką sytuację, że jak poznałam nowego faceta, to eks się obudził, chciał wracać i mnie męczył nawet dość długi czas. Ale nie wróciłam do niego, bo już wcześniej jeden powrót mieliśmy, dla mnie tego wszystkiego było za dużo. Wiedziałam, że nawet jak się zmieni to to będzie tylko na chwilę, potem jak poczuje że, "już mnie ma" to ponownie się wycofa. Twój eks zachowuje się typowo Podjęłaś bardzo dobrą decyzję, ale rozumiem czasami mogą pojawić się jakieś wątpliwości. Nie wiem jak jest u was z kontaktem, ale ja bym go zerwała, lub przynajmniej ograniczyła do minimum, żebyś mogła się skupić na nowym facecie. Każdy ma swoją wtrzymałosć, potem możesz załować, że tego nie zrobiłaś, jak nowy się od Ciebie oddali.Powodzenia
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Z takiego faceta, który jest przy Tobie jak jest dobrze, a jak jest źle, to się wycofuje i wraca z powrotem na gotowe naprawione, to nie ma żadnego pożytku
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Ofelia
![]() Masz rację, pół roku to dużo czasu, on po prostu myślał, że będę wiecznie jego. Właśnie idealnie w tym samym momencie, kiedy miałam ustawiony miły opis do obecnego ruszył do boju, pisał, przyjeżdżał. W sumie to całkiem niezły z niego manipulator, płakał, mówił, że kocha, bo wiedział, że mnie to ruszy, bo jestem wrażliwa. Nowy jest trochę zazdrosny, bo wiedział, że się wahałam. Nie chcę, żeby wpływało to negatywnie na mój nowy związek, dlatego muszę ograniczyć kontakt do minimum, bo chyba on powoduje to, że o nim czasem myślę... Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam!!
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Twój były przypomina psa ogrodnika. Sam nie weźmie, drugiemu nie da... żyj chwilą tak jak piszą dziewczyny i zacznij być szczęśliwa
![]() |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Ci powiedziałam, przez pół roku to ten facet powinien mieć to już 100 razy przemyślane, czy lepiej mu z Tobą, czy bez Ciebie, czy czuje coś i chce naprawiać związek czy nie. A tu proszę "No jak ona mogła sobie znaleźć nowego faceta, a przecież tak mnie kochała, no niemożliwe, i jeszcze przypadkiem będzie szczęśliwsza ". Nikt nie da gwarancji, że z Twojego obecnego związku wyjdzie coś poważnego, ale zaczynacie z czystym kontem a czas wszystko pokaże Jestem przekonana, że gdybyś do eksa wróciła, to sielanka trwała by z parę tygodni, a może nawet nie. Miał dużo czasu, żeby się ogarnąć a teraz to niech się pocałuje, a Ty bądź szczęśliwa
|
|
|
#15 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() pandzio - no zlituj się, jak nie masz za kim tęsknić, to możesz za mną ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
i kto to pisze, buahahahahahaha
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
elve!!! Nie prowokuj go!
Każda niech się śmieje z tego po wyłączeniu forum, bo to się znowu źle skończy ![]() I zgadzam się z Ofelią, te teksty są wszystkie jednakowe Aż żal słuchać.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie elve.. po prostu zdałem sobie sprawę (niedawno), że kobieta jednak potrzebuje chwili odpoczynku, szczególnie tam gdzie cierpiała. Poza tym kiedyś pisałem jak to faceci mają w zwyczaju i kobiet to się nie sprawdza jednak..
I Fubizka.. Elve mnie nie prowokuje.. z nią przynajmniej można "bez jadu" podyskutować
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-12 o 19:09 |
|
|
|
|
#18 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak okres ochłonięcia po poprzednim związku jest potrzebny, żeby stworzyć udany kolejny związek. Dopóki w myślach króluje były/była, to lepiej nie wchodzić w kolejne relacje i nie traktować drugiej osoby jako zastępstwo i rękaw do wycierania łez, gdyż po pierwsze grozi to nieprzemyslanym wpakowaniem się coś, do czego do końca nie jesteśmy przekonani, a po drugie jest to nieuczciwe wobec "pocieszyciela", którego się zwyczajnie wykorzystuje, żeby zapomnieć o poprzedniku. Zresztą moim skromnym zdaniem, osoba, która nie potrafi być ani przez chwilę sama ze sobą, nie stworzy nigdy udanego związku z partnerem.
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

jest 20 cm, będzie 40 !!!

I jak rodzice zdziwieni zostawiają mu tą zabawkę, to ma ją tydzień na półce i potem znowu wyrzuca i na następny rok już zostaje oddana. Znasz to? Większość dzieci tak ma. Tylko pytanie czy Ty chcesz być taką zabawką.